BRUSSEL - (Belga) De NMBS heeft vorig jaar 8.346 treinen afgeschaft, wat neerkomt op een gemiddelde van 23 treinen per dag. Dat meldt kamerlid Hilde Dierickx (VLD), die daarover een schriftelijke vraag stelde.
Het aantal afgeschafte treinen steeg met meer dan twintig procent ten opzichte van 2004. Als de eerste cijfers van 2006 zich doorzetten, zou het aantal opnieuw op het peil van 2004 uitkomen. Het absolute topjaar was 2001. Toen werden 9.657 treinen afgeschaft. Vorig jaar werden 21 treinen de verkeerde richting uitgestuurd en werden veertig stopplaatsen voorbijgereden zonder halt te houden. Dierickx wijst er op dat het maar om een fractie gaat van het totaal aantal treinbewegingen, maar vraagt de NMBS toch dergelijke incidenten te voorkomen. Ze wekken namelijk heel wat verontwaardiging op bij de reizigers.
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail ... 9855061025
NMBS schafte in 2005 gemiddeld 23 treinen per dag af
NMBS schafte in 2005 gemiddeld 23 treinen per dag af
Ik denk niet dat dat hier gebeurt? Want als der dan just iemand op die trein zit die daar moet afstappen.
Van die afgeschafte treinen zullen er maar enkele passagiers zijn hé, de meeste zijn goederen en da's dan vooral in't seizoen tijdens bouwverlof enzo
lijkt me logisch dat er dan minder vrachtvervoer nodig is als de bedrijven maar half draaien en den bouw plat ligt 
Van die afgeschafte treinen zullen er maar enkele passagiers zijn hé, de meeste zijn goederen en da's dan vooral in't seizoen tijdens bouwverlof enzo


- e49memling
- Berichten: 720
- Lid geworden op: 27 feb 2006, 21:08
- Locatie: Vlaams Brabant-Pajottenland
zo heeft vorig jaar ergens eind novermber de IC trein van 09:41 met 20 min vertraging L trein gespeeld tussen gent en brugge omdat de L trein naar brugge in panne stond door hevige sneeuwbuien in die nacht liep alles verkeerte49memling schreef:Kan bij ons niet, integendeel, vaak bij afgeschafte treinen, moeten de directe de stops van de andere makenTSP schreef:Dat gebeurd hier ook wel eens, maar meestal is het dan omdat de trein zoveel vertraging heeft dat de TDL toestemming geeft om de kleinere stations te skippen.
Vraagje. Waar haal je die info vandaan?TSP schreef:Dat gebeurd hier ook wel eens, maar meestal is het dan omdat de trein zoveel vertraging heeft dat de TDL toestemming geeft om de kleinere stations te skippen.
Een trein kan opgeheven worden, een trein kan ingelegd worden en een trein kan omgeleid worden. Maar dat een stopper stations gaat overslaan om de vertraging te beperken? Dat is te zot voor woorden en Rover zou het in alle kranten zetten. Nee sorry.
Een TBer kan een station PER ONGELUK voor bij rijden. Maar met opzet en met toestemming van de TRDL/Pcl is ONMOGELIJK.
Een bevriende TRDL bevestigd dit.
Treinen op tijd laten rijden is niet moeilijk.
Alleen die reizigers maken het zo lastig.
Alleen die reizigers maken het zo lastig.