Tot 2025 mag je op L165/166 nog goederentreinen in TBL1+ laten rijden, daarna is ETCS verplicht. In de praktijk verwacht ik echter niet dat er daar na 2020 nog veel treinen zonder ETCS zullen rijden, Infrabel zal hier de laatste operator zijn met nog enkele brossels en onderstoppers die dan nog geen ETCS zullen hebben.kika schreef:Een zachte dwang. Europese gelden mag je op je buik schrijven als je wat vernieuwd of nieuws bouwt zonder ETCS. En een infrastructuurbeheerder denkt wel 2x na of het 2 of 3 systemen parallel wilt onderhouden. En als Zimbabwe of Andorra morgen besluit hun spoornet uit te bouwen, zullen ze vast kijken wat er op de markt is en wat de buren al hebben.jan_olieslagers schreef: ↑28 dec 2019, 14:27 [[ moeten ]] verstaan?
* moeten: in België zal dat wel een vereiste zijn, ja, toch zeker op de meeste lijnen, en misschien zelfs op het hele net. Maar in Zimbabwe of in Andorra?
En als je vandaag een goederentrein wilt laten rijden over de NBS van Berlijn naar München, móet je ETCS hebben, hoe zit dat met spoorlijn 165 bij Athus? (Geen zinnig mens laat over die NBS goederentreinen rollen, veel te hoge tracéprijzen, grote stijgingen, ongunstig geplaatste seinen, geen ruimte om te passeren, mag niet tegelijkertijd met ICE in een tunnel…)
ETCS in België
Re: ETCS in België.
Re: ETCS in België.
Brossels!? Welke daarvan rijden nog voor Infrabel? Ik dacht dat die al 25 jaar uit dienst waren? Sorry dat het wat offtopic werd.
Re: ETCS in België.
Het woordje brossel zal men ook gebruiken voor de recentere motorwagens. De laatste nieuwe zullen wel al etcs hebben denk ik
-
- Berichten: 3965
- Lid geworden op: 22 nov 2008, 19:00
- Locatie: Ansião (PT)
Re: ETCS in België.
Dat ware dan het zoveelste geval van taalverkrachting bij het spoorbedrijf... De firma Brossel is inderdaad al vele jaren opgedoekt, sedert 1968; en ook al maakten ze daar dan prima Belgische kwaliteit, het lijkt erg onwaarschijnlijk dat er nog enig product van hen in gebruik is.Het woordje brossel zal men ook gebruiken voor de recentere motorwagens.
(Wie benieuwd is kan eens kijken op de Franse Wikipedia: https://fr.wikipedia.org/wiki/Brossel_(entreprise) ; en in Maldegem lijken ze nog een motorwagen te hebben van dat fabrikaat. Knap!)
Ex-pendelaar op lijn 26 , ex-medewerker NMBS-informatica.
Re: ETCS in België.
Er zijn zoveel woorden die onterecht gebruikt worden. Een Bic is een balpen maar niet elke balpen een Bic toch zeggen velen tegen elke balpen een Bic. De dag dat een merknaam ook in gebruik is om alles aan te duiden wat er op gelijkt ...
Re: ETCS in België.
Als ik mij niet vergis waren enkel de motorwagens type 550 tot en met 554 uitgerust met een Brossel-dieselmotor.
Re: ETCS in België.
Een firma kan opgedoekt zijn en wat ze ooit hebben geproduceerd kan verder in gebruik blijven. De Eifeltoren staat er ook nog ondanks dat mijnheer Eifel al even niet meer onder ons isjan_olieslagers schreef: ↑30 dec 2019, 18:44 Dat ware dan het zoveelste geval van taalverkrachting bij het spoorbedrijf... De firma Brossel is inderdaad al vele jaren opgedoekt, sedert 1968; en ook al maakten ze daar dan prima Belgische kwaliteit, het lijkt erg onwaarschijnlijk dat er nog enig product van hen in gebruik is.

Re: ETCS in België.
De ES900’en hebben geen ETCS aanboord... Eigenlijk onbegrijpelijk dat Infrabel nog nieuw materieel aankoopt zonder ETCS.
Re: ETCS in België.
Het is nogthans eenvoudig: de leveranciers boden dergelijk product niet aan op het moment van aanbesteding. Infrabel moet ze dus zelf van ETCS voorzien en zal dat doen samen met de rest van het Infrabel rollend materieel. De studies lopen al, dat komt dus wel goed tegen 2025.
Re: ETCS in België.
Ik ben me wat aan het (opnieuw) inlezen rondom de Drielandentrein en het struikelblok dat 'ETCS' heet. Nou kom ik redelijk wat mensen tegen die zeggen 'Kunnen die Belgen geen ontheffing geven, want er ligt toch geen ETCS op de lijn?' (behalve in het stationsgebied van Luik dan, maar dat zeggen ze er niet bij).
Maar: het grootste deel van de route in België wordt inderdaad nog niet onder ETCS afgelegd, lijn 40 is nog niet voorzien. Voor wanneer staat dit op de planning?
Maar: het grootste deel van de route in België wordt inderdaad nog niet onder ETCS afgelegd, lijn 40 is nog niet voorzien. Voor wanneer staat dit op de planning?
Re: ETCS in België.
Ik dacht 2025, maar ik kan fout zitten. De hele zone van vertakkingen bij Luik is natuurlijk wél net dé zone waar ETCS het meest nut heeft..
Re: ETCS in België.
Er wordt aan L40 gewerkt, maar wanneer het juist af is durft niemand exact zeggen. Het zal vermoedelijk 2021-2022 zijn 

Re: ETCS in België.
Hebben de tweetjes en breaks die nu naar Maastricht rijden eigenlijk ETCS?
Groetjes,
Rian
Re: ETCS in België.
Bij de breaks is de uitrol van etcs volop bezig. Klassiekjes (tweetjes) krijgen geen etcs, ze zullen dan ook volledig van het net verdwijnen tegen dat alles etcs is.