Medische vereisten en migraine

Informatie omtrent het solliciteren, vereisten, opleiding en werken bij de spoorwegen.
Plaats reactie
RestUnknown
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 apr 2017, 18:34

Medische vereisten en migraine

Bericht door RestUnknown »

Dag iedereen

Het is altijd al mijn droom geweest om treinbestuurder te worden, momenteel zit ik nog in het 4de middelbaar, maar begin toch al stilletjes aan te hopen en te plannen.

Het enigste waar ik wat bang voor heb is het feit dat ik 1 keer per jaar migraine heb. Het is migraine met aura, dit wilt zeggen dat voor de aanval begint, ik ofwel tintelingen in 1 van mijn handen krijg, of dat ik een blinde vlek zie in mijn periferisch veld die klein begint en geleidelijk aan groeit. Na wat rond te hebben gezocht, zie ik dat aandoeningen aan het zenuwstelsel uiteraard een niet-toelating zijn. Als voorbeelden wordt er epilepsie gegeven of zaken die ervoor zorgen dat je het bewustzijn verliest.

Het feit is dat migraine er niet voor zorgt dat je het bewustzijn verliest, het is wel zo dat die aura's na een 5-tal minuten zo erg zijn dat ik in feite niets meer kan doen. De tintelingen worden zo erg dat ik in die hand geen gevoel meer heb of de blinde vlek wordt zo groot dat ik niets meer zie, buiten het periferisch zicht. Maar ik wil wel benadrukken dat als dit opkomt ik volledig bewust ben van wat er gebeurt en de eerstvolgende minuten dus nog veilig een trein zou tot stilstand kunnen brengen.

Dit zal natuurlijk enorme vertragingen opleveren, laat staan centen kosten. Het is ook wel zo dat ik nog nooit zo'n aanval heb gehad als ik met iets bezig ben, het is altijd als ik rustig in de zetel zit of dergelijke, met name dus nooit onder prestatiemomenten. Desalniettemin zal ik bij een eventuele rekrutering hierover eerlijk zijn, maar wil me graag toch al wat inlichten.
vnze
Berichten: 27
Lid geworden op: 11 feb 2016, 11:53

Re: Medische vereisten en migraine

Bericht door vnze »

Dag RestUnknown,

Op het forum zit er voor zover ik weet niemand met de nodige kennis en ga je geen antwoorden krijgen of antwoorden uit onderbuikgevoel.

Ik dus ook niet maar laat me wel zeggen dat je eerlijkheid op zo een onderzoek zeker geapprecierd is door de maatschappij. Ik zou je aanraden eens naar een jobdag te gaan (bv. 30 sept. in Antwerpen) om daar te informeren. Er zijn naast treinbestuurders voor passagiersdienst ook technische treinen en rangeerbestuurders. Misschien geven de verschillende takken ook verschillende antwoorden.

In elk geval veel success!
Iedere dag pendelen van FRST naar FN
Plaats reactie