nighttrain schreef:Steven schreef:nighttrain schreef:
In Frankrijk heb je voor deie "cul de sac" een andere benaming nl "voie en impassé met een indicatie "IMP" met als bijkomende info "heurtoir 150m" dus eerst krijgt hij de info dat hij naar een doodlopend spoor gaat , vervolgen ziet hij dat de stootblok van dit doodlopend spoor zich situeert op 150m.
GARAGE FRANC is te vergelijken met de vrijeruimte balk tussen 2 sporen voor een wissel (wit geschilderd)=een stoppunt die niet mag overschreden worden zonder toestemming , zoniet is dit het zelfde als een seinoverschrijding.
De vrijruimtebalk is geschrapt uit onze boeken. Dit sinds de invoering van de laatste hoofdstukken ivm de seinen en de bijhorende incidenten (gestoord sein, seinincident, onrechtmatig overschrijden van seinen, ...). Volgens infrabel moeten we er van uitgaan dan al hun sporen beveiligd zijn.
Even navraag gedaan bij specialisten , en die bevestigen mij dat het er nog steeds in staat, weliswaar na eventjes verdwenen te zijn geweest.
U kunt het nu vinden Boekje HLT, bundel II titel 8,hoofdstuk 1 citaat" De voorziene uitwijkingen gebeuren op de aangegeven plaatsen. In de
ontvangstbundels zonder stopsein op de kop van het spoor, stopt de
bestuurder op het uiteinde van het spoor, opwaarts van de vrijeruimtebalk.
"
Het gaat hem niet over uitwijken he, het gaat hem over wat je kan krijgen na twee gele en daar staat het niet meer vermeld daar waar je dat vroeger wel kon krijgen. Trouwens die balken mogen ze dan dringen terugplaatsen of zichtbaar maken. Het is meestal op die wijkbundels dat je ze nog amper kan vinden.
ter info dat hoofdstuk dat jij citeerde is niet actueel op gebied van indeling
ik heb hier mijn boekje liggen met Bundel twee dat bestaat in delen A en B en beide hebben een hoofdstuk 8 ( de letters A en B worden gebruikt als titels)
dus deel II titel A en B hebben beide een hoofdstuk 8
II A 8 = seinen eigen aan elektrische tractie
II B 8 = communicatie via radio of telefoon.
Kan je dus iets juister citeren zodanig dat ik de bewuste paragraaf in de huidige indeling kan terugvinden?
II A
Ik citeer dan ook HLT IIA1 punt 2.3.2
Alle gevaarlijke punten zijn beschermd door een stopsein.
Dus geen sprake meer in dat stuk van een vrijruimtebalk.