Pagina 1 van 1

2742 weg uit Brugge

Geplaatst: 09 dec 2006, 00:31
door Trainspotterke
De 2742, de allereerste locomotief van de reeks 27 die uitgerust werd met een automatische GF-koppeling, heeft na een verblijf van een tweetal maanden de terreinen van Bombardier terug verlaten. Mijn ogen trokken wijd open toen ik met de L-trein Gent - Brugge deze avond het station van Brugge binnenreed. Bij het binnenreden reden we namelijk even parallel met de 2742 die de goederenbundel aan het buitenrijden was. Hij reed wel niet op eigen kracht (zoals bij de heenreis naar Brugge), maar werd getrokken door een andere locomotief van het type 21/27! :wink: De trein verliet Brugge in de richting van Oostende. Wat in godsnaam heeft die daar te zoeken? Een klein onderhoud in de stelplaats van Oostende?

Re: 2742 weg uit Brugge

Geplaatst: 09 dec 2006, 00:33
door nicken
Trainspotterke schreef:De 2742, de allereerste locomotief van de reeks 27 die uitgerust werd met een automatische GF-koppeling, heeft na een verblijf van een tweetal maanden de terreinen van Bombardier terug verlaten. Mijn ogen trokken wijd open toen ik met de L-trein Gent - Brugge deze avond het station van Brugge binnenreed. Bij het binnenreden reden we namelijk even parallel met de 2742 die de goederenbundel aan het buitenrijden was. Hij reed wel niet op eigen kracht (zoals bij de heenreis naar Brugge), maar werd getrokken door een andere locomotief van het type 21/27! :wink: De trein verliet Brugge in de richting van Oostende. Wat in godsnaam heeft die daar te zoeken? Een klein onderhoud in de stelplaats van Oostende?
Tja,mss is hij daar naar de madammekes :D :lol:
Tzal wel zo iets zijn,kzal eens rondvragen,heb een kennis uit d'n omtrek hier die daar werk in oostende aan de locomotieven

Re: 2742 weg uit Brugge

Geplaatst: 10 dec 2006, 19:31
door Bert
Trainspotterke schreef:De trein verliet Brugge in de richting van Oostende. Wat in godsnaam heeft die daar te zoeken? Een klein onderhoud in de stelplaats van Oostende?
Wachten in het station totdat ik daar ben om hem eens grondig te bekijken :lol: :mrgreen:

Geplaatst: 10 dec 2006, 20:52
door 't Seinerke
Iemand al gehoord van het probleem "beroeste wielbanden" ?

Geplaatst: 10 dec 2006, 21:37
door TBbart
dus ze hebben gewoon eens naar Oostende op en af gereden om eent te ontroesten en de remmen nog eens goed gebruikt te hebben...
lijkt me logisch.

Geplaatst: 10 dec 2006, 21:51
door 't Seinerke
Neje,

een seinhuis moet extra veiligheidsmaatregelen treffen als er een BRW (beroeste wielbanden) passeert. Eén daarvan is dat alle overwegen die de BRW binnen de vijf kilometer kruist te laten bewaken.

De loc is dus richting Oostende vertrokken, maar ik zie het niet gebeuren dat ze in volle avondspits verschillende overwegen gaan bewaken.

Hoe zou je het dan kunnen oplossen:
laat de loc wat heen & weer crossen op een spoor in Brugge-goederen tot dat de schouwer de loc goedkeurt voor vertrek.

Geplaatst: 12 dec 2006, 16:14
door Joris
Hallo,
't Seinerke schreef:Neje,
een seinhuis moet extra veiligheidsmaatregelen treffen als er een BRW (beroeste wielbanden) passeert. Eén daarvan is dat alle overwegen die de BRW binnen de vijf kilometer kruist te laten bewaken.
Geld dat ook voor goederenwagons die vele maanden aan de kant staan?
Dat moet anders wel een hele merde zijn om zo een setje goederenwagons dat al een tijdje staat te verroesten egrens anders heen te krijgen...
Groeten,
Joris De Mol

Geplaatst: 12 dec 2006, 16:31
door TBbart
aangezien het de lok is die de overwegen 'bedient' zullen rijtuigen wel niet over en weer moeten crossen... wel mss eens deftig remmen zodat de remblokken terug goed zijn (harde laagje oxidatie eraf) voor de rest mss paar remwagens bijhangen, (gewone wagens)... en als de trein niet te lang is en niet te zwaar zal de remafstand wel niet zo groot zijn :wink:

Geplaatst: 12 dec 2006, 20:56
door Bert
TBbart schreef:aangezien het de lok is die de overwegen 'bedient' zullen rijtuigen wel niet over en weer moeten crossen...
jamaar, wanneer de laatste wagon aan de overweg is mag die nog niet open zijn hé. Alle wielen moet dat contact kunnen bedienen... of dat lukt met geoxideerde wielen weet ik ook niet(wss in mindere mate)
TBbart schreef: wel mss eens deftig remmen zodat de remblokken terug goed zijn (harde laagje oxidatie eraf) voor de rest mss paar remwagens bijhangen, (gewone wagens)...
Volstaat een remproef niet om te zien of alle remblokken aansluiten en terug lossen.

Geplaatst: 12 dec 2006, 21:41
door Joris
Hallo,
TBbart schreef:aangezien het de lok is die de overwegen 'bedient' zullen rijtuigen wel niet over en weer moeten crossen...
Waarom moest dat bij de 2742, die op sleep was dan wel gebeuren? Een loc op sleep is hetzelfde als een rijtuig hé, of was dat omdat die wel de laatste was? Maw zou men dit dan kunnen verhelpen et er een remwagen die geen last van roeste wielen heeft erachter te hangen? (okja, dat was in dit geval wel moeilijk gezien de GF koppeling)
Groeten,
Joris De Mol