Efteling zoekt een machinist, voor 2.000 euro per maand

Informatie omtrent het solliciteren, vereisten, opleiding en werken bij de spoorwegen.
Plaats reactie
Asterix
Berichten: 3845
Lid geworden op: 05 apr 2006, 00:30

Efteling zoekt een machinist, voor 2.000 euro per maand

Bericht door Asterix »

https://www.hln.be/reizen/efteling-zoekt-een-machinist-voor-2-000-euro-per-maand~a2274dc9/ schreef:
Efteling zoekt een machinist, voor 2.000 euro per maand

en jij een groot Eftelingfanaat en vind je treinen leuk? Dan is dit jouw kans. De Efteling zoekt nu een machinist voor de stoomtrein, die iedere dag bezoekers door het park vervoert.
Als machinist ben je onderdeel van de magische ervaring die de Efteling haar bezoekers probeert te geven. “De functie is natuurlijk bijzonder, maar de werkomgeving zeker ook. Je komt terecht in een wereld waarin wij de gasten willen betoveren. Ze komen om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Daar kun je als werknemer aan bijdragen”, aldus een woordvoerder van de Efteling.

Hierin sta je natuurlijk niet alleen. Bij de Efteling werk je in een team van ruim 2.700 medewerkers, die allemaal als doel hebben de gasten een onvergetelijke dag te bezorgen.

Taken

Als machinist ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de stoomtrein. Zo start je de trein op en controleer je de trein voor de opening van het park, help je gasten met het in- en uitstappen en zorg je er natuurlijk voor dat de gasten een veilige en gezellige treinreis beleven door het park heen. Aan het einde van dag moet de trein weer worden afgesloten en ontkoppeld.

“Onze voorkeur is dat de sollicitant vanuit huis binnen een uur in de Efteling kan zijn”, aldus de woordvoerder. “Voor de functie is het handig als je geen last hebt van hoogtevrees of evenwichtsstoornissen, en natuurlijk moet je het leuk vinden om met de gasten af en toe een praatje te maken. Enig technisch inzicht is ook een pre. En je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.”

Abonnement

Het salaris zal tussen de 1.849,95 en 2.167,27 euro bruto per maand bedragen, op basis van 38 uur per week. Dit aantal uren kan, afhankelijk van de periode van het jaar, enigszins afwijken. De werktijden kunnen variëren, en zullen af en toe ook in het weekend, de avonden of (gedeeltelijk) tijdens de feestdagen vallen. Je kunt tot 21 januari op de vacature reageren.

Zijn er verder nog leuke secundaire arbeidsvoorwaarden? “Jij en je gezin, als je dat hebt, krijgen een abonnement op de Efteling.” Ook andere attractieparken zijn hierbij aangesloten, waardoor je niet alleen onbeperkt de Efteling kunt bezoeken.
https://www.efteling.com/nl/werken-bij/operatie/machinist-652?fbclid=IwAR12Gk2hh3_PgP_XiB0P5ZLY2V4jMJmeAB-2KiC9M-W_1tkXZDZsrSnF0UQ schreef:
Machinist
Uren: Diverse uren
Wij zijn op zoek naar een Aankomend Machinist Stoomtrein, die het team wil versterken en graag werkt aan zijn/haar eigen sprookje.

Werken bij de Efteling betekent ervaring opdoen in een bijzondere en inspirerende omgeving.

Je bent gastgericht, ondernemend, flexibel en gaat graag uitdagingen aan. De Efteling biedt meer dan attracties en sprookjes. Je maakt deel uit van een team van ruim 2700 trotse medewerkers, dat zich iedere dag van het jaar inzet om gasten een onvergetelijke dag te bezorgen. Het zijn de medewerkers die de gast betoveren.

De afdeling

Attracties zijn een belangrijk onderdeel van de Wereld van de Efteling. In meer dan dertig verschillende attracties beleven gasten de mooiste momenten. Er is voor ieder wat wils. Van de wonderschone wereld van Droomvlucht tot een spannende rit in Joris en de Draak. Van de indrukwekkende fonteinenshow Aquanura tot de rust tijdens een boottochtje met de Gondoletta of een indrukkende reis met de Stoomtrein door het park.

De functie

Als Aankomend Machinist ben je verantwoordelijk voor het opstarten en controleren van de Stoomtrein voor opening van het park. Je helpt gasten met in- en uitstappen en zorgt dat onze gasten een veilige treinreis door het park beleven. Aan het eind van de dag sluit je de Stoomtrein af en ontkoppel je de wagon. Ook hoort eerstelijns (regulier) onderhoud en de schoonmaak van de stoomtrein en de perrons bij je werkzaamheden.

De vereiste kwaliteiten

`Betovering` is het sleutelwoord van de Efteling. Als Aankomend Machinist betover je de gasten en zorgt dat zij een onvergetelijke reis met de Stoomtrein beleven. Gastgericht en betrouwbaar zijn eigenschappen die bij je passen.

Functie-eisen:

Je hebt minimaal een MBO werk- en denkniveau. Bij voorkeur heb je hebt de opleiding Stoomwezen succesvol afgerond.
Je hebt geen hoogtevrees en/of evenwichtsstoornissen.
Je hebt ervaring met gastencontact.
Je hebt technisch inzicht & technische affiniteit.
Je bent 4 tot 5 dagen per week beschikbaar om te werken, waarvan tenminste één weekenddag. Je inzet kan per week verschillen, afhankelijk van de periode in het jaar.
Je bent ook beschikbaar op avonden, (gedeeltelijk) tijdens feestdagen en in vakanties.
Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, Duits en/of Frans zijn een pré.

Ons aanbod

Werken bij de Efteling betekent werken in een bijzondere en dynamische omgeving, waar de gast altijd op de eerste plaats komt. Het betekent ook dat je onderdeel bent van een informele bedrijfscultuur en je deel uitmaakt van een enthousiast en professioneel team waarin ontwikkeling en professionalisering, als ook de Brabantse gemoedelijkheid, centraal staan.

Belangrijkste arbeidsvoorwaarden:

Jaarcontract voor gemiddeld 20 tot 38 uur per week, verdeeld over minimaal 4 of 5 dagen waarvan tenminste één weekenddag.
Je hebt een urengarantie van gemiddeld 20 tot 38 uur per week en je ontvangt een vast maandsalaris op basis van deze urengarantie. Je inzet kan per week verschillen, afhankelijk van de periode van het jaar.
Salaris tussen €1849,95 en €2167,27 per maand op basis van 38 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring.
Gratis toegang voor jou, je eventuele partner en gezinsleden tot het park.
Gratis toegang en/of korting tot geselecteerde andere attractieparken.
Goede pensioenregeling en aantrekkelijke personeelskortingen.

Interesse?

Heb je interesse om aan de slag te gaan als Aankomend Machinist Stoomtrein? Solliciteer dan direct.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit een kennismakingsgesprek en vervolggesprek op locatie in de Efteling.

Voor de veiligheid van de Efteling en onze gasten, vragen we alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren. Gedurende de selectieprocedure zal dit nader worden besproken.

Heb je nog verdere vragen? Neem dan contact op via werkenbij@efteling.com. Wij kijken uit naar jouw reactie!
Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 1212
Lid geworden op: 31 jan 2006, 22:29

Re: Efteling zoekt een machinist, voor 2.000 euro per maand

Bericht door Tim »

2000 euro bruto, belachelijk weinig!
CursorX
Berichten: 333
Lid geworden op: 03 apr 2011, 22:17

Re: Efteling zoekt een machinist, voor 2.000 euro per maand

Bericht door CursorX »

Tim schreef: 09 jan 2019, 19:28 2000 euro bruto, belachelijk weinig!
Dat zijn de gangbare bedragen in de branche. Pretparkmedewerkers in België verdienen ook belachelijk weinig.
Olivier_Doorne
Berichten: 59
Lid geworden op: 20 aug 2014, 09:22
Contacteer:

Re: Efteling zoekt een machinist, voor 2.000 euro per maand

Bericht door Olivier_Doorne »

In Nederland hou je van bruto iets meer netto over dan bij ons.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Plaats reactie