Treinverkeer Waaslandhaven gehinderd door ongeval met vracht

Voorlopige place-holder voor topics tot deze in de juiste categorie geplaatst zijn. Hier geen nieuwe topics openen!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Retard
Berichten: 2979
Lid geworden op: 30 jun 2012, 11:23
Locatie: De Kust

Treinverkeer Waaslandhaven gehinderd door ongeval met vracht

Bericht door Retard » 04 mar 2013, 23:46

Treinverkeer Waaslandhaven gehinderd door ongeval met vrachtwagen

In Kallo bij Beveren is vanavond een aanrijding gebeurd tussen een vrachtwagen en een goederentrein. Beide voertuigen vatten even vuur, maar de schade zou al bij al meevallen. Zowel de vrachtwagen- als de treinbestuurder zijn lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Het goederenverkeer van en naar de Waaslandhaven zal nog tot morgenavond ernstig verstoord zijn.

De aanrijding gebeurde omstreeks 19.15 uur. De omstandigheden zijn niet geheel duidelijk, maar allicht lette de vrachtwagenbestuurder niet goed op toen hij de niet bewaakte overweg overreed. Goederentreinen houden immers standaard een verlaagde snelheid aan in die omgeving.

De goederentrein was er een met tankwagons voor LPG. De wagons waren weliswaar leeg, maar niet gereinigd. De vrachtwagen was dan weer geladen met personenwagens, waarvan er door de klap enkele vuur vatten. Ook de locomotief werd vervolgens door het vuur gegrepen. De brandweer werd ter plaatse geroepen en had de brand snel onder controle. Ze kon op die manier verhinderen dat het vuur oversloeg naar de tankwagons.

Omwille van de hitte die door de brand ontstond, werd de weg tijdelijk afgesloten. De brandweer stelde een perimeter in. Intussen kan het autoverkeer er weer langs. Het goederenverkeer van en naar de Waaslandhaven zal wel nog tot morgenochtend hinder ondervinden. Treinen moeten er immers nog minstens enkele uren omrijden.


Gebruikersavatar
Bordensteker
Berichten: 1277
Lid geworden op: 14 mei 2007, 10:03

Re: Treinverkeer Waaslandhaven gehinderd door ongeval met vr

Bericht door Bordensteker » 05 mar 2013, 21:50

http://www.gva.be/regio-waas/zware-aanr ... haven.aspx

http://www.deredactie.be/permalink/1.1564970

Dat van dat omrijden (zoals HLN suggereert) loopt nogal vooruit op de toekomstige indienstneming van de Liefkenshoek spoorverbinding! Tot die tijd kun je met de trein niet om deze plek heen ... tenzij je niet naar de lijn 10 en de L 59 wil natuurlijk.
HLN had er ook een niet geweldig passende foto bij geplaatst; een Maersk containerschip met de koeltorens van Doel als achtergrond. Bij daglicht (ook dat nog).

O, en de loc was de 7780.

Gebruikersavatar
Retard
Berichten: 2979
Lid geworden op: 30 jun 2012, 11:23
Locatie: De Kust

Re: Treinverkeer Waaslandhaven gehinderd door ongeval met vr

Bericht door Retard » 06 mar 2013, 00:26

Spoorverkeer Antwerpse haven pas morgen op gang

Het parket van Dendermonde heeft het rijbewijs ingetrokken van de vrachtwagenbestuurder die gisteravond in aanrijding kwam met een goederentrein in de Steenlandlaan in Kallo.

Het parket zegt dat de vrachtwagenbestuurder het rood licht van een spooroverweg genegeerd zou hebben, waarna hij in aanrijding kwam met de goederentrein met wagons voor lpg.

Er vielen twee gewonden en er brak vuur uit, maar de situatie was snel onder controle. De schade aan de spoorweginfrastructuur blijkt evenwel ernstiger dan vanmorgen ingeschat en verwacht wordt dat het spoorwegverkeer in de Waaslandhaven pas vanaf morgenmiddag op gang kan komen. Dat zegt Frédéric Petit, woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel.

"Er moeten niet alleen dwarsliggers vervangen worden, maar ook een wissel, en dat vergt tijd", aldus Petit. "We schatten dat tegen morgenmiddag een eerste spoor berijdbaar zal zijn en in de loop van de namiddag het tweede spoor.

Gisteravond reed een vrachtwagenchauffeur een goederentrein met lege lpg-wagons aan op een spooroverweg in Kallo. Tegen vanmorgen waren de wagons getakeld en in de voormiddag de oplegger. De schade aan de infrastructuur bleek deze voormiddag ernstiger dan eerst ingeschat.

Gebruikersavatar
Robin
Berichten: 2532
Lid geworden op: 28 mar 2007, 10:04
Locatie: Schoten

Re: Treinverkeer Waaslandhaven gehinderd door ongeval met vr

Bericht door Robin » 06 mar 2013, 04:17

alle ze kunnen herbeginnen, paar jaar geleden hebben ze ook al eens een wissel vervangen daar
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Plaats reactie