Pagina 1 van 1

Passagiers zitten 24 uur in trein naar zuiden

Geplaatst: 28 dec 2010, 17:23
door Jani
Pannes, bestuurder te laat, reizigers dronken, sneeuw: 600 passagiers van een nachttrein die zondagavond in Straatsburg, in het noordoosten van Frankrijk, vertrok, hebben een nachtmerrie van 24 uur beleefd voordat ze aan de Côte d'Azur of in Spanje aankwamen. De Franse spoorwegmaatschappij SNCF had het over een "uitzonderlijke samenloop van incidenten".

De trein die om zondag 21.30 uur uit Straatsburg vertrok, had de volgende ochtend om 8.30 uur in het Spaanse stadje PortBou moeten aankomen. Hij stopte een eerste keer in Belfort (in het noordoosten van Frankrijk) om van bestuurder te wisselen. Door het winterweer was de vervangende bestuurder niet op de afspraak en werd de vervanger uiteindelijk per taxi vanuit Lyon aangevoerd. Hij kwam pas om 6 uur aan, nadat de politie van Belfort verscheidene dronken passagiers uit de trein had gehaald die voor overlast zorgden.

Zenuwinzinking
Vervolgens stond de trein meer dan drie uur stil in Tournus (Midden-Franrkijk) voor een verandering van locomotief. Reizigers zeggen dat er ondertussen geen verwarming en geen licht was en dat sommige mensen "op de rand van een zenuwinzinking" stonden.

In het station van Lyon werden eindelijk maaltijden opgediend. Daar werden 240 passagiers op een speciaal gehuurde hogesnelheidstrein naar Portbou gezet. Ongeveer 360 reizigers voor Nice bleven op de trein zitten tot ze, rond middernacht, hun eindbestemming bereikten.
SNCF beloofde de reizigers van de nachttrein te vergoeden en bood hen een bijkomend gratis retourticket aan. (belga/gb)
28/12/10 15u24

Re: Passagiers zitten 24 uur in trein naar zuiden

Geplaatst: 28 dec 2010, 17:23
door Jani
Haha, en dan maar klagen over België.

Re: Passagiers zitten 24 uur in trein naar zuiden

Geplaatst: 28 dec 2010, 18:21
door Joris
Hallo,
En de reizigers van de Lorazur? Of reed die die dag niet?
(Ter info: De Lorazur en het gedeelte uit Strassbourg wisselen hun gedeelten Nice en Port-Bou met elkaar.)
Groeten,
Joris De Mol

Re: Passagiers zitten 24 uur in trein naar zuiden

Geplaatst: 28 dec 2010, 19:37
door Henk
Er waren beelden te zien in het journaal op één (straks te zien via 'net gemist'), maar er was de hele tijd sprake van een tgv, terwijl er wel degelijk een klassieke trein te zien was... (zucht).

Re: Passagiers zitten 24 uur in trein naar zuiden

Geplaatst: 28 dec 2010, 20:38
door dentheo
Jani schreef: In het station van Lyon werden eindelijk maaltijden opgediend. Daar werden 240 passagiers op een speciaal gehuurde hogesnelheidstrein naar Portbou gezet. Ongeveer 360 reizigers voor Nice bleven op de trein zitten tot ze, rond middernacht, hun eindbestemming bereikten.

Volgens andere berichtenbronnen net omgekeerd, trein zou doorgereden zijn naar Port-Bou, rest overgestapt op een trein naar Nice.
Maar zoals Joris zei: normaal wordt er gerangeerd in Lyon... dus waarschijnlijk is het nog anders .