vraagje Antwerpse tram nr 2

Smalspoor, tram en light-rail in België
Plaats reactie
dentheo
Berichten: 7774
Lid geworden op: 14 jan 2007, 22:53
Locatie: Kalmthout

vraagje Antwerpse tram nr 2

Bericht door dentheo » 09 dec 2009, 21:14

Vraag van een medereiziger toen we in Diamant op de tram wachtte:

Waarom hangen er hier van die bordjes met lampjes die aanduiden waar de tram vandaan komt (Vetag ?), maar geen enkel bord waar hij heenrijdt ????

Dat wist ik eerlijk gezegd ook niet...
Theo
Groeten vanop de Heide


Nils
Berichten: 276
Lid geworden op: 07 feb 2006, 13:54
Locatie: FN

Re: vraagje Antwerpse tram nr 2

Bericht door Nils » 09 dec 2009, 21:32

dentheo schreef:Vraag van een medereiziger toen we in Diamant op de tram wachtte:

Waarom hangen er hier van die bordjes met lampjes die aanduiden waar de tram vandaan komt (Vetag ?), maar geen enkel bord waar hij heenrijdt ????

Dat wist ik eerlijk gezegd ook niet...
Die geven de wachttijd aan tot de volgende Tram...

profke
Berichten: 587
Lid geworden op: 09 sep 2009, 14:26

Re: vraagje Antwerpse tram nr 2

Bericht door profke » 09 dec 2009, 22:20

En is dat nu zo moeillijk om op dat bord ook de "geschatte" reistijd NAAR de volgende haltes te zetten? daar is zelfs geen lampke voor nodig.
gewoon wa stickers....

OMC

Re: vraagje Antwerpse tram nr 2

Bericht door OMC » 09 dec 2009, 22:38

profke schreef:En is dat nu zo moeillijk om op dat bord ook de "geschatte" reistijd NAAR de volgende haltes te zetten? daar is zelfs geen lampke voor nodig.
gewoon wa stickers....
Die geschatte reistijd naar de volgende halte(n) staat op de affiches met de dienstregeling van de tram in kwestie.

dentheo
Berichten: 7774
Lid geworden op: 14 jan 2007, 22:53
Locatie: Kalmthout

Re: vraagje Antwerpse tram nr 2

Bericht door dentheo » 10 dec 2009, 09:54

OMC schreef:
profke schreef:En is dat nu zo moeillijk om op dat bord ook de "geschatte" reistijd NAAR de volgende haltes te zetten? daar is zelfs geen lampke voor nodig.
gewoon wa stickers....
Die geschatte reistijd naar de volgende halte(n) staat op de affiches met de dienstregeling van de tram in kwestie.
Inderdaad, maar die hangen er precies NIET in Diamant ??? Er hing zelfs geen lijst van haltes...???
In London is dat een bord van twee meter hoog en een meter breed achter uw rug op het perron en aan overzijde spoor...
Lijst van te verwachten haltes (zodat je kan tellen) en geschatte reistijd is ok. (zoals op vetag bordje maar aub GROTER)
Samen met aanduiding wanneer hij verwacht wordt in minuten is ok.
Theo
Groeten vanop de Heide

Gebruikersavatar
Asterix
Berichten: 3754
Lid geworden op: 05 apr 2006, 00:30

Re: vraagje Antwerpse tram nr 2

Bericht door Asterix » 12 dec 2009, 22:41

Opvallend zijn de spooktrams (PCC's) op lijn 6 tijdens de spits. Die passeren er ook maar worden niet aangekondigd. Gebrek aan informatica aan boord?

Trammist

Re: vraagje Antwerpse tram nr 2

Bericht door Trammist » 12 dec 2009, 23:15

Jeroen schreef:Opvallend zijn de spooktrams (PCC's) op lijn 6 tijdens de spits. Die passeren er ook maar worden niet aangekondigd. Gebrek aan informatica aan boord?
Ben je zeker dat er "6 Olympiade Luchtbal" op de rolfilm staat (en staan àlle rolfilms op "6" ? ) ? Normaal rijden rijden er nooit PCC's op T6, het zullen waarschijnlijk stelplaatsritten zijn. Die kunnen uiteraard niet worden weergeven op het oude, analoge lampjessysteem...

apestaart
Berichten: 294
Lid geworden op: 04 aug 2009, 08:35
Locatie: Oostende

Re: vraagje Antwerpse tram nr 2

Bericht door apestaart » 14 dec 2009, 07:12

Sterker nog, er kunnen zelfs geen PCC's op lijn 6 rijden zelfs niet op lijn 5, want op die
rolfilms zit er geen lijnen 5 en 6 op, dus moeten ze wel hermelijnen inzetten op die 2
lijnen
Zoals onze vriend Trammist hier zegt zijn dat trams die van en naar de stelplaats
Antwerpen-Luchtbal rijden

Gebruikersavatar
Asterix
Berichten: 3754
Lid geworden op: 05 apr 2006, 00:30

Re: vraagje Antwerpse tram nr 2

Bericht door Asterix » 18 dec 2009, 00:52

Apestaart, het is niet omdat er geen correcte lijnfilms aan boord zijn, dat de PCC's niet op die lijnen KUNNEN rijden, hé :wink:

Het betreft hier PCC's met de lijnfilms 'Sportpaleis - Luchtbal'. Ik neem deze tram in Diamant en spoor er mee naar Handel. Deze reisroute wordt enkel door lijn 6 bereden en de PCC's gaan ook na Handel nog een heel stuk dezelfde richting uit. Vandaar dat ik dacht dat ze officieel deel uitmaakten van de bediening op lijn 6. Hoe dan ook, het feit dat ze reizigers meenemen op de niet al te sterk bediende lijn Diamant > Metropolis vind ik zeker vermeldenswaardig op het synoptisch bord!

Thalys 9409

Re: vraagje Antwerpse tram nr 2

Bericht door Thalys 9409 » 31 dec 2009, 21:55

Dit zijn inrukkende wagens komende van lijnen 8-11 komende vanuit de richting van het Eksterlaar op Deurne Zuid , die via Berchem station > Mercatorstraat de Metro inrijden en via Sportpaleis en Lijn 6 volgen tot Punt a/d Lijn
De tram vertoont het Zwart gele filmbeeld "Sportpaleis-Luchtbal " is toegankelijk voor Reguliere reizigers

dekooiker
Berichten: 1447
Lid geworden op: 14 okt 2007, 21:09
Locatie: FKI

Re: vraagje Antwerpse tram nr 2

Bericht door dekooiker » 03 jan 2010, 09:51

apestaart schreef:Sterker nog, er kunnen zelfs geen PCC's op lijn 6 rijden zelfs niet op lijn 5, want op die
rolfilms zit er geen lijnen 5 en 6 op, dus moeten ze wel hermelijnen inzetten op die 2
lijnen
Zoals onze vriend Trammist hier zegt zijn dat trams die van en naar de stelplaats
Antwerpen-Luchtbal rijden
Lijn 5 komt wel degelijk voor op de films van de PCC!
http://allemaalbusjes.skynetblogs.be/
De trein.
Alleen voor durvers.

Thalys 9409

Re: vraagje Antwerpse tram nr 2

Bericht door Thalys 9409 » 06 jan 2010, 21:21

we wijken af maar zelfs de film naar Wijnegem zit er in ,

Gebruikersavatar
Asterix
Berichten: 3754
Lid geworden op: 05 apr 2006, 00:30

Re: vraagje Antwerpse tram nr 2

Bericht door Asterix » 09 jan 2010, 02:49

OMC schreef:
profke schreef:En is dat nu zo moeillijk om op dat bord ook de "geschatte" reistijd NAAR de volgende haltes te zetten? daar is zelfs geen lampke voor nodig.
gewoon wa stickers....
Die geschatte reistijd naar de volgende halte(n) staat op de affiches met de dienstregeling van de tram in kwestie.
En vaak ook buiten (aan de ingang van het station) op synoptische borden die het verkeer in reële tijd weergeven in beide richtingen...

Lekens M.
Berichten: 86
Lid geworden op: 23 jan 2010, 22:25

Re: vraagje Antwerpse tram nr 2

Bericht door Lekens M. » 20 feb 2010, 21:57

Thalys 9409 schreef:we wijken af maar zelfs de film naar Wijnegem zit er in ,
Het éérste jaar dat de Hermelijnen naar de kust gingen werden op de bestaande lijnfilmen (op de witte vlakken) van Antwerpen ook de bestemmingen van de kustlijn aangebracht. Zo ben ik ééns in Antwerpen een hermelijn tegengekomen met bestemming "Oostende Station", aan de kust zelf ben ik nooit een Hermelijn tegengekomen met een Antwerpse bestemming op de film (wel jammer, zijn altijd mooie foto's). Nu worden er apparte lijnfilmen gebruikt, dus zo'n misverstanden zijn niet meer mogelijk. Lijn 6 kunnen PCC's niet filmen, lijn 5 wel en afgelopen week reed er zelfs nog een koppelstel op.
Terug effe on-topic;
Momenteel is men een nieuw aankondigingsbord aan het testen, op dit scherm worden de trams met de lijnkleur aangekondigd en zijn er ook extra mogelijkheden.

Plaats reactie