
(dit antwoord is vanaf 01/01/2014 in principe gedateerd)
Niet van Infrabel.dentheo schreef:Is Luik een stopplaats ?Shrek schreef:[
Infrabel bouwt geen stations, enkel stopplaatsen.
Maar in Zwitserland zijn er even goed mooie nieuwe stations hoor...
Ik heb dat gevoel ook, en zie in mijn omgeving ook meer en meer mensen afhaken van het OV. Zelfs mensen met een abonnement kiezen toch voor de auto, gewoon omdat de reistijd, betrouwbaarheid en reiscomfort per trein (+metro/tram/bus) in de rand van Brussel niet concurrentieel is met de auto, ook niet in de spits. De abonnementen worden 100 % terugbetaald door het werk, maar ze gebruiken dat abo maar met mondjesmaat. De NMBS ziet dat natuurlijk niet in hun cijfers, want het abonnement is betaald, en de reizigers worden meegeteld. Net als bij De Lijn zullen we bij de NMBS wel een terugval zien van het aantal reizigers als MOBIB overal ingevoerd wordt, gewoon omdat men de effectieve aantallen zal kunnen bepalen.overweg13 schreef:Het ergste is dat het beleid zijn woorden nooit in daden omzet. Ik hoor al veertig jaar dat het OV bevorderd moet worden, maar in de praktijk merk je daar bijster weinig van. Zelf proberen we het zo veel mogelijk zonder auto te doen, maar dat wordt alsmaar moeilijker, ondanks de beloften. Met elke besparingsronde is het weer het OV dat moet inleveren. Zelfs als je een overtuigd gebruiker bent, zou je er moedeloos van worden.
Met alle heisa rond rittijden tegenwoordig, en dan vooral de verwijzing naar 1935, toen alles nog zoveel beter en sneller was...ijzeren rijn 82 schreef:Trein gaat trager rijden
De nieuwe dienstregeling van de NMBS, die in december 2014 van start gaat, dreigt de reiziger zuur op te breken. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws. Uit het nieuwe vervoersplan blijkt dat de trein trager wordt. Zo zal de rit Brussel-Antwerpen 43 minuten duren, langer dan in 1935. Het traject Mechelen-Leuven zal 26 minuten duren, tegen ooit 16 minuten. De NMBS probeert haar vertragingen terug te dringen door de rijtijden te verlengen.
krant ; HLN
Het is de dienstregeling uitgegeven op 15 aug 1940.stefanic schreef:Ik dacht dat TSP ooit een heruitgave van dat boekje in haar bibliotheek had, maar daar vind ik niets meer van terug.
Dat laatste artikel kan je enkel lezen met een login (betalend dus).rdv schreef:Waar er de vorige weken door de woordvoerders van de NMBS nog bij hoog en laag beweerd werd dat het nieuwe vervoersplan nog volop wordt uitgewerkt en de informatie in de pers voorbarig was (http://www.belgianrail.be/nl/corporate/ ... _2013.aspx), bevestigd de bevoegde minister in de Kamer in grote lijnen wat er in de pers stond, zelfs met rittijden tot op de minuut (http://www.dekamer.be/kvvcr/showpage.cf ... egislat=53).
En n.a.v. de Diabolo-discussie bevestigd Infrabel dat er bijkomende treinen naar de luchthaven komen http://www.standaard.be/cnt/dmf20131128_00861139).
Kortom, een kluif voor communicatiedeskundigen.
Natuurlijk is er een plan klaar (tot op de minuut, en met voorzien materieel voor elke individuele trein en alles) maar er zijn ook nog een aantal problemen die moeten opgelost worden, dus veranderd het plan nog dagelijks, soms zeer beperkt, maar soms ook ingrijpend voor een hele regio. De dienstregeling van één trein of een hele relatie moet nog verschoven worden, waardoor herbenuttiging verloren gaat en de materieelomloop moet gewijzigd worden, aansluitingen wijzgen waardoor er toch nog een andere trein ook moet verschoven worden, etc. Er zijn nog meerdere situaties die we zelf ook anders zouden willen, en waar nog getracht wordt een oplossing voor te vinden. Wij worden ook vandaag nog geconfronteerd met last-minute wijzigingen in de infrastructuur bv. mededeling dat bepaalde spoorsectie in slechte staat is (onvoorziene situaties, dat kan ook volgend jaar in augustus nog ineens op ons brood komen hé), waardoor max-snelheid naar beneden moet, en de dienstregeling dus terug moet herbekeken worden.rdv schreef:Waar er de vorige weken door de woordvoerders van de NMBS nog bij hoog en laag beweerd werd dat het nieuwe vervoersplan nog volop wordt uitgewerkt en de informatie in de pers voorbarig was (http://www.belgianrail.be/nl/corporate/ ... _2013.aspx), bevestigd de bevoegde minister in de Kamer in grote lijnen wat er in de pers stond, zelfs met rittijden tot op de minuut (http://www.dekamer.be/kvvcr/showpage.cf ... egislat=53).
En n.a.v. de Diabolo-discussie bevestigd Infrabel dat er bijkomende treinen naar de luchthaven komen http://www.standaard.be/cnt/dmf20131128_00861139).
Kortom, een kluif voor communicatiedeskundigen.
Tuurlijk is er al een ontwerp plan. Maar waarom communiceert men dan dat het plan er nog niet is? Men had beter toegegeven dat de grote lijnen van het "gelekte" plan (alhoewel dat NMBS dat zelf al heeft voorgesteld bvb. bij TreinTramBus) inderdaad kloppen, dat er winnaars en verliezers zijn, maar dat er nog gesleuteld wordt om het plan te verbeteren. Iedereen begrijpt dat. Ik denk dat de reacties gematigder zouden geweest zijn dan ze nu waren.stefanic schreef: Natuurlijk is er een plan klaar (tot op de minuut, en met voorzien materieel voor elke individuele trein en alles) maar er zijn ook nog een aantal problemen die moeten opgelost worden, dus veranderd het plan nog dagelijks, soms zeer beperkt, maar soms ook ingrijpend voor een hele regio.
Brood komt op de plank en problemen op je bordstefanic schreef:infrastructuur bv. mededeling dat bepaalde spoorsectie in slechte staat is (onvoorziene situaties, dat kan ook volgend jaar in augustus nog ineens op ons brood komen hé), waardoor max-snelheid naar beneden moet, en de dienstregeling dus terug moet herbekeken worden.
Dat is in ieder geval wel positief om te horen, een verbetering: voor de zomervakantie alles bekend maken. Met communicatiecampagne denk ik spontaan aan allerlei mooie praatjes waar de minder goede elementen graag worden onderbelicht. M.a.w.: moet ik me gewoon iets voorstellen dat er in media, reclame, posters etc. wordt verteld dat er een nieuwe dienstregeling aankomt (zonder details) of kan ik nog iets meer verwachten?Dus wat nu in de pers komt kan morgen al niet meer waar zijn. Wees gerust, er wordt een zeer uitgebreide communicatiecampagne voorzien, maar het heeft geen zin om daarmee te beginnen vooraleer we iets kunnen presenteren dat minstens spoortechnisch al overal werkt. Normaal -zo begreep ik toch- zou voor de zomervakantie alles publiek gekend moeten zijn
Maar als hier echt zinnige opmerkingen verschijnen (niet enkel in dit topic, maar ook in andere) zijn er echt wel mensen binnen NMBS die daarmee trachten rekening te houden hoorgroentje schreef:Maar er is geen traditie van open communicatie, zoals in Zwitserland (http://www.fahrplanentwurf.ch/), waar iedereen, zelfs gewone treinnerds hun duit in het zakje kunnen doen.