Pagina 1 van 1

historische trein zorgt voor opleving spoorlijn

Geplaatst: 27 okt 2018, 10:58
door Steven
In het Zwitserse kanton Graub√ľnden werd tussen Davos en Filusur een hele zomer gependeld met een historische trein. 2x per dag kon je in beide richtingen deze historische trein zien ipv het reguliere materieel. Er was maar een kleine aanpassing aan de dienstregeling nodig om deze trein te laten rijden (het kleinere vermogen en lagere snelheid van deze locomotief gaf maar een paar minuten verschil op de normale dienstregeling). Hierdoor kende het aantal passagiers een stijging van 5000 naar 30000 reizigers volgens de reportage. (in het Zwitsers Duits, je kan Duitse ondertitels activeren).

https://www.srf.ch/play/tv/schweiz-aktu ... fBmoS8wl0k

In bijlage een foto die ik zelf maakte deze zomer, die dag was de krokodil niet beschikbaar maar werd een andere oud gediende gebruikt om deze trein te slepen. Namelijk een BoBO I of ook gekend als Ge 4/4 I in zijn laatste uitvoering dus met rode kleur.

Re: historische trein zorgt voor opleving spoorlijn

Geplaatst: 27 okt 2018, 23:26
door ostbahnhof
het open panoramisch rijtuig wordt ook veel ingezet in normale dienst russen Disentis en Andermatt. Het wordt dan gekoppeld aan een van de basis diensten die rijden tussen Disentis en Andermatt. In Disentis heb je dan aansluiting van/naar de RhB.

Re: historische trein zorgt voor opleving spoorlijn

Geplaatst: 28 okt 2018, 10:45
door Steven
Er bestaan redelijk wat open panoramische rijtuigen in Zwitserland. Worden enkel bij goed weer ingezet (te lezen als, bij droog weer). De RhB zet ze onder meer ook in op de Berninalijn en de Albulalijn

Re: historische trein zorgt voor opleving spoorlijn

Geplaatst: 30 okt 2018, 15:28
door dekooiker
...en in eigen land blijft het historisch materiaal aan de kant staan ofschoon genoeg verenigingen interessante voertuigen hebben :|