Opstappen op een Hermelijntram

Smalspoor, tram en light-rail in België
LRDArdo
Berichten: 107
Lid geworden op: 15 apr 2010, 11:59

Opstappen op een Hermelijntram

Berichtdoor LRDArdo » 02 mei 2017, 11:40

Hoi
Ik lees heel vaak hier op het forum mee maar post niet zo vaak. Toch bedacht ik mij deze op de tram iets waar ik maar geen antwoord op lijk te vinden.

Bij de hermelijn trams in Gent zit er vlak bij de stuurpost een deur. Deze deuren bevinden zich op uiteinde van de uiterste compartimenten van de tram, maar kunnen door op- en afstappende reizigers niet zomaar worden gebruikt. Waarom is me niet echt duidelijk. Ze geven niet onmiddellijk toegang tot de bestuurderscabine. Misschien is er een andere reden?

Het viel mij deze morgen erg op omdat een tweede deurpaar defect was waardoor heel weinig reizigers durfden door te schuiven naar het uiteinde van de tram. Mochten de deur op het uiteinde van de tram wel gebruikt kunnen worden, hadden misschien meer mensen doorgeschoven. (Al is dat misschien ook wat wishfullthinking ;) )

Gebruikersavatar
Steve
Berichten: 3604
Lid geworden op: 17 nov 2007, 10:51
Locatie: Brussel

Re: Opstappen op een Hermelijntram

Berichtdoor Steve » 02 mei 2017, 15:39

Ik ken er het fijne niet van, maar veronderstel dat dat gedaan is voor een betere doorstroming. Veel reizigers hebben immers nogal de neiging om als kuddedieren via het allereerste deurtje op te stappen en dat is daar echt niet op berekend, leidt tot veel vertraging bij het instappen. Ook zijn er daar minder mogelijkheden om valideertoestellen (Prodata en tegenwoordig ook MOBIB) te hangen.

Gebruikersavatar
Shrek
Berichten: 8044
Lid geworden op: 01 feb 2006, 22:09

Re: Opstappen op een Hermelijntram

Berichtdoor Shrek » 02 mei 2017, 16:12

Heeft dat ook niet te maken met de lengte van de perrons? Door de voorste deur niet te openen kan de tram tot iets voorbij de halte rijden waardoor de tram net iets langer kan zijn dan de halte.


Terug naar “Binnenland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast