Hoeveel treinen per uur?

Wegwijs in dienstregelingen, tarieven en vervoersvoorwaarden in België.
Gebruikersavatar
Shrek
Berichten: 10676
Lid geworden op: 01 feb 2006, 22:09

Re: Hoeveel treinen per uur?

Bericht door Shrek »

Hever ligt aan de drukke lijn 53, reken op een 20-30 goederentreinen per nacht. Zorg dus voor een goed geïsoleerd huis en dan er is geen enkel probleem ;)
ingrid
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 mei 2021, 10:32

Re: Hoeveel treinen per uur?

Bericht door ingrid »

Bedankt Shrek
Vinceprinz
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 jun 2021, 08:58

Re: Hoeveel treinen per uur?

Bericht door Vinceprinz »

Hey iedereen,

Kan iemand mij toevallig vertellen of er veel treinen passeren langs het station van Evergem dichtbij Gent?

Het passagiersverkeer lijkt daar vrij oké, maar kan iemand mij vertellen of daar veel goederentreinen of doorrijdende treinen zouden passeren?

Alvast Bedankt
Gebruikersavatar
Steve
Berichten: 4552
Lid geworden op: 17 nov 2007, 10:51
Locatie: Brussel

Re: Hoeveel treinen per uur?

Bericht door Steve »

Als het gaat om potentiële overlast, zul je op weinig plaatsen beter zitten dan in Evergem. Reizigersverkeer is daar inderdaad vrij beperkt en zal dat ook op langere termijn wel blijven (nevenlijn)... goederenverkeer en ander doorgaand of technisch verkeer heb je daar eigenlijk nooit gezien het doodlopende en enkelsporige karakter van de lijn. Het is zelfs zodanig zeldzaam dat je bij wijze van spreken half treinspottend Vlaanderen naar het Meetjesland zou zien afzakken daarvoor. Tot Wondelgem heb je wel wat goederenverkeer (ook niet enorm veel), maar daar zit je dus ver genoeg van. Het enige noemenswaardige is de Stoomtrein Maldegem - Eeklo aan het einde van de lijn, die zie je natuurlijk nooit in Evergem maar héél af en toe heb je eens een overbrenging van materieel in die richting. Absoluut niet storend en zelfs eens leuk ter afwisseling.
groentje
Berichten: 6504
Lid geworden op: 02 feb 2006, 18:22
Locatie: Op 3 km van FBMZ

Re: Hoeveel treinen per uur?

Bericht door groentje »

Heel misschien ga je daar wat meer werkverkeer zien mochten ze beslissen die lijn te elektrificeren, en met een wijkspoor in pakweg Waarschoot is het waarschijnlijk dat de frequentie van de reizigerstreinen omhoog zou gehaald worden, maar dat blijft al bij al zeer bescheiden tov andere lijnen à la 50A, 59, 34...
Plaats reactie