Pagina 1 van 2
Onlinetickets voor trein in de lift
Geplaatst: 09 mar 2006, 16:21
door Patrick
De verkoop van treintickets via het internet zit in de lift. Tegenover vorig jaar is het aantal maandelijks verkochte vervoerbewijzen voor binnenlands treinverkeer zelfs verdubbeld.
Dat blijkt uit cijfers van staatssecretaris voor Overheidsbedrijven Bruno Tuybens (sp.a).
De laatste zes maanden verkocht de NMBS 70.405 online tickets voor binnenlands verkeer en 174.876 online tickets voor internationaal verkeer.
Opgesplitst per maand zijn er een aantal opvallende cijfers. Zo werden in december 2005 11.493 online tickets verkocht voor binnenlands verkeer, een groei van 64 procent te genover december 2004. In januari 2006 was er zelfs sprake van een groei van 282 procent tegenover januari 2005. Tuybens geeft toe dat het aandeel van de online verkoop in de totale verkoop beperkt blijft, onder meer toe omdat een aantal producten zoals de passformules nog niet op het internet beschikbaar zijn.
Bron: De Morgen 09.03.2006
Geplaatst: 09 mar 2006, 19:46
door Jonathan
Daar moet toch gemakkelijk mee te frauderen zijn, als je een gekocht vervoerbewijs kunt afprinten, dan kun je toch ook een nagemaakt afprinten.

Geplaatst: 09 mar 2006, 19:47
door Shrek
daar heeft davy in een andere topic al eens iets over gezegt
volgens hem is frauderen niet mogelijk

Geplaatst: 09 mar 2006, 19:48
door Wout
Daar zitten idd n aantal beveiligingen in.
Geplaatst: 09 mar 2006, 19:50
door Jonathan
Ik lees niet alle topics voor ik een reactie zet. Maar onlinetickets zou ik toch nooit gebruiken. Al dat bankgedoe op het Internet, die codes moeten toch te kraken zijn door mensen die er veel van kennen

Geplaatst: 09 mar 2006, 19:50
door Shrek
Jonathan schreef:Ik lees niet alle topics voor ik een reactie zet. Maar onlinetickets zou ik toch nooit gebruiken. Al dat bankgedoe op het Internet, die codes moeten toch te kraken zijn door mensen die er veel van kennen

jep alles is te kraken, maar de kans dat het bij jou gebeurt is volgens mij kleiner dan dat je op weg naar het stionsloket word overvallen

Geplaatst: 09 mar 2006, 20:12
door overweg13
Shrek schreef:Jonathan schreef:Ik lees niet alle topics voor ik een reactie zet. Maar onlinetickets zou ik toch nooit gebruiken. Al dat bankgedoe op het Internet, die codes moeten toch te kraken zijn door mensen die er veel van kennen :?:
jep alles is te kraken, maar de kans dat het bij jou gebeurt is volgens mij kleiner dan dat je op weg naar het stionsloket word overvallen :wink:
Vind ik ook. Zoals de kans dat je Visakaartgegevens gekopieerd worden door een malafide handelaar ergens aan de andere kant van de wereld ook veel groter is, dan dat iemand het nu bepaald op de door jou over het internet verzonden gegevens gemunt heeft.
Klanten van Citibank kunnen trouwens gebruik maken van Citi Internet Number. Dan krijg je voor elke transactie een nieuw fictief kaartnummer, dat maar 2 maand geldig is, en slechts voor het bedrag dat je moet betalen. Handig én veilig.
Geplaatst: 09 mar 2006, 20:58
door Shrek
alle banken hebben wel een soort van beveiliging, maar niets is 100%
Alles is door mensen gemaakt en kan dus ook door mensen doorbroken worden

Geplaatst: 09 mar 2006, 22:04
door Frank
Jonathan schreef:Maar onlinetickets zou ik toch nooit gebruiken. Al dat bankgedoe op het Internet, die codes moeten toch te kraken zijn door mensen die er veel van kennen

Vroeger moest je gewoon een papieren overschrijvingsformulier invullen, handtekenen en in de bus van de bank deponeren. Dat was véél makkelijker te 'kraken' dan het huidige systeem van internetbankieren.
Uiteindelijk kwam het erop neer dat je met iemands rekeningnummer genoeg had om geld over te laten schrijven naar jouw rekening. Is trouwens meerde malen aangetoond door tests ten velde. Als de gedupeerde niets merkt (grote kans) kom je er vlot mee weg.
Vergeet ook niet dat we in ons land echt wel voor zijn met beveiliging van internetbankieren. Het systeem van de Digipas bijvoorbeeld is veel geavanceerder dan wat men in de States gebruikt. (daar kan je veel met het (niet zo geheime) SOFI-nummer)
http://www.informationweek.com/showArti ... =163701864
Geplaatst: 09 mar 2006, 22:15
door Shrek
niet alleen de digipass, ook gelijkaardige dingen als bij kbc enzo zijn veilig. Gewoon omdat er op tv af en toe reportages zijn over hackers betrouwen sommige mensen het niet
maar het is volgens mij echt niet onveiliger dan andere dingen

Geplaatst: 10 mar 2006, 11:00
door SIMPY.be
Het ene systeem is sowiso veiliger of een andere.
Kleinere banken hebben meestal een (goedkopere) mindere online beveiliging, maar hebben ook weinig kans om aagevalle te worden. Grote banken (kbc, fortis,...) hebben wel een erg degelijke beveiliging, maar het risico tot pogingen van hacken is natuurlijk groter.
Bij mijn weten is KBC-online het veiligste systeem (zij zijn ook al het langst daarmee bezig, en ervaring heb je nooit te veel).
Ik maak gebruik van KBC-online, overal, zelfs op het schoolnetwerk, en heb nog nooit iets kwijt geweest. Volgens mijn is de kans dat je in een bank zelf wordt overvallen even groot of uw account wordt gehacked van online bankieren. Er zijn grotere risico's in het leven...
Geplaatst: 10 mar 2006, 16:49
door Wover
ik denk niet dat kbc het veiligste is ze. Gewoon zien dat je de sleutel in het mapje "KBC-Online" kan namaken, en dan nog de sleutel op de diskette, en dan het paswoord kunnen achterhalen. Bij Fortis moet je het nummer van de digipass hebben, de gebruikersnaam zelf en natuurlijk de digipass zelf, ofwel het algoritme van de digipass kunnen achterhalen, maar dat is volgens mij onmogelijk...
Geplaatst: 11 mar 2006, 14:12
door Steven
de sleutel namaken of copieren zoals het hoort kan in princiepe enkel als je online bent

via hun site dus en dus moet je reeds ingelogd zijn bij kbc

ik heb hem al ooit zitten kopieren naar ander mapke via verkenner en da gaf al storingen

zo 3 korte storingen en je kan al achter nieuwe sleutel krossen bij de bank

de ene bank is al wat beter als de andere maar ze doen wel allemaal hun best om alles zo veilig mogelijk te krijgen, ik werk al jaren met kbc en heb nog geen fouten gehad via het internet, druk er zelfs men rekeninguitreksels mee af en da loopt perfect (als den inkt ni op is, lol)
Geplaatst: 11 mar 2006, 15:08
door groentje
De Bank van de Post is een ander paar mouwen. Redelijk goed beveiligd, maar mijn ouders drukken de afschriften zelf af, en op een bepaald moment was er een nummer gewoon tussenuit gevallen, letterlijk, zelfs, er staan 2 afschriftblaadjes per pagina, en nummer 68 en nummer 70 stonden op 1 blad, geen spoor te bekennen van nummer 69.
Zouden ze daar bijbedoelingen mee gehad hebben?

Geplaatst: 11 mar 2006, 15:19
door Steven
hehe lol

allez terug on topic, de online treintickets
