Thalys via Breda ?

dentheo
Berichten: 7753
Lid geworden op: 14 jan 2007, 22:53
Locatie: Kalmthout

Thalys via Breda ?

Bericht door dentheo » 16 dec 2015, 23:27

Zonet op teletekst blz. 752 NOS
THA 9381 Parijs-Amsterdam nu: +36

was: nu:
Brussel 20:47 20:50
Antwerpen 21:27 22:07
Breda 21:57 22:34
Utrecht 23:09 23:45
Amsterdam 23:46 00:22
Op 27 minuten van Antwerpen naar Breda...zou die over de HSL gegaan zijn tot Breda ?
Lijkt mij niet mogelijk via Roosendaal in die tijd..

Première ?

Theo
Theo
Groeten vanop de Heide


kristofvt
Berichten: 77
Lid geworden op: 31 okt 2010, 21:34

Re: Thalys via Breda ?

Bericht door kristofvt » 18 dec 2015, 01:33

Thalys rijd toch steeds via de HSl langs Breda (echter vraag ik me af of deze er wel gestopt is).
Vanaf december 2016 zou de benelux ook via breda en de HSl naar Antwerpen rijden.
Echter Thalys en in Eurostar zijn niet van plan om Breda te bedienen.

Gebruikersavatar
Steven
Berichten: 20554
Lid geworden op: 31 jan 2006, 12:06
Locatie: Opwijk

Re: Thalys via Breda ?

Bericht door Steven » 18 dec 2015, 02:02

Dat is een omleiding volgens mij.

Gebruikersavatar
groentje
Berichten: 6118
Lid geworden op: 02 feb 2006, 18:22
Locatie: Op 3 km van FBMZ

Re: Thalys via Breda ?

Bericht door groentje » 18 dec 2015, 09:26

Thalys rijdt via gemeente Breda, niet via station Breda. De HSL is met zijtakken verbonden met Breda, vandaag o.a. gebruikt door de IC Direct.

Paul
Berichten: 887
Lid geworden op: 09 feb 2008, 22:57
Locatie: FNU

Re: Thalys via Breda ?

Bericht door Paul » 18 dec 2015, 09:52

groentje schreef:Thalys rijdt via gemeente Breda, niet via station Breda. De HSL is met zijtakken verbonden met Breda, vandaag o.a. gebruikt door de IC Direct.
De IC-Direct rijdt over de noordelijke verbindingsboog tussen HSL-Zuid en station Breda.
Maar de zuidelijke verbindingsboog, vanuit Antwerpen, wordt momenteel normaal toch niet gebruikt, denk ik.
En dat zou nu dus wel het geval geweest zijn voor die omgeleide Thalys via Utrecht.
Vandaar de 'primeur' waar Theo het over had.

Gebruikersavatar
Shrek
Berichten: 9358
Lid geworden op: 01 feb 2006, 22:09

Re: Thalys via Breda ?

Bericht door Shrek » 18 dec 2015, 11:13

dentheo schreef:Zonet op teletekst blz. 752 NOS
THA 9381 Parijs-Amsterdam nu: +36

was: nu:
Brussel 20:47 20:50
Antwerpen 21:27 22:07
Breda 21:57 22:34
Utrecht 23:09 23:45
Amsterdam 23:46 00:22
Op 27 minuten van Antwerpen naar Breda...zou die over de HSL gegaan zijn tot Breda ?
Lijkt mij niet mogelijk via Roosendaal in die tijd..

Première ?

Theo
Op 17/12/15 heeft trein 9381 België verlaten via Meer-Grens om 21:43. Wat hij daarna gedaan heeft kan ik niet bevestigen.

dentheo
Berichten: 7753
Lid geworden op: 14 jan 2007, 22:53
Locatie: Kalmthout

Re: Thalys via Breda ?

Bericht door dentheo » 18 dec 2015, 14:43

Paul schreef:
groentje schreef:Thalys rijdt via gemeente Breda, niet via station Breda. De HSL is met zijtakken verbonden met Breda, vandaag o.a. gebruikt door de IC Direct.
De IC-Direct rijdt over de noordelijke verbindingsboog tussen HSL-Zuid en station Breda.
Maar de zuidelijke verbindingsboog, vanuit Antwerpen, wordt momenteel normaal toch niet gebruikt, denk ik.
En dat zou nu dus wel het geval geweest zijn voor die omgeleide Thalys via Utrecht.
Vandaar de 'primeur' waar Theo het over had.

Inderdaad, er was iemand onder de trein gelopen ten zuiden van Rotterdam.

Dus als de Thalys het land verlaten heeft via Meer, moet hij over de verroeste aftakking naar Breda gereden zijn om in Utrecht te geraken.
Theo
Groeten vanop de Heide

rdv
Berichten: 603
Lid geworden op: 06 jul 2012, 18:55

Re: Thalys via Breda ?

Bericht door rdv » 18 dec 2015, 14:50

Gelukkig was de lijnkennis van de TB niet verroest!

Gebruikersavatar
Shrek
Berichten: 9358
Lid geworden op: 01 feb 2006, 22:09

Re: Thalys via Breda ?

Bericht door Shrek » 18 dec 2015, 14:54

dentheo schreef:Dus als de Thalys het land verlaten heeft via Meer, moet hij over de verroeste aftakking naar Breda gereden zijn om in Utrecht te geraken.
Of misschien is hij gekeerd in Zevenbergse hoek.

Paul
Berichten: 887
Lid geworden op: 09 feb 2008, 22:57
Locatie: FNU

Re: Thalys via Breda ?

Bericht door Paul » 18 dec 2015, 15:54

Shrek schreef:
dentheo schreef:Dus als de Thalys het land verlaten heeft via Meer, moet hij over de verroeste aftakking naar Breda gereden zijn om in Utrecht te geraken.
Of misschien is hij gekeerd in Zevenbergse hoek.
En met die frontwissel op 27 minuten van Antwerpen in Breda? Moeilijk te geloven.

Gebruikersavatar
Shrek
Berichten: 9358
Lid geworden op: 01 feb 2006, 22:09

Re: Thalys via Breda ?

Bericht door Shrek » 18 dec 2015, 17:45

Paul schreef:
Shrek schreef:
dentheo schreef:Dus als de Thalys het land verlaten heeft via Meer, moet hij over de verroeste aftakking naar Breda gereden zijn om in Utrecht te geraken.
Of misschien is hij gekeerd in Zevenbergse hoek.
En met die frontwissel op 27 minuten van Antwerpen in Breda? Moeilijk te geloven.
Dat kan inderdaad niet.
Maar heb jij bevestiging van het uur waarop hij in Breda is gepasseerd? Die teletekst zit helemaal fout wat België betreft, dus het zou mij niet verbazen dat ook het Nederlands gedeelte incorrect is.

Gebruikersavatar
Mark7758
Berichten: 573
Lid geworden op: 01 feb 2006, 20:36
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Thalys via Breda ?

Bericht door Mark7758 » 19 dec 2015, 16:16

TGV via de Zuidboog komt wel vaker voor. Is niet gebruikelijk, maar ach het werkt en het kan. En als de TB wegbekendheid heeft kan hij die route prima rijden.
Treinen op tijd laten rijden is niet moeilijk.
Alleen die reizigers maken het zo lastig.

dentheo
Berichten: 7753
Lid geworden op: 14 jan 2007, 22:53
Locatie: Kalmthout

Re: Thalys via Breda ?

Bericht door dentheo » 19 dec 2015, 17:12

Hoe leg je dat dan uit met "roestrijden" als daar maar om de paar maanden een trein komt ?
Theoretisch is er dan geen garantie op detectie .
En lijnkennis, moet die niet onderhouden worden ?

Of kan dat in zo'n geval met papieren en paraafjes opgelost worden ?
Theo
Groeten vanop de Heide

Gebruikersavatar
Steven
Berichten: 20554
Lid geworden op: 31 jan 2006, 12:06
Locatie: Opwijk

Re: Thalys via Breda ?

Bericht door Steven » 19 dec 2015, 17:56

Als men er werkt met assentellers is roestrijden volgens mij minder belangrijk.

Gebruikersavatar
Mark7758
Berichten: 573
Lid geworden op: 01 feb 2006, 20:36
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Thalys via Breda ?

Bericht door Mark7758 » 19 dec 2015, 19:21

En men werkt daar met assentellers. :)
En als de nood hoog is. Kan alles.
Treinen op tijd laten rijden is niet moeilijk.
Alleen die reizigers maken het zo lastig.

Plaats reactie