Alvast Bedankt

In 2021 komen er een heleboel MW41 vrij uit Limburg, die zouden misschien iets mogelijk maken.
Al is een hoge frequentie op die verbinding niet evident gezien de grote stukken enkelspoor ...
Ik denk dat je gerust kan stellen dat de naamgeving geen enkel verband houdt met capaciteit of frequentie. Dus als ze die trein vaker willen laten rijden (het stuk Brugge-Mechelen dan toch) dan zal dat wel gewoon gebeuren.BlackEagle schreef: ↑28 aug 2018, 12:22 Vreemd trouwens dat de L-2 Zeebrugge-Mechelen niet is opgenomen in het S-net. Zijn er geen plannen om die halfuurlijks te maken als de werken aan spoorlijn 50A klaar zijn?
Weet ik wel, maar als de ambitie is om voorstadsvervoer aantrekkelijker te maken, moet men die S-netten op termijn toch uitbouwen tot aantrekkelijke producten. En dus de frequentie opvoeren rond de steden en dit consequent marketen als S-treinen.Shrek schreef: ↑28 aug 2018, 12:58Ik denk dat je gerust kan stellen dat de naamgeving geen enkel verband houdt met capaciteit of frequentie. Dus als ze die trein vaker willen laten rijden (het stuk Brugge-Mechelen dan toch) dan zal dat wel gewoon gebeuren.BlackEagle schreef: ↑28 aug 2018, 12:22 Vreemd trouwens dat de L-2 Zeebrugge-Mechelen niet is opgenomen in het S-net. Zijn er geen plannen om die halfuurlijks te maken als de werken aan spoorlijn 50A klaar zijn?
De nodige infrastructuurwerken zijn bezig, maar dat neemt natuurlijk zijn tijd. Zolang FGSP niet afgewerkt is zou ik op niet teveel hopen.BlackEagle schreef: ↑28 aug 2018, 14:45 Momenteel rijden slechts 7 van de 26 S-verbindingen 2x/u (S1, S2, S5, S8, S20, S32 en S61). Het zou toch de bedoeling moeten zijn om dit aantal met de volgende vervoersplannen op te trekken en daarvoor de nodige infrastructuurinvesteringen te doen?
Dat lijkt mij wel heel ver van de pot gerukt, er zijn echt geen plannen in die richting. Ik zou het niet verder zoeken dan: die trein bedient ook de agglomeraties van Mechelen en Brugge en is dus niet specifiek Gents of Oost-vlaams.