Treinbotsing Duitsland 05/12/2017

GregTrainz
Berichten: 27
Lid geworden op: 25 sep 2017, 03:51

Treinbotsing Duitsland 05/12/2017

Bericht door GregTrainz »

In Meerbusch bij Düsseldorf is dinsdagavond rond 20u een reizigerstrein (RegionalExpress van privémaatschappij Nationalexpress) ingereden op een stilstaande goederentrein van DB Cargo. 47 personen raakten hierbij gewond. Berichten over doden zijn er (nog) niet.

Volgens de brandweer van Meerbusch was dinsdagavond (05.12.2017) een reizigerstrein met een goederentrein van DB Cargo gebotst. 41 mensen raakten lichtgewond, en drie middel- en zwaargewond. De situatie op de plaats van het ongeval in het gebied van Meerbusch-Osterath was in eerste instantie erg verwarrend: de brandweer had het oorspronkelijk over vijf slachtoffers, de federale politie over 50, en de Deutsche Bahn AG over 20.

Bij het ongeval, klemde het voorste rijtuig van de passagierstrein kieled sterker, de andere rijtuigen ontspoorden of stonden grotendeels onbeschadigd op de rails. Een 19-jarige gevangene meldde via de mobiele telefoon vanuit de trein aan de WDR: "Er was een enorme knal, mensen vielen neer, maar alles bleef relatief rustig. Paniek is niet gebroken."

In de regio kwam een ​​groot aantal reddingswerkers uit Meerbusch, Kaarst en de omliggende steden naar de plaats van het ongeluk. Bahn en de reddingsdiensten streefden naar "snelle hulp voor de slachtoffers en verduidelijking van de situatie". Er was sinds 21u15 toegang tot de opgesloten reizigers, zei de brandweer. De situatie was "volgens de omstandigheden, rustig," de site werd verlicht en de medische zorg van de gewonden werd voorbereid.

De brandweer van Meerbusch tweette dat een afgebroken bovenleiding het voor de hulpdiensten moeilijker had gemaakt om toegang te krijgen tot de 155 passagiers in de trein. Tegen het einde van de avond waren de brandweerlieden de trein ingestapt nadat ze eerder contact hadden gemaakt met de passagiers.

Het is duidelijk dat veel kijkers naar het toneel van het ongeluk zijn gegaan, waardoor het werk van de reddingswerkers werd belemmerd. De brandweer werd gedwongen een bijbehorende tweet te plaatsen:
479E81A7-A24C-4BCC-BD0D-53B89CC7FDD4.jpeg
Volgens de RE7-exploitant "National Express Rail" heeft de passagierstrein een stationaire goederentrein aangereden. De route werd geblokkeerd, minstens twee treinen van "National Express" werden afgelast, zei het bedrijf op dinsdagavond op haar website. Waarom de goederentrein, die op weg was van Dillingen naar Rotterdam, op het spoor stond, is volgens Deutsche Bahn nog onduidelijk.

Kanselier Merkel en premier van Nordrhein-Westfalen Laschett volgden de situatie na het treinongeluk. Dit werd dinsdagavond aangekondigd door regeringswoordvoerder Steffen Seibert via Twitter.
Plaats reactie