Nieuwe vertrekprocedure

Alles over reizigerstreinen in België.
traxie
Berichten: 231
Lid geworden op: 27 apr 2015, 06:38

Re: Nieuwe vertrekprocedure

Bericht door traxie » 14 jun 2019, 19:38

Terminus schreef:
dekooiker schreef:
14 jun 2019, 10:42
Men bespaart zogezegd om de privatisering voor te bereiden maar de massa rang 3 en hoger dat geen werkelijke bijdrage tot de essentie levert blijft wél op post!
Er zijn sowieso te veel bazen, maar gelieve toch niet iedereen over dezelfde kam te scheren aub. Er zijn bij ons veel rangen 3 die nuttig werk leveren (in de schaduw, als je het zo wil noemen) en zelfs bijspringen op het terrein.
Ongetwijfeld, maar ik stel me toch de vraag waarom er bij het ene kader een job door een rang 5 of 4+ kan worden gedaan en bij een ander kader dat plots een rang 3 moet zijn.


kika
Berichten: 2735
Lid geworden op: 15 apr 2008, 03:00
Locatie: BRD

Re: Nieuwe vertrekprocedure

Bericht door kika » 15 jun 2019, 11:46

overweg13 schreef:
11 mar 2019, 15:12
Wie wel op de hoogte is, wordt dan het slachtoffer van die onwil. Vergelijk het met de tarieven die om de haverklap zogezegd vereenvoudigd worden, omdat niemand ze begrijpt. Meermaals komt dat neer op het laten verdwijnen van interessante formules voor wie wel de moeite doet om eens verder te kijken dan zijn neus lang is.
En als je het wel begreep, begreep de lokettist het vaker niet dan wel hoe dat uit z'n machinerie te toveren. Dat is nu nog steeds het geval, voornamelijk bij internationale verbindingen. Vanuit het standpunt van de spoorwegen is het niet onbegrijpelijk: de constatering dat ze het personeel nog veel meer moeten aanleren én de eigen systemen verbeteren komen ook niet zonder kostprijs. Helaas.
rvdborgt schreef:
11 mar 2019, 19:20
Het hangt helemaal van de vervoerder af.
En zelfs dan kan het nog verschillen: zat vorige week in een Berlijn München ICE, waar de voorgaande trein gewoon volgens dienstregeling reed, maar de onze expliciet ging wachten op aansluitingen in o.a. Leipzig. Sommige deuren waren al dicht, 2 fluitsignalen.. Dat was wel netjes aangekondigt in de planner (enkel op de dag zelf gekeken).

Plaats reactie