Handelingen bij koppelingsbreuk

Voorlopige place-holder voor topics tot deze in de juiste categorie geplaatst zijn. Hier geen nieuwe topics openen!
Plaats reactie
tokke

Handelingen bij koppelingsbreuk

Bericht door tokke »

Ik had even een vraag over de handelingen bij een koppelingsbreuk.

Als je dus tijdens een rit een drukverlies hebt, ga je er vanuit dat dit koppelingsbreuk is. Je bevestigt de remming, plaatst een kortsluitkabel zodat de hinder afgedekt is. (Indien er mss een wagen ontspoord is en het nevenliggend spoor niet meer vrij is)

2 vragen:

- Moet je de lichten van de loc laten knipperen en een alarmbericht verzenden?
- Je gaat de trein dan verkennen maar constateert dat je terug kan koppelen en dat alles terug in orde is, geen ontsporing dus. Moet je dan een toelating hebben om terug te vertrekken na het koppelen?
Gebruikersavatar
Steven
Berichten: 23034
Lid geworden op: 31 jan 2006, 12:06
Locatie: Opwijk

Re: Handelingen bij koppelingsbreuk

Bericht door Steven »

lichten laten knipperen en alarm geven tot na de controle, die lichten geven u min of meer de zekerheid dat alle treinen die het alarm gekregen hebben gaan stoppen indien jij nog bezig bent met de controle.

na het hele verhaal af is altijd toelating vragen om terug te mogen aanzetten, niet vergeten dat je in dergelijk geval al ruim een kwartier(of een veelvoud) zal stilstaan en je bijgevolg ook nog is 3000m roz moet doen en aan alle overwegen SF 05, in die zone.
traindriver_nl

Re: Handelingen bij koppelingsbreuk

Bericht door traindriver_nl »

In Nederland gelden de zelfde regels, alleen moet de stroomafnemer ook worden neer gelaten.
Nederlandse treinen kunnen niet met de front seinen knipperen, het Nederlandse gevaar sein is 2 rode en 1 witte/gele lamp

Echter is het knipperen van de 2 onderste lampen in Nederland wel opgenomen in de regelgeving als gevaar sein, er rijdt namelijk zat materieel rond met machinisten uit het buitenland ( Belgie)
Plaats reactie