7 mei 2016 VSM Dieseldag / fotorit goederen (Apeldoorn, NL)

Aankondigingen van evenementen, afspraken en meetings.
Plaats reactie
pmeeder
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 sep 2014, 11:41

7 mei 2016 VSM Dieseldag / fotorit goederen (Apeldoorn, NL)

Bericht door pmeeder » 11 apr 2016, 14:13

Volgend bericht gepost namens Chris Westerduin en de VSM:
-----
Op 7 mei organiseert de VSM een dieseldag. Dit wordt geen dieselvariant van Terug Naar Toen maar meer een hele leuke afwisselende dieselexcursie. Twijfel je nog om mee te gaan dan hoop ik je met dit bericht over de streep te halen! Het wordt namelijk voorlopig het laatste optreden van de fraaie blauwe 2412. De loc wordt nog voor dit feestje opgelapt om mee te doen maar heeft een flink probleem in de motor wat de loc na 7 mei weer lange tijd aan de kant gaat houden helaas.
Ik denk dat achterblijvers achteraf spijt gaan krijgen dat ze niet zijn mee gegaan. Het is de bedoeling dat een reizigerstrein de fotografen steeds dropt en dat dan verschillende treinen de fotolens zullen passeren. Achtervolgers zullen van een koude kermis thuis komen!
Mensen met ruime ervaring op het gebied van het organiseren van fraaie foto excursies organiseren ook deze dag. Dus wacht niet langer en geef je op!
Verdere informatie en de mogelijkheid tot opgeven staat op: http://www.veluwschestoomtrein.nl/index ... cts_id=254
Ik hoop jullie te zien op 7 mei bij de VSM!
Met vriendelijke groet,
Chris Westerduin
-----

De VSM bezit een behoorlijke collectie Duitse stoomlocs en Nederlandse diesellocs. Op deze dag zullen de Nederlandse diesels ingezet worden. Ik vermoed de volgende (misschien niet allemaal): 2233 + 2299 ("reeks 76"), 2412 + 2459 (Alsthom standaardtype), 2530 (aangepast Alsthom standaardtype), rangeerlocs serie 500/600 (English Electric Company). Materieeloverzicht op http://www.nmld.nl/nl/collectie/15 en http://www.stoomtrein.org/collectie/index.html .

Niet onbelangrijk: deadline voor aanmelding is 19 april.

Mvg,
Patrick
Bijlagen
VSM3.jpg
Bron: Chris Westerduin in Facebook-groep Fotogoederentrein.
VSM2.jpg
Bron: Fokko Niesen in Facebook-groep Fotogoederentrein.


pmeeder
Berichten: 6
Lid geworden op: 01 sep 2014, 11:41

Re: 7 mei 2016 VSM Dieseldag / fotorit goederen (Apeldoorn, NL)

Bericht door pmeeder » 26 apr 2016, 09:45

Inmiddels is er door Chris nadere informatie bekend gemaakt die ik hier doorstuur:
Chris Westerduin schreef:De plannen voor 7 mei worden langzaam steeds duidelijker met een draaiboek wat uit z’n jasje begint te scheuren. Besloten is dan ook om iets eerder te vertrekken uit Apeldoorn en wel om 0930u. En we feesten ook nog langer door want de deelnemers worden aan het begin van de avond weer op het perron in Apeldoorn afgeleverd!
Dus wie €70 erg veel vond voor zes uur treinen krijgt nu een heel dagprogramma aangeboden voor dat geld. U kunt zich nog opgeven via de VSM website; http://www.stoomtrein.org
Liefhebbers van diesel: geef je op. Ik heb de voorlopige versie van het draaiboek in mogen zien, en het wordt absoluut de moeite waard. Uiteraard veel fotostops en verschillende treincombinaties.
Betalingen via de webshop kunnen echter alleen vanuit Nederland gebeuren. Wie zich uit het buitenland op wil geven, kan een mail sturen naar winkel@stoomtrein.org .

Mvg,
Patrick

Plaats reactie