ETCS bij CFL

Voorlopige place-holder voor topics tot deze in de juiste categorie geplaatst zijn. Hier geen nieuwe topics openen!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Shrek
Berichten: 9371
Lid geworden op: 01 feb 2006, 22:09

ETCS bij CFL

Bericht door Shrek » 27 mei 2013, 08:36

Weet iemand toevallig of de reeks 3000 van de CFL al uitgerust is met ETCS? En hebben deze locs ook TBL1+?
Dank


Gebruikersavatar
Mark7758
Berichten: 573
Lid geworden op: 01 feb 2006, 20:36
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: ETCS bij CFL

Bericht door Mark7758 » 29 mei 2013, 08:13

ERMTS bij de CFL 3000. (Een paar. Dacht 3 stuks)
TBL+ bij de CFL 3000. GEEN. (TBL+ is ook zover ik het weet niet toegelaten in Luxemburg. Daarom rijden ze vaak met stoptreintjes tussen Luxemburg en Arlon. Omdat ze te weinig treinen meer hebben die geen TBL+ hebben.
Dit was ook 1 van de reden dat men een tijdje geleden geen treinen meer reden naar NL. Alle treinen zonder TBL+ waren defect.
Treinen op tijd laten rijden is niet moeilijk.
Alleen die reizigers maken het zo lastig.

Gebruikersavatar
HLE 2302
Berichten: 2590
Lid geworden op: 11 sep 2007, 12:51

Re: ETCS bij CFL

Bericht door HLE 2302 » 29 mei 2013, 09:41

Waren niet alle CFL 3000 locs intussen uitgerust met ETCS?
zonder dwarsliggers zouden er geen treinen rijden ...

Gebruikersavatar
Shrek
Berichten: 9371
Lid geworden op: 01 feb 2006, 22:09

Re: ETCS bij CFL

Bericht door Shrek » 29 mei 2013, 10:47

Mark7758 schreef:ERMTS bij de CFL 3000. (Een paar. Dacht 3 stuks)
TBL+ bij de CFL 3000. GEEN. (TBL+ is ook zover ik het weet niet toegelaten in Luxemburg. Daarom rijden ze vaak met stoptreintjes tussen Luxemburg en Arlon. Omdat ze te weinig treinen meer hebben die geen TBL+ hebben.
Dit was ook 1 van de reden dat men een tijdje geleden geen treinen meer reden naar NL. Alle treinen zonder TBL+ waren defect.
Bedankt !
Het zal hier wel om een tijdelijke situatie gaan, want de CFL gaan zelf immers enkele stukjes spoorlijn uitrusten met TBL1+. De 3000-en zullen dus wel volgen op termijn.
Is de ETCS van de 3000en gelijk aan hetgeen gepland is op de 1300?

Gebruikersavatar
groentje
Berichten: 6119
Lid geworden op: 02 feb 2006, 18:22
Locatie: Op 3 km van FBMZ

Re: ETCS bij CFL

Bericht door groentje » 29 mei 2013, 11:38

Ben je daar zeker van? Ze gebruiken daar nu KVB, dacht ik, en schakelen over op ETCS. TBL1+ lijkt me onwaarschijnlijk.

Gebruikersavatar
Shrek
Berichten: 9371
Lid geworden op: 01 feb 2006, 22:09

Re: ETCS bij CFL

Bericht door Shrek » 29 mei 2013, 11:40

groentje schreef:Ben je daar zeker van? Ze gebruiken daar nu KVB, dacht ik, en schakelen over op ETCS. TBL1+ lijkt me onwaarschijnlijk.
100% zeker dat er van Arlon tot Kleinbettingen TBL1+ komt :wink: (idem voor Troisvierges en Rodange trouwens)

Gebruikersavatar
Mark7758
Berichten: 573
Lid geworden op: 01 feb 2006, 20:36
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: ETCS bij CFL

Bericht door Mark7758 » 30 mei 2013, 14:50

Maar dat er TBL+ komt in Luxemburg daar heb ik twijfels over.
men gebruikt straks overal ERTMS. Probleem opgelost.

En ja al het materieel krijgt ERTMS. Wanneer weet ik niet.
Treinen op tijd laten rijden is niet moeilijk.
Alleen die reizigers maken het zo lastig.

Gebruikersavatar
Shrek
Berichten: 9371
Lid geworden op: 01 feb 2006, 22:09

Re: ETCS bij CFL

Bericht door Shrek » 30 mei 2013, 14:56

Mark7758 schreef:Maar dat er TBL+ komt in Luxemburg daar heb ik twijfels over.
men gebruikt straks overal ERTMS. Probleem opgelost.

En ja al het materieel krijgt ERTMS. Wanneer weet ik niet.
De rest van Luxemburg wordt ERTMS, ja. Maar het grensbaanvak wordt (momenteel) echt wel TBL1+ hoor :wink:
Dat is helaas wel de schuld van infrabel, wij lopen immers enkele jaren achter op de luxemburgers met installatie van ETCS. Daardoor is de Belgische kant van de grens nog niet voorzien en moet TBL1+ er dus wel komen, voorlopig.

Gebruikersavatar
Steven
Berichten: 20559
Lid geworden op: 31 jan 2006, 12:06
Locatie: Opwijk

Re: ETCS bij CFL

Bericht door Steven » 30 mei 2013, 15:08

Tja zoveel verschil maakt da niet, het zijn uiteindelijk toch allemaal dezelfde bakens. Het het is enkel noodzakelijk dat bepaalde info opgevat word als TBL1+ ipv de volwaardige etcs.

Plaats reactie