Is dat geen tegenspraak , modern en inklinken ?Shrek schreef: modernere inklinkingssystemen.
Inklinken is toch mechanisch of is het NMBS jargon ?
Is dat geen tegenspraak , modern en inklinken ?Shrek schreef: modernere inklinkingssystemen.
Dat wordt toch over heel europa gebruikt om het systeem van reiswegaanleg te gebruiken.dentheo schreef:Is dat geen tegenspraak , modern en inklinken ?
Inklinken is toch mechanisch of is het NMBS jargon ?
Welk baanvak wordt er nadien uitgerust met ETCS?Shrek schreef:Heel het stuk Antwerpen-Athus wordt prioritair uitgerust, maar Mechelen-Leuven had nog meer prioriteit als proof-of-concept van ETCS op een all-relais installatie. Hiermee laten we zien dat ETCS weldegelijk mogelijk is op baanvakken of stations met relais, het is alleen veel duurder en ingewikkelder.Cipallieter schreef:Is er een specifieke reden waarom precies dat baanvak werd uitgekozen voor de installatie van ETCS?Shrek schreef:... heel binnenkort komt het stuk wijgmaal-hever van L53 op ETCS...
Daarom denk ik dat het niet vaak meer zal toegepast worden en men in de toekomst eerst de relais gaat vervangen door modernere inklinkingssystemen.
De hele route Athus-Antwerpen is in ontwerp, lijn 165 staat momenteel het verst. Maar ook L166, L154, L139 en L27 zullen nog dit jaar in dienst komen. Ook L37 Y Hammerbrücke-Aken is volop in ontwerp.Cipallieter schreef:Welk baanvak wordt er nadien uitgerust met ETCS?
Misschien heeft logistics er het geld niet voor?Shrek schreef: ...maar op de 13nen nog geen spoor van ETCS ...
Wat zijn "stuurraderen" ? Soort tandwielen aan het stuur ?Steven schreef:De stuurraderen is al aangepast. Ik vermoed dat ze enkel de tbl2 installatie moeten verwijderen en vervangen door de displays. In de machinekamer staat de afzonderingschakelaar verlood op "geïsoleerd".
En die schakelaar zal niet vroeger gedraaid worden dan wanneer -- naast België uiteraard -- ook in Frankrijk (en wellicht ook Luxemburg) de homologatie in orde is. Dat gaat dus niet van vandaag op morgen.Steven schreef:Op de reeks 13 zit al een vooruitrusting van etcs. De stuurtafel is al aangepast. Ik vermoed dat ze enkel de tbl2 installatie moeten verwijderen en vervangen door de displays. In de machinekamer staat de afzonderingschakelaar verlood op "geïsoleerd".
Cipallieter schreef:
Het veiligheidsniveau op het Belgisch spoornet verhoogt in 2012 progressief 08-01-2013
In 2012 zijn er 75 treinen op de hoofdsporen van het Belgisch netwerk door het rood licht gereden in vergelijking met 91 treinen in 2011; dit is een significante afname met 18%. Ook het aantal seinvoorbijrijdingen dat een potentieel gevaarlijk punt bereikt, vermindert van 43 (in 2011) naar 34 (in 2012) ofwel een daling met 21%. Infrabel, NMBS en de andere spooroperatoren werken permanent aan verschillende actieplannen om deze aantallen verder te verminderen en zo de veiligheid op het Belgisch spoornet stapsgewijs te verhogen.
Actieplannen en een versnelde installatie van TBL1+ voor een verhoogde spoorveiligheid
Heu, als een permissief sein overschrijdt kom je in OS (On Sight) terecht en niet in Staff Responsible (SR). Bovendien kom je niet automatisch in SR terecht. Daarvoor moet je altijd een Override EoA uitvoeren.Shrek schreef:In ETCS kan dat geen kwaad, de permissieve bakengroepen zorgen immers niet voor een noodremming als je aan lage snelheid door een rood sein rijdt. Je komt wel in "staff responsible" mode terecht, en moet dus buiten kijken. Maar in deze mode kan je dus perfect aan het sein stoppen en de formaliteiten vervullen.Bordensteker schreef:Mooi is dat. De niet-beheerde seinen zijn zeker in het donker (als je die bakens wellicht niet ziet liggen) van oudsher een uitnodiging om toch juist wel zó dicht te naderen, dat je het nummer van het sein op het kernmerkplaatje ook echt in het schijnsel van uw koplampen kunt lezen, want dát gegeven heb je nodig om een seinoverschrijding op uw verslag in te schrijven ... dus we moeten dan maar wat verder weg stoppen, waar we alleen de overschrijdingskroon kunnen waarnemen, een overschrijding inschrijven zonder het nummer van het sein, de TBL1+ buiten dienst zetten, en tijdens het weer optrekken eraan denken om nog op het kenmerkplaatje te letten, en het seinnummer in de overschrijdingsregel erbij te schrijven ...
Bij al dat gedoe zou je haast vergeten in rit op zicht over te gaan, maar dat is nou net essentieel.
Net omdat een niet-permissief sein een gevaarlijk punt afdekt zorgen we dat een overschrijding meteen trip mode (en dus een noodremming) uitlokt.dentheo schreef:Dat zijn dus de "niet" gevaar punten ? Anders zijn ze niet-permissief...Shrek schreef: Wij hebben wel ETCS-bakengroepen op 17m van het sein liggen hoor. Wel enkel bij permissieve seinen.
Waarom het verschil ?
Bij een permissief sein doen we dat niet omdat een overschrijding daar volgens de regels gewoon mag (die regels bestonden al lang voor de ETCS). Dit geldt trouwens ook voor seinen met enkel een stopmerkbord (L3 en L4).
Er is wel nog een bescherming tegen snelheid en ook als je een met ETCS uitgerust sein zou overschrijden (nemen we voor het gemak een niet permissief) zal je ook in TRIP gaan.Shrek schreef:Staff responsible wilt zeggen dat je niet meer beschermd bent door ETCS. Rit op zicht dus (zoals het nu ook is). Als je dan een trein tegenkomt moet je natuurlijk gewoon stoppenSteven schreef:En wat als er afwaarts dan net een trein staat???
De traxxen zijn ook nog niet ETCS gehomologeerd in België. Ze zijn al twee maal gezakt.Shrek schreef:Het lijkt mij overduidelijk dat TBL1+ de grootste oorzaak is van de daling (daar dient het systeem dan ook voor).
En nu wat meer on-topic: heel binnenkort komt het stuk wijgmaal-hever van L53 op ETCS.
Als er iemand de juiste software op zijn traxxen zet kunnen die daar dus beveiligd rijden
Oei ja natuurlijk, grote vergissing van mijnentwege (nu maar hopen dat mijn chef hier niet meeleestpeejee2 schreef:Heu, als een permissief sein overschrijdt kom je in OS (On Sight) terecht en niet in Staff Responsible (SR). Bovendien kom je niet automatisch in SR terecht. Daarvoor moet je altijd een Override EoA uitvoeren.
Ik begrijp dat toch niet goed hoor, dat bombardier nog geen EVC (ETCS-computer) kan bouwen die deftig werkt...peejee2 schreef: De traxxen zijn ook nog niet ETCS gehomologeerd in België. Ze zijn al twee maal gezakt.
Ze gaan er nu zelfs voor zorgen dat ze de ETCS bakens helemaal niet meer lezen zodat ze er ook niet meer op stil vallen.