Het "spijtige" van de zaak is, dat men niet weet wat men aan het doen is.
Zo vertrekken de L-treinen van Antwerpen naar Essen op spoor "2" terwijl het normale voorziene spoor, spoor "5" is.

Zoiets begrijp ik echt niet hoor!

Kan je daar eventueel een concreet voorbeeld van geven dat we nu praktisch ook kunnen opzoeken om de fout te zien?Fles schreef:ik gebruik NOOIT de NMBS site voor het opzoeken van een reisadvies. Het is de meest waardeloze, onoverzichtelijke, klantonvriendelijke en mis-informerende website die je maar kunt verzinnen, en opzienbarend genoeg wordt het alleen maar erger. Weg met die vuilnis.
De NMBS-planner vindt bijvoorbeeld dat er minstens 5 minuten (300 seconden) tussen aansluitingen moeten zitten, zelfs al vertrekt de aansluitende trein aan hetzelfde perron als waar je bent afgestapt.Kristofke schreef:Ik heb namelijk nog nooit problemen gehad met het reisadvies dat gegeven wordt.
Wat wil je daar mee zeggen?Steven schreef:Dat is omdat die planner zo is ingesteld. Zo heb je uw aansluiting altijd, ook als er een spoorverandering zou zijn waardoor de treinen niet meer aan hetzelfde perron zou stoppen. Is jammer voor alle gevallen het misschien wel zo is maar ze hebben ergens een lijn getrokken met dit als gevolg.
Ik heb ook altijd al een degelijk resultaat gevonden voor binnenlandse treinen. Ik zou echt niet willen zeggen dat de site dikke rommel is. Perfect is hij ook niet maar ze leren bij maar blijkbaar zijn er hier mensen die elke poging tot vernieuwen dan ook maar op slag afbreken.
Het opzoeken van een prijs voor een rit was altijd al een drama, maar dat is nog erger geworden recentelijk. Bovendien kreeg je vroeger na veel omzwervingen nogeens kilometerinformatie, dat is er ook niet meer bij. En uit de openingspost maak ik op dat er op de gegeven spoorinformatie ook geen peil te trekken is. Bovendien heb ik al meerdere keren gehad dat de info van de website niet strookte met de info in het spoorboekje (een L-trein Mechelen - Schaarbeek die ineens een kwartier vroeger (lees drie kwartier later) rijdt etc).Kristofke schreef:Kan je daar eventueel een concreet voorbeeld van geven dat we nu praktisch ook kunnen opzoeken om de fout te zien?Fles schreef:ik gebruik NOOIT de NMBS site voor het opzoeken van een reisadvies. Het is de meest waardeloze, onoverzichtelijke, klantonvriendelijke en mis-informerende website die je maar kunt verzinnen, en opzienbarend genoeg wordt het alleen maar erger. Weg met die vuilnis.
Ik heb namelijk nog nooit problemen gehad met het reisadvies dat gegeven wordt.
Ge hebt gelijk waar je zegt dat men het niet moet 'uitvergroten' in de zin dat de opzoekingssite op niks trekt.Steven schreef:Wat ik daarmee wil zeggen is dat als er bepaalde onderwerpen ivm met de NMBS aan bod komen bepaalde mensen totaal niks anders meer kunnen als kritiek geven. De kritiek mag dan wel juist zijn maar het vergroten van zaken vind ik echt niet kunnen. Dat negativisme tov het Belgische spoor zit er bij vele een beetje TE diep ingebakken precies.
Zoals ik zelf zei is het niet altijd perfect maar zelfs een beetje krediet bij het invoeren van nieuwe info kan men hier niet meer geven. Ter info raad ik u niet meer aan om naar Namur te gaan, daar zet men al 4 jaar geen perrons meer op de gele affiches.
Och ieder zijn meug hoor. Ik vind het gewoon een draak van een site, waar veel betere alternatieven voor zijn. Dan ga ik me toch niet willens en wetens lopen ergeren daar? Ik kijk wel uitodul schreef:Ge hebt gelijk waar je zegt dat men het niet moet 'uitvergroten' in de zin dat de opzoekingssite op niks trekt.
Zover wil ik niet gaan.
Als ja A zegt moet je ook B zeggen.Fles schreef:Och ieder zijn meug hoor. Ik vind het gewoon een draak van een site, waar veel betere alternatieven voor zijn. Dan ga ik me toch niet willens en wetens lopen ergeren daar? Ik kijk wel uitodul schreef:Ge hebt gelijk waar je zegt dat men het niet moet 'uitvergroten' in de zin dat de opzoekingssite op niks trekt.
Zover wil ik niet gaan.
De NMBS-planner heeft korte tijd de verkeerde overstaptijden gehad. Maar volgens mij klopt het op dit moment weer. Stations als Aarschot, Leuven, Berchem en Mechelen hebben een standaardoverstaptijd van 4 minuten en zulke overstaps worden zo te zien ook gegeven.Trammist schreef:De NMBS-planner vindt bijvoorbeeld dat er minstens 5 minuten (300 seconden) tussen aansluitingen moeten zitten, zelfs al vertrekt de aansluitende trein aan hetzelfde perron als waar je bent afgestapt.Kristofke schreef:Ik heb namelijk nog nooit problemen gehad met het reisadvies dat gegeven wordt.
veel beter is reiseauskunft.bahn.de
Vreemd, ik heb gisteren nog prijsinformatie opgezocht (via http://sefora.b-rail.be/sefora/Sefora/b ... t&langue=1) en daar stond toch de totale afstand bij.Fles schreef: Bovendien kreeg je vroeger na veel omzwervingen nogeens kilometerinformatie, dat is er ook niet meer bij.