Rechtspleging Ansaldo

Voorlopige place-holder voor topics tot deze in de juiste categorie geplaatst zijn. Hier geen nieuwe topics openen!
Plaats reactie
neigezug

Rechtspleging Ansaldo

Bericht door neigezug » 06 jul 2013, 20:17

Die bankgaranties staan wel los van de andere bestaande contractuele verplichtingen tussen Ansaldo ,NMBS en NS"Ireland".
Eigenlijk is Ansaldo niet slim bezig:
De juridische aanpak van NMBS en NS is verschillend omdat NS"Ireland" de bestelling nog niet heeft opgezegd en de andere stellen zijn betaald.Als NS"Ireland" klaagt over de deugdelijkheid van de geleverde stellen,dan zal NS"Ireland" zelf de eerste stappen moeten zetten naar Ansaldo om gebruik te maken van de garantie al dan niet via gerechtelijke weg.Zo dit via gerechtelijke weg gebeurt, moet NS"Ireland" de door haar aangehaalde feiten moeten bewijzen en dan zal toch met de rapporten moeten naar boven gekomen worden.Zolang hierover niet geprocedeert wordt is het niet opportuun dat Ansaldo inzage krijgt in de rapporten.
Het is nu aan Ansaldo om de overige treinen in picobello staat te maken en van zodra dit gebeurd is, moet Ansaldo NS"Ireland" informeren over de levering - en betalingsprocedure.Als NS"Ireland" niet wil meewerken, dan kan de zaak voor de rechter en moet NS"Ireland" motiveren en bewijzen .....

De NMBS heeft het contract opgezegd.Het is dan logisch dat Ansaldo als eerste stap naar de rechter gaat wegens contractbreuk i.p.v. louter razpporten op vragen.In de pleidooien zal NMBS dan met haar motieven moeten naar boven komen en deze ook bewijzen (maw: Als de kwaliteit van de treinen voor de NMBS de rede is om de bestelling op te zeggen, dan moet NMBS dit bewijzen wat in de praktijk betekent:Met de rapporten naar boven komen, zo niet dan mag de rechter met die argumenten geen rekening mee houden.Pas op dat moment kan Ansaldo zeggen dat ze al dan niet akkoord is met de stelling van de tegenpartij en evt zelf met een rapport (er staan in Italië nog 10 treinen waar de Duitse experts van Ansaldo een verslag kunnen maken:Ansaldo heeft geen rechter nodig om hier een expertise te laten doen) naar boven komen.Gaat NMBS niet akkoord met de expersise van Ansaldo, dan is pas het moment aangebroken voor een onafhankelijke expertise met een door de rechter betaalde expert.
Heeft NMBS andere, niet met de deugdelijkheid te maken, argumenten om de Fyra te dumpen, dan zijn deze rapporten zelfs niets ter zake.


kika
Berichten: 2760
Lid geworden op: 15 apr 2008, 03:00
Locatie: BRD

Re: Rechtspleging Ansaldo

Bericht door kika » 06 jul 2013, 20:41

neigezug schreef:Gaat NMBS niet akkoord met de expersise van Ansaldo, dan is pas het moment aangebroken voor een onafhankelijke expertise met een door de rechter betaalde expert.
Bepaalde expert. Aangesteld. Wie de expert(en) uiteindelijk betaald, is in Nederland de verliezende partij in het geding. [Enige mitsen en kanttekeningen daargelaten]

Plaats reactie