info, info, info ...

Alles over reizigerstreinen in België.
Plaats reactie
jan_olieslagers
Berichten: 869
Lid geworden op: 22 nov 2008, 19:00
Locatie: Haacht

info, info, info ...

Bericht door jan_olieslagers » 11 aug 2017, 10:24

Vanochtend op de 3278 (S9, Landen-Leuven-Br-Lux-Etterbeek- ... )

Reizigster vraagt aan treinbegeleider of deze trein volgende maandag rijdt (14 augustus). Begeleider antwoordt uit het hoofd dat hij niet rijdt wegens brugdag naar de feestdag 15 augustus. Reizigster vraagt dan of hij de rest van Augustus wel rijdt, ze heeft nl. gehoord van niet. Begeleider is nu minder zeker, raadpleegt zijn "kaske" (hoe heet zo'n ding eigenlijk, officieel?) en meldt dan dat de trein de rest van de maand wel rijdt.

Enkele ogenblikken en enkele banken verder stelt een andere reiziger precies dezelfde vraag, begeleider betrouwt het niet meer en begint te telefoneren. Waarna hij terug komt om te melden de trein inderdaad niet rijdt.

Het zou grappig zijn als het niet zo dieptriestig was: blijkbaar worden de treinbegeleiders de baan opgestuurd met oncorrecte of onvolledige informatie. Hoe kunnen die mensen dan correcte info geven aan het publiek? Onze treinbegeleider kon er helemaal niet om lachen. Het strekt hem tot eer dat hij naar de reizigers toe rustig en beleefd bleef.
Laatst gewijzigd door jan_olieslagers op 11 aug 2017, 20:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Pendelaar op lijn 26 , ex-medewerker NMBS-informatica.


Matthias
Berichten: 186
Lid geworden op: 10 okt 2012, 15:13

Re: info, info, info ...

Bericht door Matthias » 11 aug 2017, 10:37

De regeling van treinen tijdens brugdagen en vakanties is iets waar ik mij al meermaals al heb geërgerd; dikwijls staat er op de website dan een nietszeggend nieuwsbericht in het genre van: 'wegens de brugdag zullen een aantal P-treinen niet rijden, raadpleeg de reisplanner', terwijl ik mij dan afvraag hoeveel moeite het kan zijn om gewoon een lijstje te maken van de betrokken treinen... Helemaal leuk wordt het wanneer het om een brugdag gaat in één vakantie (zoals wanneer Nieuwjaar op een dinsdag valt ofzoiets), want dan staat er dikwijls nog een hilarische mededeling dat 'op deze dagen nog minder treinen zullen rijden').

Net dezelfde grief met lichte wijzigingen aan de dienstregelingen wanneer 'enkele treinen lichtjes van dienstregeling wijzigen, raadpleeg de reisplanner'. Hoe moeilijk kan het zijn om daar een pdf bij te zetten met de betrokken wijzigingen?

(Voor dit specifieke geval heb ik ook even de reisplanner geraadpleegd, en 3278 rijdt niet op 14/8, maar zou dat de rest van de weekdagen in augustus wel moeten volgens diezelfde reisplanner, wel met vertrek uit Leuven i.p.v. uit Landen. Is het dan echt de bedoeling dat reizigers dagelijks de reisplanner checken om te zien of hun trein die ze elke dag nemen wel rijdt?)

trainlovertje
Berichten: 500
Lid geworden op: 02 dec 2014, 20:18
Locatie: Landen
Contacteer:

Re: info, info, info ...

Bericht door trainlovertje » 16 aug 2017, 21:07

Ik heb NMBS via Facebook eens nagevraagd hoe het zit met de S9-treinen, welke 's morgens momenteel niet rijden tussen Landen en Leuven. Het zou inderdaad een gevolg zijn van de werken aan L161 (zoals op ander topic reeds vermeld) en het lijkt erop dat er inderdaad een communicatiefout gemaakt zou zijn waardoor de aanpassingen aan de S9 niet in de lijst zijn gekomen (en blijkbaar ook niet bij het personeel). Men zou de info op de website en op de affiches nog aanvullen.

Plaats reactie