Zwartrijder op Britse trein

Patrick
Berichten: 2289
Lid geworden op: 08 feb 2006, 18:42
Locatie: FI (= Ieper)

Zwartrijder op Britse trein

Bericht door Patrick » 09 aug 2017, 10:51

Vorige maand meegemaakt op een Grand Central-trein van London Kings Cross naar York (rechtstreekse trein): ergens halfweg gaat een man naar het toilet en blijft daar geruime tijd. De TBG komt langs, klopt en blijft wachten gezien geen reactie. Hij roept dat wanneer de deur niet binnen de minuut open gaat, hij zelf de deur zal openen. De zwartrijder (man met niet-blanke gelaatskleur) komt tevoorschijn. Er ontstaat discussie. Wanneer het dreigt te escaleren, lanceert de TBG een oproep in het rijtuig: "of er meteen enkele mannen kunnen komen helpen". En inderdaad, er snellen enkele mannen te hulp. (Ik niet :lol:) Wel een hilarisch tafereel: er is al niet veel plaats, de mannen staan dus in de rij om te "helpen" :wink:
Uiteindelijk komen er vanuit het andere rijtuig enkele niet in dienst zijnde politieagenten de situatie overnemen. (Vernam ik later.)

Mijn vraag is: is dat "standaard" dat de TBGs in het Verenigd Koninkrijk een beroep doen op (mannelijke) reizigers om tussen te komen bij een incident?


Plaats reactie