Het is zo dat de bovenleiding op onder en naast de trein lag, ook op het naastliggende spoor.
Het naastliggende spoor toonde trouwens bezet aan dus er was verbinding tussen de beide rails.
De bovenleiding werd zeer vlug spanningsloos gezet maar moest nog buiten spanning gezet worden (aarding plaatsen dus).
Niet iedereen mag dit doen wel een bestuurder elektrische tractie maar voor de bestuurder E1539 was het te gevaarlijk zijn trein te verlaten er moest trouwens op verschillende plaatsen geaard worden. Dus eerst moesten de juiste mensen ter plaatse komen voor die aarding kon geplaatst worden, dan nog de bovenleiding uit het naastliggende spoor verwijderen en dan pas de evacuatie-elementen naast de trein brengen. Alles duurt zijn tijd
Nu net op dit moment zijn er sinds 16uur ook problemen met de bovenleiding op de lijn 50. Geen pretje om nu van Brussel naar Gent te reizen, of omgekeerd.
Presario schreef:Nu net op dit moment zijn er sinds 16uur ook problemen met de bovenleiding op de lijn 50. Geen pretje om nu van Brussel naar Gent te reizen, of omgekeerd.
Ook Gent-Antwerpen ging precies niet zo vlot.
Rond 17u zag ik op het kaartje op Railtime overal 2-4 treinen bij elkaar staan en was de vertraging 30-45 minuten.
Nu is het kaartje al veel beter en zijn de vertragingen 10-25min.
Was een ramp vanavond ... Blijkbaar weer/nog grote problemen met beschadigde bovenleidingen..
IC-A afgeschaft, IC-E afgeschaft .. en dan nog maar te zwijgen van het fel rood gekleurde scherm
Misschien toch tijd dat ze bij den NMBS(groep) weer wat meer onderhoud gaan uitvoeren, ipv enkel bezig te zijn met nieuw spul (dat de komende jaren toch nog niet op poten zal staan). Intussen mogen ze de huidige infrastructuur en materieel ook niet uit het oog verliezen!
Beesty schreef:Was een ramp vanavond ... Blijkbaar weer/nog grote problemen met beschadigde bovenleidingen..
IC-A afgeschaft, IC-E afgeschaft .. en dan nog maar te zwijgen van het fel rood gekleurde scherm
Terwijl het verkeer naar Brussel via Aalst werd omgeleid, ging er bij Merelbeke iets mis. Ik kwam tegen 17:45 op het station in Gent en toen was er veel rood. Er werd net een informatiebalie opgebouwd in de hal met drie man personeel en die konden me meteen van dienst zijn: volgens Railtime zou namelijk de 1517 worden opgeheven, maar volgens de halaanwijzer zou hij rijden...
En hij reed inderdaad ook, nadat er eerst een IC naar Eupen van ruim 2 uur geleden terug naar Gent was getrokken en een vertraagde P-trein was verdwenen. We reden inmiddels weer langs Merelbeke, maar wel over de achterste rangeersporen geloof ik. Daarna schoot het wel redelijk op - aankomst in Leuven met +30.
Eerst viel E514 in nood tussen de seinen van de driehoek Ledeberg, niet zo een groot probleem daar er lokaal kon omgereden worden . Het werd pas ernstig toen E4114 voor en E1515 achter E514 stilvielen met uitschakeling van de bovenleiding. Toen was er geen kans meer op evacuatie van E514 maar kon er niet zo gemakkelijk meer omgereden worden en werden de treinen naar Antwerpen ook gehinderd. Panto's van alle treinen naar beneden terug stroom steken panto E4114 omhoog alles ok E4114 kan rijden. Panto E1515 omhoog alles ok E1515 kan rijden reisweg werd aangelegd rijden neen duur valt uit. de tweede loc dan maar opgestart alles ok kan rijden maar enkel in de richting van Gent. Hierna kon het evacuatie-element naar E514 opgestuurd worden, evacuatie naar Gent. Dan werd er vastgesteld dat de bovenleiding licht beschadigd was en er met een snelheidsbeperking moest gereden worden van 70 km/u. Ik zal maar van de andere treinen niet spreken om maar te zeggen welk een hectische dag het was op TC.
Driehoek Ledeberg, tussen de vertakking Oost en West-Ledeberg om precies te zijn.
E514 Oostende - Eupen
E1515 Knokke-Tongeren
E4114 Kortrijk - Leuven
L50A spoor A was versperd door de bovenleidingsbreuk zodoende werd er op spoor B gereden richting Gent (richting avondspits) tegenspoor dus.