ZLSM Dieseldagen 26 & 27 mei 2018 (Nederland)

Aankondigingen van evenementen, afspraken en meetings.
Plaats reactie
simon
Berichten: 7
Lid geworden op: 21 jun 2017, 15:30

ZLSM Dieseldagen 26 & 27 mei 2018 (Nederland)

Bericht door simon » 22 apr 2018, 01:38

Afbeelding Jarenlang hebben de diesels de dienst uitgemaakt op de Miljoenenlijn. Vanaf 1954 reden de Blauwe Engelen tussen Heerlen, Kerkrade, Simpelveld en Valkenburg. Tot aan het sluiten van het traject tussen Kerkrade en Simpelveld waren de DE1’tjes en DE2’tjes hier heer en meester.

Maar ook op spoorlijn Aken – Maastricht reden tientallen jaren afwisselend Nederlandse en Duitse dieseltreinen. Simpelveld werd nog lange tijd door stoomlocs bereikt, maar dat was vanaf de jaren ’50 vooral door goederentreinen van en naar Duitsland. Het aantal treinen dat met diesel werd voortbewogen was overduidelijk in de meerderheid.

Tijdens het weekend van 26 & 27 mei komen de stoomlocs daarom ook niet in actie. De ZLSM rijdt op beide dagen uitsluitend met dieseltreinen over de sporen van de Miljoenenlijn.

Gastmaterieel

Naast onze eigen Railbus en diesellocomotieven is er ook gastmaterieel aanwezig! Er wordt een intensievere treindienst gereden met naast reizigerstreinen ook unieke goederentreinen. Een aantal goederentreinen zal niet stoppen in Simpelveld: dit levert voor de fotografen fraai beeld op doordat het bijbehorend seinbeeld getoond zal worden door de armseinen.

Aanwezig zullen zijn:

Deutz loc ‘Monique’ (1966) – Strukton
Ex NS 2205 Stichting Historisch Dieselmaterieel
Meer gastmaterieel volgt!


LTM-Arrangement

Niet alleen dieseltreinen zullen actief zijn tijdens de dieseldagen. Ook de dieselbus van het Limburgs Bus Museum zal act de présence geven. Deze bus uit 1983 rijdt vanaf station Wijlre-Gulpen grotendeels via de oude stoomtramroute naar Vaals. Tijdens de rit is een gids aanwezig om te vertellen over de tramlijn van Maastricht via Wijlre en Gulpen naar Vaals van de LTM (Limburgsche Tramweg Maatschappij). De busrit vindt plaats in het begin van de middag en zal ongeveer anderhalf uur duren.

Voor dit arrangement zijn combi-dagkaarten verkrijgbaar via de arrangementen in onze ticketshop . Met deze combi-dagkaart neem je deel aan het LTM-arrangement (bus) en kun je tevens de gehele dag met alle dieseltreinen reizen.

Tarieven LTM-Arrangement:
Volwassenen: € 22,00
Kinderen: € 11,00Stap in de trein, voel en hoor de diesels brommen door de heuvels van Zuid-Limburg
!


simon
Berichten: 7
Lid geworden op: 21 jun 2017, 15:30

Re: ZLSM Dieseldagen 26 & 27 mei 2018 (Nederland)

Bericht door simon » 20 mei 2018, 14:04

Afbeelding
BREAKING NEWS - GROTE, ZWARE DIESELLOCOMOTIEF BEZOEKT DIESELDAGENIn de laatste week voor de dieseldagen is er op het laatste moment een grote, zware en aparte diesellocomotief aan het rijtje gastmaterieel toegevoegd.

Railexperts Nederland bezoekt de ZLSM Dieseldagen met diesellocomotief 6703.


De vers geschilderde 6703 zal gedurende het weekend van 26 en 27 mei vooral voor personentreinen te bewonderen zijn. Op zaterdag rijdt deze bijzonder grote locomotief ook een keer voor een goederentrein.

Precies weten waar en wanneer deze diesellocomotief wordt ingezet tijdens de Dieseldagen? Meldt je aan voor de spottersdienstregeling door een e-mail te sturen naar zlsmspottersinfo@gmail.com . Enkele dagen voor het evenement krijg je dan de dienstregeling met alle personen- en goederentreinen toegestuurd.

simon
Berichten: 7
Lid geworden op: 21 jun 2017, 15:30

Re: ZLSM Dieseldagen 26 & 27 mei 2018 (Nederland)

Bericht door simon » 20 mei 2018, 15:30

Afbeelding

Plaats reactie