End of Season Gala 20 & 21 okt 2018

Aankondigingen van evenementen, afspraken en meetings.
simon
Berichten: 7
Lid geworden op: 21 jun 2017, 15:30

End of Season Gala 20 & 21 okt 2018

Bericht door simon » 09 okt 2018, 13:37

End of Season Gala
20 & 21 oktober

In 2018 bestaat de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij / de Miljoenenlijn 30 jaar!

Dit wordt op 20 en 21 oktober aanstaande groots gevierd tijdens het End of Season Gala (de opvolger van de beroemde Stoomtreindagen).

In dit jubileumweekend gaan alle deuren open en krijg je de kans om alle zintuigen kennis te laten maken met dit bijzondere stukje cultureel erfgoed.
Snuif de stoom op, raak één van de rangeerlocomotieven aan, proef een echt machinistenbiertje op het terras van de Brasserie terwijl je op de achtergrond een stoomfluit hoort, ondertussen kijkend naar alle unieke facetten van dit mooie vrijwilligersbedrijf.

VIP-Programma (zaterdag 20 oktober)

Voor de echte liefhebber is er net als tijdens de Stoomtreindagen een uitgebreid VIP-programma, en wel op zaterdag 20 oktober. Je ervaart hoe het is om een treinstoker bij de Miljoenenlijn te zijn: Je wordt in de vroege morgen vanaf 06.00 uur ontvangen bij de werkplaats van de ZLSM (Vroenkuilerweg 2), waar verse koffie en thee voor je klaar staan. En als je wilt, mag je om 07.15 uur voor € 6,50 extra ook aanschuiven bij het stokersontbijt (met spek & ei, belegde broodjes, kleine versnaperingen en koffie/thee).

Tijdens het VIP-programma rijden wij meerdere schijnvertrekken met foto(goederen)treinen op locatie. Je wordt per railbus naar de mooiste plekken langs dit traject gebracht. Tijdens de grote locparade heb je een exclusieve plaats op ons emplacement om de beste opnames te kunnen maken.

Tevens kun je zowel op 20 als op 21 oktober gebruik maken van de uitgebreide dienstregeling. Dat is dus 2 dagen onbeperkte toegang tot het End of Season Gala!

Vanwege de veiligheid zijn er maximaal 50 deelnemers toegestaan. De minimum leeftijd is 16 jaar.

Prijs: € 55,00 per persoon
Incl. stokersontbijt: € 61,50 per persoon

Gastmaterieel

Naast onze eigen Stoomlocomotief E2 1040 en onze Railbus is er ook gastmaterieel aanwezig! Er wordt een intensievere treindienst gereden met naast reizigerstreinen ook unieke goederentreinen. Een aantal goederentreinen zal niet stoppen in Simpelveld, dit levert voor de fotografen fraai beeld op doordat het bijbehorend seinbeeld getoond zal worden door de armseinen.

Aanwezig zullen zijn:

Stoomloc 23 076 (1956) – Veluwsche Stoomtrein Maatschappij
Afbeelding Dieselloc 2459 (1956) – Veluwsche Stoomtrein Maatschappij
Afbeelding Dieselloc 2205 (1955) – SHD
Afbeelding Stoomloc Anna (1921) – RWTH Aachen
Afbeelding
Tickets

Om zeker te zijn dat jij aanwezig bent bij het End of Season Gala kun je al je ticket reserveren in onze ticketshop! En het mooie is, door het kopen van een kaartje, ontvangt u €1,50 korting en draagt u ook nog eens bij aan de instandhouding van de Miljoenenlijn. Zo blijft ons rijdend culturele erfgoed ook de komende 30 jaar (en nog langer) behouden.

Wees er met name voor het VIP-programma snel bij want op = op.
Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter


Plaats reactie