Klassieke trein België-Parijs

desperado
Berichten: 77
Lid geworden op: 10 okt 2016, 11:42

Re: Klassieke trein België-Parijs

Bericht door desperado » 19 dec 2018, 19:38

Steven schreef:
19 dec 2018, 18:03
Een sluis is nog iets anders op gebied van constructie. Een sluis staat er nabij Roosendaal. Er is een zone van een x aantal meter waar geen bovenleiding is. In alle andere gevallen is er altijd bovenleiding aanwezig op te delen in 3 stukken, men spreekt van een zone met spanningsomschakeling. Een stuk 25kV, een spanningsloos stuk en een stuk 3kV. Het spanningsloos stuk noemen we ook het neutrale stuk en is geaard. Afhankelijk van het netwerk is dit stuk groter of kleiner (ze hebben dus geen standaarduitvoering, ProRail bouwt ze anders dan Infrabel). Met de komst van etcs zijn heel wat van die zaken veranderd van naam. Afgekort VCO of voluit Voltage Change Over. Je hebt ook nog een PL of voluit Phase Lock (fasescheiding). Dat zijn de plaatsen waarbij de wisselspanning van fase veranderd en de trein zijn hoofdschakelaar open heeft.
Sorry for posting in English.
What happened was that most of the lights on the train went out and stayed out for perhaps more than a minute. The few lights that were on were dim.
From experience elsewhere, this means that the train is without power and the remaining lights are powered by batteries.
The train kept moving - not quickly.


Gebruikersavatar
Steven
Berichten: 20554
Lid geworden op: 31 jan 2006, 12:06
Locatie: Opwijk

Re: Klassieke trein België-Parijs

Bericht door Steven » 19 dec 2018, 21:42

Dat is normaal. De treinbestuurder moet in die zone de stroomafnemer neerlaten. Hij mag de stroomafnemer van de andere spanningsoort pas bedienen als hij volledig in die zone is. De trein gaat in vrijloop door deze zone. Er is geen verwarming/ventilatie actief in de trein, er is enkel batterijspanning om een minimum aan verlichting in dienst te houden. De batterijen voeden ook de stuurpost zodat de essentiële delen in dienst blijven.

kika
Berichten: 2702
Lid geworden op: 15 apr 2008, 03:00
Locatie: BRD

Re: Klassieke trein België-Parijs

Bericht door kika » 19 dec 2018, 23:13

Steven schreef:
19 dec 2018, 21:42
Hij mag de stroomafnemer van de andere spanningsoort pas bedienen als hij volledig in die zone is.
Volledig, als in, de complete trein, of slechts de locomotief(ven)/delen van het motorstel met pantografen? Kan me voorstellen dat het niet altijd evident is met een langere goederentrein.

Horatio
Berichten: 125
Lid geworden op: 22 apr 2011, 22:14

Re: Klassieke trein België-Parijs

Bericht door Horatio » 20 dec 2018, 02:04

kika schreef:
19 dec 2018, 23:13
Steven schreef:
19 dec 2018, 21:42
Hij mag de stroomafnemer van de andere spanningsoort pas bedienen als hij volledig in die zone is.
Volledig, als in, de complete trein, of slechts de locomotief(ven)/delen van het motorstel met pantografen? Kan me voorstellen dat het niet altijd evident is met een langere goederentrein.
De bestuurder mag de stroomafnemers terug oplaten als de laatste in dienst zijnde stroomafnemer van het konvooi zich afwaarts van het bord ‘oplaten stroomafnemers’ bevindt.

Gebruikersavatar
Steven
Berichten: 20554
Lid geworden op: 31 jan 2006, 12:06
Locatie: Opwijk

Re: Klassieke trein België-Parijs

Bericht door Steven » 20 dec 2018, 08:00

In geval het met etcs is betreft het altijd de volledige trein wat betreft reizigerstreinen. Hoe dat met goederentreinen werkt weet ik niet. Fysiek gezien volstaat het dat inderdaad alle stroomafnemers in de juiste zone zijn.

rvdborgt
Berichten: 3086
Lid geworden op: 02 feb 2006, 20:09

Re: Klassieke trein België-Parijs

Bericht door rvdborgt » 20 dec 2018, 23:31

Steven schreef:
20 dec 2018, 08:00
In geval het met etcs is betreft het altijd de volledige trein wat betreft reizigerstreinen.
Wat voor probleem wordt er dan opgelost door de hele trein af te wachten?

Nieuwsgierig,
Rian

Gebruikersavatar
Steven
Berichten: 20554
Lid geworden op: 31 jan 2006, 12:06
Locatie: Opwijk

Re: Klassieke trein België-Parijs

Bericht door Steven » 21 dec 2018, 05:06

Dat ETCS niets kent van de positie van de trein. ETCS weet dus niet waar de stroomafnemer(s) staan op de trein. Dit kan dus vooraan, achteraan of in het midden zijn zoals bij motorstellen. Dus standaard moet de trein er voorbij zijn. Dat dekt alle gevallen in.

rvdborgt
Berichten: 3086
Lid geworden op: 02 feb 2006, 20:09

Re: Klassieke trein België-Parijs

Bericht door rvdborgt » 21 dec 2018, 20:58

Steven schreef:
21 dec 2018, 05:06
Dat ETCS niets kent van de positie van de trein. ETCS weet dus niet waar de stroomafnemer(s) staan op de trein. Dit kan dus vooraan, achteraan of in het midden zijn zoals bij motorstellen. Dus standaard moet de trein er voorbij zijn. Dat dekt alle gevallen in.
De huidige beveiliging weet ook niet waar de stroomafnemers zitten. Dus: welk probleem wordt hiermee dan opgelost?

Groetjes,
Rian

Gebruikersavatar
Shrek
Berichten: 9351
Lid geworden op: 01 feb 2006, 22:09

Re: Klassieke trein België-Parijs

Bericht door Shrek » 21 dec 2018, 21:46

rvdborgt schreef:
Steven schreef:
21 dec 2018, 05:06
Dat ETCS niets kent van de positie van de trein. ETCS weet dus niet waar de stroomafnemer(s) staan op de trein. Dit kan dus vooraan, achteraan of in het midden zijn zoals bij motorstellen. Dus standaard moet de trein er voorbij zijn. Dat dekt alle gevallen in.
De huidige beveiliging weet ook niet waar de stroomafnemers zitten. Dus: welk probleem wordt hiermee dan opgelost?

Groetjes,
Rian
Er is helemaal geen huidige beveiliging waardoor het risico bestaat dat de panto omhoog is in de neutrale zone met grote schade tot gevolg. Dat probleem wordt opgelost.

Horatio
Berichten: 125
Lid geworden op: 22 apr 2011, 22:14

Re: Klassieke trein België-Parijs

Bericht door Horatio » 21 dec 2018, 21:52

rvdborgt schreef:
21 dec 2018, 20:58
Steven schreef:
21 dec 2018, 05:06
Dat ETCS niets kent van de positie van de trein. ETCS weet dus niet waar de stroomafnemer(s) staan op de trein. Dit kan dus vooraan, achteraan of in het midden zijn zoals bij motorstellen. Dus standaard moet de trein er voorbij zijn. Dat dekt alle gevallen in.
De huidige beveiliging weet ook niet waar de stroomafnemers zitten. Dus: welk probleem wordt hiermee dan opgelost?

Groetjes,
Rian
Net het gebrek aan huidige beveiliging wordt hiermee opgelost :idea: . Vooral aan de beweegbare bruggen, die met neergelaten stroomafnemers moeten bereden worden, verhinder je zo dat er nu en dan eens een panto afgereden wordt :wink:

kika
Berichten: 2702
Lid geworden op: 15 apr 2008, 03:00
Locatie: BRD

Re: Klassieke trein België-Parijs

Bericht door kika » 21 dec 2018, 23:20

Shrek schreef:
21 dec 2018, 21:46
Er is helemaal geen huidige beveiliging waardoor het risico bestaat dat de panto omhoog is in de neutrale zone met grote schade tot gevolg. Dat probleem wordt opgelost.
Neutrale zone en geen draad snap ik, maar wat als er wel een draad hangt, die spanningsloos en geaard is? Of zoals de Nederlanders: met 'n stuitje voorkomen dat ze te ver omhoog gaan? Schade bij verkeerde panto bij verkeerde spanning pretendeer ik ook te snappen :mrgreen:

Gebruikersavatar
Shrek
Berichten: 9351
Lid geworden op: 01 feb 2006, 22:09

Re: Klassieke trein België-Parijs

Bericht door Shrek » 21 dec 2018, 23:53

kika schreef:
21 dec 2018, 23:20
Shrek schreef:
21 dec 2018, 21:46
Er is helemaal geen huidige beveiliging waardoor het risico bestaat dat de panto omhoog is in de neutrale zone met grote schade tot gevolg. Dat probleem wordt opgelost.
Neutrale zone en geen draad snap ik, maar wat als er wel een draad hangt, die spanningsloos en geaard is? Of zoals de Nederlanders: met 'n stuitje voorkomen dat ze te ver omhoog gaan? Schade bij verkeerde panto bij verkeerde spanning pretendeer ik ook te snappen :mrgreen:
Als de panto omhoog blijft veroorzaakt deze een kortsluiting tussen het gedeelte onder spanning en het geaarde gedeelte. Veel vuurwerk, kapotte panto en kapotte bovenleiding zijn het gevolg.

kika
Berichten: 2702
Lid geworden op: 15 apr 2008, 03:00
Locatie: BRD

Re: Klassieke trein België-Parijs

Bericht door kika » 22 dec 2018, 12:47

Zulke belangrijke details, zien amateurs als ik graag over het hoofd :lol: Hoofdschakelaar uit? Bon, ik snap het, bedankt.

Gebruikersavatar
Steven
Berichten: 20554
Lid geworden op: 31 jan 2006, 12:06
Locatie: Opwijk

Re: Klassieke trein België-Parijs

Bericht door Steven » 22 dec 2018, 13:55

Heb gisteren nog 90 min verloren in een omschakelzone. Aansluiting Breda HSL (nabij de Ikea aldaar) heeft de nodige stress veroorzaakt. Niet enkel bij mezelf.

dentheo
Berichten: 7751
Lid geworden op: 14 jan 2007, 22:53
Locatie: Kalmthout

Re: Klassieke trein België-Parijs

Bericht door dentheo » 22 dec 2018, 14:04

Steven schreef:
22 dec 2018, 13:55
Heb gisteren nog 90 min verloren in een omschakelzone. Aansluiting Breda HSL (nabij de Ikea aldaar) heeft de nodige stress veroorzaakt. Niet enkel bij mezelf.
Ik dacht dat Breda Tilburg kapotgewaaid was....
Theo
Groeten vanop de Heide

Plaats reactie