Directeur Captrain op non-actief gezet

Alles over goederenvervoer in België.
Plaats reactie
dentheo
Berichten: 7814
Lid geworden op: 14 jan 2007, 22:53
Locatie: Kalmthout

Directeur Captrain op non-actief gezet

Bericht door dentheo » 25 jan 2014, 10:51

Uit Nieuwsblad Transport:
Directeur Captrain op non-actief gezet
24 januari 2014
Directeur Alan Gibson van spoorbedrijf Captrain Benelux is door moederbedrijf SNCF Geodis op non-actief gezet.
Hij wordt tijdelijk opgevolgd door de voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf, de Fransman Philippe Bihouix. Hij zou later vandaag een toelichting geven op het besluit. Bihouix is ook directeur van de internationale divisie van de Franse spoorwegen.
Alan Gibson was niet bereikbaar voor een toelichting; aan hem gerichte emailberichten worden direct doorgestuurd naar Bihouix. Gibson werkte sinds maart 2011 bij Captrain. Daarvoor was hij werkzaam bij onder meer ERS Railways en Maersk Line.

Het ontslag van Gibson hangt samen met een conflict tussen hem en de ondernemingsraad (OR) van Captrain. Die zegde in november in een brief aan de aandeelhouder formeel het vertrouwen op in de directeur. De OR verklaart in een reactie tevreden te zijn met het besluit van het moederbedrijf: ‘We hebben ons doel bereikt.’

Volgens de OR was er sprake van ‘volledig verziekte verhoudingen’ tussen Gibson en het personeel. Een aantal werknemers zit daardoor ziek thuis. In de drie jaar dat Gisbson aan het roer stond is de organisatie met ongeveer zestig mensen ingekrompen. Ook is er veel verloop in de organisatie geweest. Bij Captrain Benelux werken ongeveer honderd mensen in Nederland en België.

Nadat het vertrouwen is opgezegd is er geen communicatie meer geweest tussen de OR en Gibson. Wel is er overleg geweest tussen de OR en Bihouix. De laatste heeft daarna een maand de tijd genomen om een besluit te nemen.

Captrain werd in 2010 opgezet door de bundeling van de verschillende dochters van de Franse spoorwegmaatschappij: SNCF Fret, Veolia Cargo en ITL. Eerder werd Rail4Chem al geïntegreerd in Veolia. Het bedrijf is actief in Rotterdam, Vlissingen, Geleen en Born. In België heeft het een faciliteit in Antwerpen.

Volgens de OR heeft SNCF verzekerd vertrouwen te hebben in Captrain, ondanks de aanhoudende verliezen die het bedrijf lijdt. De Franse spoorwegen zien het als een strategisch belang om in de havens van Rotterdam en Antwerpen hun positie te behouden.
Theo
Groeten vanop de Heide


Knipex
Berichten: 224
Lid geworden op: 08 dec 2008, 09:32

Re: Directeur Captrain op non-actief gezet

Bericht door Knipex » 10 feb 2014, 20:45

mods ? aub ter verplaatsen naar » Normaalspoor » Binnenland

Gebruikersavatar
Steven
Berichten: 20720
Lid geworden op: 31 jan 2006, 12:06
Locatie: Opwijk

Re: Directeur Captrain op non-actief gezet

Bericht door Steven » 10 feb 2014, 20:48

voilà zoals u wenst :D

Plaats reactie