Het probleem is intussen opgelost, de sporen zouden weer bruikbaar moeten zijn.Zwoopaman schreef: ↑16 mar 2022, 09:07 Toch een kleine blunder bij het in dienst komen van ETCS niveau 2 op lijn 12. Om een of andere reden mogen dan de doodlopende sporen in Essen niet meer gebruikt worden. Treinen met een lengte van max 100 meter moeten vanaf dan via het hoofdspoor rangeren. Treinen die langer zijn via het wijkspoor te Kapellen.
ETCS in België
Re: ETCS in België.
Re: ETCS in België.
Zat de lengte van het spoor verkeerd in de database ?Shrek schreef: ↑09 apr 2022, 13:36Het probleem is intussen opgelost, de sporen zouden weer bruikbaar moeten zijn.Zwoopaman schreef: ↑16 mar 2022, 09:07 Toch een kleine blunder bij het in dienst komen van ETCS niveau 2 op lijn 12. Om een of andere reden mogen dan de doodlopende sporen in Essen niet meer gebruikt worden. Treinen met een lengte van max 100 meter moeten vanaf dan via het hoofdspoor rangeren. Treinen die langer zijn via het wijkspoor te Kapellen.
Kan gebeuren...op het werk heeft het ooit vijf jaar geduurd, tot men na een incidentje iets dieper ging zoeken.
Voortaan validatieritjes met trein ipv 77 ? Best vervelend altijd heen en weer wandelen met machinist.


Theo
Groeten vanop de Heide
Groeten vanop de Heide
Re: ETCS in België.
Intussen zitten we al aan 41% ETCS, de 50% tegen het einde van het jaar is in zicht.
Re: ETCS in België.
Wat komt er de komende tijd nog zoal in dienst? Want tegenwoordig zie je ze bijna overal bezig aan de seinen...
Re: ETCS in België.
Libramont-Arlon, Ronet-Luttre, Namen-Luik, Rivage-Vielsalm en Brussel-Vilvoorde zijn in de eindfase en komen de volgende maanden dus in dienst.
De zichtbare werken, zoals op L59 en L35, zijn de vervanging van de oude relais-seininrichting door digitale seininrichting. Dit is nog maar een voorbereidende stap voor ETCS, reken daar nog maar 2-3 jaar bij vooraleer het RBC effectief in dienst komt.
Re: ETCS in België.
Dat is een flinke uitbreiding, qua verkeer onder ETCS dan. De bundels van Schaarbeek blijven daar nog buiten neem ik aan? Op de 161 heb ik al overeenkomstige bordjes zien staan, dat betekent meestal dat indienstname niet lang meer duurt
Re: ETCS in België.
Maar ik zal nogmaals op dezelfde nagel kloppen, etcs1 LS kun je echt niet als ETCS gaan rekenen, voor mij mag je die echt niet meetellen.
Re: ETCS in België.
En waarom niet? Omdat je geen zichtbare snelheidscontrole hebt als treinbestuurder? Dus omdat je ergens een light versie van maakt moet het een andere naam krijgen? Als alle landen alle ETCS levels respecteren is het iets Europees om treinen te controleren. Is dat even performantie en gebruiksvriendelijk als ETCS 1 of 2? Neen natuurlijk niet, maar daarom zeggen dat je het geen etcs mag noemen

Re: ETCS in België.
Omdat het je slechter beschermt tegen seinvoorbijrijdingen dan tbl1+. Je moet helemaal geen waakzaamheid betonen en qua reminder zie je die amper staan op je scherm.Steven schreef: ↑06 jul 2022, 19:17En waarom niet? Omdat je geen zichtbare snelheidscontrole hebt als treinbestuurder? Dus omdat je ergens een light versie van maakt moet het een andere naam krijgen? Als alle landen alle ETCS levels respecteren is het iets Europees om treinen te controleren. Is dat even performantie en gebruiksvriendelijk als ETCS 1 of 2? Neen natuurlijk niet, maar daarom zeggen dat je het geen etcs mag noemen![]()
En akkoord je zal misschien minder snel een gevaarlijke plaats bereiken door de lagere release speed, maar daar heb je weinig aan als bestuurder als je toch te voet staat omdat je een sein voorbij hebt gereden dat je in tbl1+ misschien niet voorbij zou gereden hebben.
Re: ETCS in België.
Maar ETCS is een Europees systeem. Dus ik snap nog steeds niet welke naam je het dan wel wil geven. Er is toch nooit gezegd dat ETCS LS beter is in alle opzichten dan TBL1+? Zover ik begrepen heb is het ook maar een tijdelijke situatie tot ook op de meeste van die lijnen een hogere versie van etcs komt. Het belangrijkste is dat op heel het netwerk met een zelfde DMI systeem alle treinen kunnen rijden ongeacht van wie ze eigendom zijn. Ik werd 23 jaar terug treinbestuurder en toen reed ik op “memor” dat niet eens veiligheid kon garanderen bij een rood sein. En ik zal blij zijn dat er een dag komt dat je voor binnenlandste treinen 1 degelijk systeem kan gebruiken dat gekend staat als een Europese standaard. Dat we kunnen zeggen dat ongevallen zoals Pecrot of Buizingen toch nog tot iets geleid hebben dat positief is.
Re: ETCS in België.
Het doel van ETCS is interoperabiliteit en kostenreductie: dat met één voertuiguitrusting in heel Europa/België gereden kan worden. Ook met LS vervalt de noodzakelijkheid van een STM en dat bespaart kosten. Dat LS gebruiksonvriendelijk is weegt niet op tegen de voordelen. En infrabel houdt nog altijd vol dat dit een tijdelijke oplossing is, integenstelling tot de Duitsers (“tijdelijk” betekent daar 50 jaar+ blijkbaar).
Re: ETCS in België.
Domme vraag misschien, maar komt ETCS1 LS op veel plaatsen waar nu al TBL1+ ligt?
Re: ETCS in België.
Er ligt overal al TBL1+ dus nee. LS is als ik het goed begrepen heb voor regionale lijnen en lijnen waarvan de beveiliging nog niet in de nabije toekomst wordt vernieuwd om daar niet twee keer ETCS FS te moeten parametreren.