Travelteq Express

Plaats reactie
Stef
Berichten: 1431
Lid geworden op: 28 okt 2009, 13:53
Locatie: FSN

Travelteq Express

Bericht door Stef » 28 mar 2013, 15:53

Travelteq Express gaat in 2015 als eerste de concurrentie aan met Thalys

Amsterdam, donderdag 28 maart 2013 - In april 2015 komt er een tweede aanbieder op het spoor voor de reiziger naar Parijs. De Nederlandse onderneming Travelteq (zie www.travelteq.com) start met vijf verbindingen per dag naar de Franse hoofdstad en terug. De Travelteq hogesnelheidstrein gaat als eerste de concurrentie aan met de Thalys, de enige aanbieder die nu op dit traject actief is. Tussen Amsterdam en Parijs stopt de trein op Schiphol en in Rotterdam, Antwerpen en Brussel. Er wordt nog onderzocht of een stop in Breda voor het zuiden van Nederland interessant is.

Travelteq is ervan overtuigd dat de nieuwe trein een succes wordt. "Er is marktonderzoek gedaan, een businessplan opgesteld en er zijn investeerders aangetrokken," aldus initiatiefnemer Maarten van den Biggelaar. "Het kan nooit in het belang zijn van de reiziger dat er slechts een aanbieder is. Dus is het de hoogste tijd voor concurrentie zodat er iets te kiezen is. Onze trein wordt volledig eerste klas ingericht met de bijbehorende service. Ruime stoelen, veel beenruimte, supersnel internet aan boord en uitstekende maaltijden. En dat alles voor minder dan de huidige eerste klas prijzen."

Travelteq maakt al enkele jaren tal van producten die mikken op de moderne reiziger. "De stap naar het exploiteren van een treinverbinding lijkt groot, maar is het niet," aldus Maarten van den Biggelaar. "Kwaliteit, comfort en gemak lijden nu eenmaal onder een monopolie. Dus hebben we uitgerekend dat we op het spoor een beter product kunnen aanbieden voor een scherpe prijs. Op de snelle spoorverbinding van Amsterdam naar Parijs is voldoende ruimte voor onze extra treinen. Een trein kun je leasen en voor het gebruik van het spoor moeten we uiteraard betalen. Dat is allemaal uitgerekend en het kan! We zijn hard bezig alle aanvragen en papieren in orde te maken. Ook daar hebben we vertrouwen in. Nog twee jaar en onze Travelteq Express kan vertrekken."


http://www.travelteq.com/train
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding


Kristofke
Berichten: 1115
Lid geworden op: 18 jul 2009, 01:24

Re: Travelteq Express

Bericht door Kristofke » 28 mar 2013, 18:34

Maar wie gaat die treinen besturen?

bobke90

Re: Travelteq Express

Bericht door bobke90 » 28 mar 2013, 21:12

Welke treinen is de grootste vraag. Die moeten goedgekeurd zijn op het nederlandse belgische en franse net.

Amai, iedereen wil die treinverbinding lik uitbaten :o

Is die verbinding nu zo winstgevend? (zijn de winstcijfers van Thalys indrukwekkend hoog ofzo dat er daar miljoenen miljarden euro's winst wordt gemaakt. )
Als zij, thalys, Fyra, Thello, DB, Eurostar allemaal op die lijn gaan rijden, zullen er rap enkele failliet gaan.

Gebruikersavatar
mijack1985
Berichten: 105
Lid geworden op: 28 aug 2012, 00:25
Locatie: Oss

Re: Travelteq Express

Bericht door mijack1985 » 28 mar 2013, 22:50

Wat voor datum is het aanstaande maandag??? Anyway, mocht het toch waar zijn dat ze gaan treinen, vind ik de timing wel erg slecht.
Had het een maand eerder gedaan (toen de Fyra debacle nog een hot item was). Ik wacht dit bericht gewoon rustig af, maar momenteel heeft het voor mij een hoog 1-april gehalte.

FLV-FGSP
Berichten: 1563
Lid geworden op: 01 feb 2006, 09:36
Locatie: Leuven

Re: Travelteq Express

Bericht door FLV-FGSP » 28 mar 2013, 22:53

Lijkt meer op reclame voor handtassen etc...

Gebruikersavatar
Glodenox
Berichten: 537
Lid geworden op: 16 sep 2007, 00:33
Locatie: Zemst
Contacteer:

Re: Travelteq Express

Bericht door Glodenox » 29 mar 2013, 14:27

FLV-FGSP schreef:Lijkt meer op reclame voor handtassen etc...
Dat is dan ook momenteel waar het bedrijf zich op richt: reismateriaal. Maar als je de onderste link neemt (http://www.travelteq.com/train) of in het menu op de site naar "Travelteq Express" gaat, dan zie je waar het over gaat.
Blijkbaar hebben ze hun zinnen gezet op PBA stellen van Thalys? Maar dan met een geel-grijze kleursamenstelling (niet echt mijn smaak, maar soit...).

Gebruikersavatar
msts.be
Berichten: 1434
Lid geworden op: 02 feb 2006, 20:06
Locatie: Boom , België

Re: Travelteq Express

Bericht door msts.be » 29 mar 2013, 16:41

Glodenox schreef:Blijkbaar hebben ze hun zinnen gezet op PBA stellen van Thalys? Maar dan met een geel-grijze kleursamenstelling (niet echt mijn smaak, maar soit...).
Ik denk dat men eerder een persfoto van een PBA genomen heeft en die dan (slecht) gefotoshopt heeft. Marketingmensen letten nu niet echt op een exact treintype, als het maar een HST voorstelt..

Misschien wil men wel een aantal TGV-PSE opkopen en ombouwen, maar of dat voor 32 jaar oude treinstellen nog loont ?
Afbeelding

Gebruikersavatar
Accelerat
Berichten: 2752
Lid geworden op: 01 sep 2006, 22:37
Locatie: Calgary

Re: Travelteq Express

Bericht door Accelerat » 30 mar 2013, 10:56

Als je op die website iets naar beneden scrolt dan zie je dat ze vragen aan zichzelf hebben gesteld en deze vervolgens half of niet hebben beantwoord.
Wat zijn de criteria?
Er zijn wel 150 punten waar je aan moet voldoen.
Ja, maar die cakejes zijn wel heel lekker. :roll:
Állítsa meg a korrupció, MÁV!

Plaats reactie