desirootje schreef: ↑08 jan 2022, 22:50
Want hoe ik het nu begrijp is er geen extra capaciteit in Mechelen om er 4 extra treinen per uur te stallen voor een tijdje (2 S1's en 2 S31's) maar in de toekomst mss wel. De S1 is ook een vreemde eend in de bijt, want Antwerpen is verre van deel van de Brusselse voorstad.
Mechelen is momenteeel echt een flessenhals onderaan, vooral nu spoor 1 ook gesloten is.
De meeste doorgaande treinen gaan nu over sporen 3 en 4 aangezien sporen 5 en 6 meestal bezet is door treinen die keren te Mechelen (S4, S5, P van/naar Leuven/Sint-Niklaas).
Shrek schreef: ↑09 jan 2022, 07:58
De S1 is net zo succesvol omdat hij Antwerpen en Brussel bedient, die treinen opsplitsen zou de situatie voor veel reizigers enorm verslechteren, dat zal dus niet gebeuren.
De aanschakeling van de S-treinen naar Puurs en Essen/Roosendaal zie ik in de verre toekomst nog wel veranderen.
Zo enorm de situatie verslechteren zou het opsplitsen van die trein niet zijn, als ze het goed doen.
Als ze bijvoorbeel in Mechelen met het treinstel komende uit Nivelles als S1 verder rijden richting Roosendaal als S31 blijft de situatie nagenoeg hetzelfde, als de trein natuurlijk niet te lang in Mechelen blijft stilstaan.
In de vorige dienstregeling (dec. 2020-dec. 2021) was er één S1-trein die na Antwerpen doorreed richting Puurs als S32 en op alle reizigersinformatie tussen Nivelles en Antwerpen-Berchem stond deze aangegeven als S1 Antwerpen Puurs.
Als je trouwens kijkt naar de netkaarten van de S-netten zie je trouwens dat de S1 op de Antwerpse kaart netjes staat aangegeven met een pijltje na Mechelen om aan te geven dat deze verder gaat richting Brussel.
Maar in de Brusselse versie staat deze aangegeven alsof de eindhalte van de S1 in Mechelen is aangezien de pijl naar Antwerpen enkel voor de IC-treinen is, en niet de S1.

- S1_2.png (59.12 KiB) 3962 keer bekeken