Sluiting containerterminal Antwerpse haven?

Voorlopige place-holder voor topics tot deze in de juiste categorie geplaatst zijn. Hier geen nieuwe topics openen!
Plaats reactie
Hans2409

Sluiting containerterminal Antwerpse haven?

Bericht door Hans2409 » 07 okt 2013, 09:54

Belangrijke spoorcontainerterminal in Anwerpen zou sluiten

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 04/10/13

Van verschillende kanten vernemen we dat NMBS Logistics de zogenaamde ‘main hub’ van haar dochter IFB in de Antwerpse haven zal gaan sluiten. Jaarlijks gaan daar een groot aantal containers doorheen maar de uitbating zou financieel niet meer haalbaar zijn door het wegvallen van overheidssubsidies op intermodaal vervoer. Het resultaat zal zijn dat vervoersstromen naar de weg worden overgeheveld maar ook dat de haven trafiek verliest.

Dezelfde bronnen laten uitschijnen dat Rotterdam al zo’n 20% van de omzet van uitbater IFB heeft overgenomen omdat de prijzen verhoogd moesten worden. Klaarblijkelijk kan Rotterdam, welke nog een behoorlijk aantal kilometers van Antwerpen verwijderd is, zelfs dan nog kostenefficiënter opereren. Misschien toch wel tijd om daarover eens een analyse te maken omdat onderzoek heeft uitgewezen dat de prijsvorming absoluut een belangrijk element in het beslissingsproces van verladers is, welke haven te gebruiken.


Gebruikersavatar
Bordensteker
Berichten: 1279
Lid geworden op: 14 mei 2007, 10:03

Re: Sluiting containerterminal Antwerpse haven?

Bericht door Bordensteker » 07 okt 2013, 12:18

http://www.otmbe.org/nl/infotheek/marit ... ou-sluiten

Over de bron: O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de belangen verdedigt van de verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Plaats reactie