Fotodag 25 mei SGB Goes: “Zeeuwsch Lokaalvervoer per tram en trein"

Aankondigingen van evenementen, afspraken en meetings.
Plaats reactie
martin
Berichten: 68
Lid geworden op: 22 mar 2012, 09:27

Fotodag 25 mei SGB Goes: “Zeeuwsch Lokaalvervoer per tram en trein"

Bericht door martin » 20 mar 2019, 13:13

Op zaterdag 25 mei organiseren de SGB en Spoorwegnostalgie (Dave Habraken) een unieke fotodag speciaal voor deelnemende fotografen. We keren terug naar de jaren 30 op de Zeeuwsche plattelanden. Deze dag vergeten we de Westerschelde even en komen Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland met elkaar in contact!
Afbeelding
foto: Stoomtram Hoorn Medemblik

Het programma is als volgt:

In een dagvullend programma bieden wij u een diversiteit aan Zeeuwse railvoertuigen. Naast de recent in dienst gekomen omC 909 van de SGB zelf komen vanuit de SHM en de MBS de overige gasten van deze dag:

Stoomtramlocomotief HTM 8 + tramrijtuig SBM 24 (Stoomtram Breskens Maldeghem):
70 jaar na het opheffen van de tramdiensten in Zeeuws Vlaanderen keert dit rijtuig voor het eerst weer terug naar haar thuisprovincie!

Stoomlocomotief Cockerill 3098:
Een rangeerlocomotief die, voordat de MBS haar overnam, altijd in het oosten van Zeeuws Vlaanderen heeft gereden bij een van de grote fabriekscomplexen aldaar. Tijdens de fotodag komt ze in actie met een korte goederentrein, representatief voor de jaren 30.

Het hoofdprogramma zal rond 09:30 beginnen. Omdat we heel goed beseffen dat een aantal stoomliefhebbers verlangen naar ochtendfoto’s, willen we de liefhebbers de kans bieden om al in de vroege morgen opnames langs de lijn te maken. Van de exacte dienstregeling worden op dit moment de details nog verwerkt maar een samenvatting van het programma is als volgt:

- 06:30 Vertrek vanuit Goes voor het ochtendprogramma. Dit eerste deel van het programma vindt plaats per auto achtervolging

- 09:30 Vertrek aansluitende groep per trein. Groep sluit zich aan bij de eerste groep. Programma gaat vanaf hier verder per trein.

- 19:20 einde programma in Goes.

Uiteraard doet de organisatie haar uiterste best om tijdens de fotodag diverse verrassingen langs de lijn te regelen. Allen die bekend zijn met de foto’s van Dave weten dat dit garant staat voor kwalitatieve aanvulling van het geheel.
Afbeelding
foto: Museum Buurtspoorweg

Gezien het unieke karakter van hetgeen deze dag aangeboden wordt hebben wij het deelname bedrag vastgesteld op €75,- . Wanneer u deel wilt nemen aan deze fotodag kunt u uw ticket aanschaffen via www.sgbwebshop.nl. Daarbij kunt u aangeven of u als chauffeur voor het vroege gedeelte wilt fungeren en hoeveel mensen er bij u in de auto mee kunnen rijden (in te vullen in het vak “eventuele opmerking” bij stap 2 van 4).
Het evenement vindt alleen plaats bij voldoende deelnemers (minimaal 30 personen). De sluitingstermijn voor aanmelding is zondag 21 april 2019. Uiterlijk op 24 april ontvangen de deelnemers bericht of de rit doorgaat. Mocht de rit onverhoopt niet doorgaan, dan wordt het betaalde bedrag teruggestort. Om een ieder kans op goede foto’s te bieden is het maximum op 40 deelnemers gesteld. Twijfel dus niet en schrijf je snel in! Eventuele vragen kunnen gesteld worden via info@destoomtrein.nl . Graag tot ziens op 25 mei!
Afbeelding


martin
Berichten: 68
Lid geworden op: 22 mar 2012, 09:27

Re: Fotodag 25 mei SGB Goes: “Zeeuwsch Lokaalvervoer per tram en trein"

Bericht door martin » 02 apr 2019, 09:53

Al eerder was Cockerill 3098 te gast bij ons op de spoorlijn, hier wachtend op een volgende inzet:
Afbeelding Dit prachtige industrielocje van Belgisch fabrikaat is in haar commerciële leven altijd in de buurt van België gebleven. Op een steenworp afstand van de grens rangeerde zij met goederenwagen bij de firma Zuid-Chemie te Sas van Gent.

Speciaal voor de fotodag op 25 mei stellen wij een aantal korte goederentreinen samen waarmee zij de gehele dag actief gaat zijn op onze spoorlijn. Allen uit de periode van voor de Tweede Wereldoorlog. De treinen worden samengesteld uit ketelwagens en een gesloten goederenwagen.

Naast treinen zijn we op dit moment als organisatie druk doende figuranten en wegvoertuigen te regelen zodat we, in het tijdsbeeld passende, scenes kunnen uitvoeren op de diverse locaties.

Heeft u interesse om deel te nemen aan deze unieke fotodag dan raden wij u aan snel te handelen. Op dit moment zijn we de helft van de verkoop gepasseerd en zijn er nog 15 kaarten beschikbaar. OP=OP

Groeten,

Martin & Dave

Plaats reactie