ronny schreef:Vandaag was ook de 1838 IC Antwerpen Oostende met 3 stelletjes, vooraan de 181.
Tof voor de fans van klassiekjes, maar anderzijds zouden ze dan toch wel beter 2 breaks op de IC-g steken plaats van klassiekjes. Is ergens niet te verantwoorden om met prullen die max 130/140 gaan op een lijn van 160 te gaan tuffen.
ronny schreef:Vandaag was ook de 1838 IC Antwerpen Oostende met 3 stelletjes, vooraan de 181.
Tof voor de fans van klassiekjes, maar anderzijds zouden ze dan toch wel beter 2 breaks op de IC-g steken plaats van klassiekjes. Is ergens niet te verantwoorden om met prullen die max 130/140 gaan op een lijn van 160 te gaan tuffen.
Waarom niet verantwoord ?
Als je een beetje doorrijd blijft de vertraging beberkt tot 1 a 2 minuten ...
En van waar ga jij die 2 breaks halen ?
Het enige matrieel die in de meeste depot's als 'reserve' staat zijn klassiekjes ...
Der zijn maar weinig depot's die DMT's al reserve staan hebben, als er al zijn.
Greetz 2302
zonder dwarsliggers zouden er geen treinen rijden ...
Ik ben in juli 2009 ook al een met een stam klassiekjes van Antwerpen-Berchem naar Oostende gespoord, maar we zijn toen stipt op tijd aangekomen, meen ik me te herinneren.
ps: werd er niet gezegd dat er met de winterkoude veel Breaks in panne staan/stonden?
De uurregeling van de 18xx treinen tussen Antwerpen en Oostende is meer als breed genoeg om zelfs tegen 130km/h op tijd te rijden.
Ik rij tussen Gent en Beernem en tussen Oostende en Brugge (160km/h zones) zelfs met een DMT max 140km/h anders staat ge toch ettelijke minuten te schilderen in Aalter of Brugge.
Dit is één van de maatregelen die men toepast om te proberen de stiptheid naar omhoog te krijgen...
Vandaag de eerste keer dat ik op een MS CR zat (Leuven - Kortrijk). Best gezelliger dan de oudere interieur. Zelfs vind ik stiller, ook bij de deuren. Of vergis ik me?
ze hebben een elektronische omvormer ipv de oude draaiende elektrische groep.
De gemoderniseerde klassiekjes hebben allemaal nieuwe deuren, ook al zijn ze van het zelfde type als het origineel.
De trein vanmorgen (878 van 0733): 2 gerenoveerde klassiekjes
De trein terug van 1626 ook, die heb ik laten rijden.
De 867 van 1726 echter reed met de 178 en 206! Heb mij op een kaartje eerste klasse getrakteerd om toch nog maar eens in het rode fluweel te zitten!
Wat ook opvalt: deze trein rijdt verder van Gent naar Brugge, maar dit wordt hoegenaamd nergens aangekondigd (waarschijnlijk omdat hij voor die rit een ander nummer draagt). Goed om weten dat er een rechstreekse (maar wellicht niet de snelste) verbinding Mechelen-Brugge bestaat!
Vandaag zat ik zelf in stel 210 (A-deel tussen FBN en FGRA) maar van ma-do reis ik vanuit Antwerpen naar Geraardsbergen. Dit is een rechtstreekse trein (treinnummers 3336/8572) én de snelste verbinding. Alleen geeft ARI die niet aan ! Reizigers krijgen telkens een overstap te Brussel jawel. Gelukkig heeft men op lijn 25 wel de juiste reflex om ook "Brussel-Geraardsbergen" aan te kondigen. Misschien dat ik dit toch maar even signaleer aan de juiste dienst (iemand een idee welk adres) want ook de info via sms is fout.
Ik wil hier niet verder afwijken en dan terug on topic gaan met deze melding :
De 676 en 714 (de oudste van de langstlevende klassiekjes dus) zijn in januari nog steeds gezien door diverse waarnemers.
Inderdaad, de 676 en de 714 zijn nog "in leven". De voorgangers uit de reeksen AM66-79 hebben allemaal een modernisering achter de rug, waarvan de laatste allemaal tot cityrail.
Het alleroudste langstlevende klassiekje (stel 153, bouwjaar 1962) heb ik al een hele tijd niet meer gezien.
Hopelijk doet dit stelletje nog trouw z'n dienst en is het nog niet richting schroothoop gegaan.
Heb het even opgezocht in mijn database. Het is van 09/09/09 jawel geleden dat ik nog eens in dat oudste klassiekje 153 zat. De rest wat ik zie kan ik spijtig genoeg niet noteren wegens gewoon teveel.