
http://www.gva.be/regio-kempen/mol/mini ... n-mol.aspx
De doorgaande L-trein Mol-Antwerpen stopt in Herentals op spoor 3.Nicholas schreef:Ik weet niet of het hier goed thuis hoort maar sinds vandaag rijdt de L-trein Antwerpen-Herentals en L-trein Herentals-Mol opnieuw als L-trein Antwerpen-Herentals-Mol. Weet er iemand de reden waarom de verbinding plots terug gekoppeld wordt, en dus opnieuw met dieseltreinen gereden wordt?
De L-trein Antwerpen-Mol werd juist geknipt omwille van een tekort aan dieselstellen.
Tijdje geleden dat ik bij die werkpost gezeten heb, maar volgens mij heeft het te maken met het treinverkeer. Omdat de aankomende/vertrekkende treinen op een slechter moment in het treinverkeer (alles komt zo goed als samen aan in Herentals) wissels moeten nemen en daardoor het treinverkeer nodeloos vertragen.L29&15 schreef:Of is er een andere reden?
Dat is inderdaad zeer positief. Die traditionele palen horen bij het Belgische landschap, net als kappelekes, lintbebouwing...LHOON schreef:Deze week ook de nieuwe palen zien staan in de buurt van Mol.
Het valt op dat deze van het "traditionele Belgische type" zijn, net zoals op het zuidelijk deel van L25N.
Over die "kapellekes" kun je nog discussiëren, maar die lintbebouwing lijkt me toch niet meteen een traditie die in stand moet worden gehouden...Retard schreef:Dat is inderdaad zeer positief. Die traditionele palen horen bij het Belgische landschap, net als kappelekes, lintbebouwing...LHOON schreef:Deze week ook de nieuwe palen zien staan in de buurt van Mol.
Het valt op dat deze van het "traditionele Belgische type" zijn, net zoals op het zuidelijk deel van L25N.
Die van het nieuwe type (ook "R3" genoemd) laten hogere snelheden toe (standaardversie tot 200 km/u) dan de klassieke bovenleiding ("CC", tot 160 km/u). Voor een lijn van 120 is dat niet echt nodig, en aangezien de nieuwe veel duurder zijn (rijdraad is koper-zilver ipv enkel koper), zou dat enkel maar geldverspilling zijn.LHOON schreef:Deze week ook de nieuwe palen zien staan in de buurt van Mol.
Het valt op dat deze van het "traditionele Belgische type" zijn, net zoals op het zuidelijk deel van L25N.
Is er enige reden dat men naar dit ontwerp teruggrijpt eerder dan naar het nieuwere design (L25N noord, renovatie L25, enz.)
Wanneer het treinverkeer stipt verloopt, komen alle treinen voor de seininrichting tegelijk aan (aanleggen van reiswegen). Waardoor alle doorgaande sporen met perron bezet zijn...L29&15 schreef:De doorgaande L-trein Mol-Antwerpen stopt in Herentals op spoor 3.
De doorgaande L-trein Antwerpen-Mol stopt in Herentals op spoor 5.
Als dit omgekeerd zou gebeuren, zouden reizigers die in Antwerpen de IR naar Turnhout nemen in Herentals aan hetzelfde perron (spoor 2 -> 3) kunnen overstappen op de L-trein naar Mol.
In omgekeerde richting moet men toch sowieso van perron veranderen (trappen), of men nu van spoor 5 of 3 naar spoor 1 moet.
Of is er een andere reden? Overstap zelfde perron voor wie van Mol naar Turnhout reist?
Daar heb ik nu nog niets van gehoord. Mol-Neerpelt gaat bovenleiding krijgen, maar dat ander is nieuw voor mij.Synrise schreef:Klopt het dat men de lijn Mol-Hasselt tegen 2017 ook gaat elektrificeren?
En blijft dit enkelspoor?
In dat geval lijkt de voorkeur me toch vooral uit te gaan naar Neerpelt (-Hamont/Weert), niet?Bibke schreef:In mijn ogen heeft de elektrificatie Herentals - Mol enkel echt zin als men ook Mol - Hasselt onder brengt en/of Neerpelt Weert.
Mol - Hasselt heeft zeker nut bij problemen op de lijnen tussen Lier en Hasselt via Aarschot.