Stagedoende

Informatie omtrent het solliciteren, vereisten, opleiding en werken bij de spoorwegen.
Plaats reactie
zwoeler
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 mei 2018, 10:04

Stagedoende

Bericht door zwoeler » 05 aug 2018, 16:23

Beste,

Ik ben statutair stagedoende bij infrabel, voor de functie van GVS.
Bij de vacature stond er, in bezit zijn van een rijbewijs B, of bereid dit te behalen. Nu beschik ik over een voorlopig rijbewijs B.
Als ik na een jaar stage, nog geen definitief rijbewijs B heb, krijg ik dan mijn ontslag?
Of moet ik gewoon na mijn stage periode een gunstige beoordeling krijgen en slagen voor een regulisatie proef? Kan je in sommige situaties een verlenging krijgen?
Is de stage periode haalbaar om uiteindelijk vast benoemd te geraken? Of wordt dit gezien als een soort proefperiode om uiteindelijk werknemers op een makkelijke manier af te danken...

Anders zit je weer met een jaar onzekerheid... omdat er geen garantie is dat je zal slagen.

Na wat opzoekwerk zie ik dat de enigste vereisten zijn, dat je slaagt voor de regulisatie proef en gunstig beoordeeld bent, ik zie niets staan van rijbewijs B.

Het zou me wel sterk lijken, dat ze mensen zo rap zullen ontslaan... Omdat men zo veel mensen tekort hebben binnen de Spoorwegen.


jan_olieslagers
Berichten: 1544
Lid geworden op: 22 nov 2008, 19:00
Locatie: Haacht

Re: Stagedoende

Bericht door jan_olieslagers » 05 aug 2018, 19:38

Sorry, geen begin van antwoord op uw vraag. Maar wel een compliment voor de vlotte assimilatie van het krom-Nederlands: "stagedoende" is nmbm "stagiair(e)" in het standaard-nederlands, en "GVS" is helemaal niets volgens mijn bronnen, of toch minstens niets dat met het spoorbedrijf te maken heeft. Er wacht u een suksesvolle carrière!
Pendelaar op lijn 26 , ex-medewerker NMBS-informatica.

zwoeler
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 mei 2018, 10:04

Re: Stagedoende

Bericht door zwoeler » 05 aug 2018, 20:02

Op mijn brief stond er ''stagedoende'' en GVS is een afkorting voor Gespecialiseerd Vakbediende Sporen. Dat stond er in.

Eimai
Berichten: 720
Lid geworden op: 10 mar 2009, 15:05

Re: Stagedoende

Bericht door Eimai » 06 aug 2018, 05:44

@jan_olieslagers: Iedereen die statutair wordt begint eerst een periode in stage, pas als je die goed afwerkt word je echt vastbenoemd. Als je fouten maakt in de stage kan die periode verlengd worden of kunnen ze bij echt grote fouten je ook makkelijk die job nog terug afnemen (maar dan gaat het al echt over uitzonderlijke gevallen hoor).

Maar normaal geen problemen om uit stage te geraken als je gewoon je werk doet en niks noemenswaardig meemaakt. Bij ons treinbestuurders is dat normaal een formaliteit en een stageverslag komen tekenen waarin staat dat je stage goed is afgewerkt. Had je die periode al een seinvoorbijrijding dan wordt die stage hoogstwaarschijnlijk al verlengd, een tweede seinvoorbijrijding tijdens de stage wil dan vaak zeggen dat het voorbij is met treinbestuurder te zijn. Wat Infrabel qua voorwaarden verder oplegt weet ik niet, maar het zou misschien wel kunnen dat ze de stageperiode verlengen zolang je geen volwaardig rijbewijs hebt. Bij treinbegeleiders is er bijvoorbeeld zo'n regel dat ze eerst hun Selor moeten behalen voor de andere landstaal vooraleer ze vastbenoemd kunnen worden. Maar voor de details kan je beter zelf eens horen bij je administratie of bazen.

Plaats reactie