De NMBS-Groep start midden september een massale mediacampagne om vooral jongeren warm te maken om bij de spoorwegen te komen werken. De groep is dit jaar alleen op zoek naar 1.500 nieuwe werknemers.
De NMBS zoekt vooral treinbestuurders, conducteurs, technici en ingenieurs. Daarmee vist de NMBS in een zo goed als droogstaande vijver, want dergelijke technische functies staan al jaren op de lijst van knelpuntberoepen.
De aanwervingsmachine bij de NMBS heeft jaren stilgelegen, dit terwijl jaarlijks meer dan 1.500 personeelsleden het bedrijf verlaten omdat ze de pensioenleeftijd bereiken. In het sociaal akkoord voor 2006-2007 is voorzien dat de NMBS-Groep over gemiddeld 37.000 voltijdse banen blijft beschikken.
bron het laatste nieuws
NMBS zoekt 1.500 werknemers (maar vindt ze niet)
NMBS zoekt 1.500 werknemers (maar vindt ze niet)
Ik wil wel, maar heb een professioneel bachelor in de informatiemanagemen & informatiesystemen en ik denk dat ik met mijn diploma meer kan verdienen dan als treinbestuurder.
Nog een vraagje over de opleiding, als je bestuurder wil worden van hst, is dat direct opleiding voor hst, of eerst gewone treinen, en dan na een paar jaar overstappen naar hst?
GreetZ
Pieter
Nog een vraagje over de opleiding, als je bestuurder wil worden van hst, is dat direct opleiding voor hst, of eerst gewone treinen, en dan na een paar jaar overstappen naar hst?
GreetZ
Pieter
Een diploma treinbestuurderShrek schreef:maar als je ooit buitengezet wordt bij de nmbs heb je alleen je diploma als treinbestuurder, en daar ben je dan niets meer mee

Maar als ontslag bij de nmbs de enige reden is die je tegen houdt om bij het spoor te beginnen zou ik het er toch op wagen als ik jou was ze.
Je moet al heel wat uitsteken alvorens je word ontslagen.
En stel dat je na 4 jaar medisch wordt afgekeurd, dan blijf je gewoon werken bij de nmbs. Weliswaar in een andere functie, als je na 10 jaar rijdende dienst wordt afgekeurd, blijf jezelf het loon als treinbestuurder houden terwijl je een andere functie doet. Dus op dat gebied hebben we zeker niet te klagen. (eigenlijk hebben we nooit te klagen, in vergelijking met de privé).
wel, misschien zijn die zware testen zo moeilijk omdat ze de kwaliteit van het opgeleide personeel heel hoog willen hebben, om dus de kans op ongevallen zo klein mogelijk te houdenBart schreef:Wat voor een opmerking is dat nu weer.Nonkelronnie schreef:meer werknemers en meer ongevallenNonkelronnie schreef:
ze kunnen 1500 man morgen in een locomotief steken, maar wat er daarvan komt, dat wil ik niet weten
die testen zullen wel hun redenen hebben
Ja idd je hebt gelijk, ik had je voorgaande post verkeerd begrepen, sorry nonkelronnieNonkelronnie schreef:wel, misschien zijn die zware testen zo moeilijk omdat ze de kwaliteit van het opgeleide personeel heel hoog willen hebben, om dus de kans op ongevallen zo klein mogelijk te houden.Bart schreef:Nonkelronnie schreef:
