Dat zijn taken voor politie, beveiligers en buurtwerkers, daar moet je geen OV personeel voor inzetten.
Een loket openen gaat daar niet veel aan veranderen.
Dat zijn taken voor politie, beveiligers en buurtwerkers, daar moet je geen OV personeel voor inzetten.
Dat klopt totaal niet, de Ierse overheid heeft dit jaar nog een investeringsplan goedgekeurd waarvan wij enkel kunnen dromen. Zo wordt de elektrificatie uitgebreid, worden de frequenties op veel lijnen verhoogd en worden 2 al lang gesloten lijnen heraangelegd voor reizigersverkeer. Een derde lijn (Limerick - Foynes) wordt momenteel heraangelegd om het goederenvervoer te stimuleren met een voorziene indienststelling begin 2025. Dat rollend materieel duurder is voor breedspoor betwijfel ik ook. Die 17 cm langere assen gaan echt het verschil niet maken.pietje schreef: ↑19 aug 2024, 15:03 Door het feit dat het een eiland is met een lage bevolkingsdichtheid en relatief beperkte industrie, is het ook vrij logisch dat men daar minder inzet op spoorvervoer.
Het feit dat aankoop van materieel moeilijker (=duurder) is door de afwijkende spoorbreedte is ook een niet te onderschatten nadeel.
Het is inderdaad gemakkelijker om je eigendom te verwaarlozen en de gevolgen uit te besteden aan andere diensten.
Er rijden daar al sinds 1984 elektrische treinen op een aantal voorstadslijnen, maar dit terzijde.TKR schreef: ↑20 aug 2024, 10:26 Excuseer?? Een investering waarvan wij alleen maar kunnen dromen??
-verhoging van de frequentie is broodnodig als ik lees dat er lijnen zijn met 4 treinen per dag.
-elektrificatie van het net is broodnodig aangezien deze compleet onbestaande is.
-het openen van een nieuwe lijn is niet zo gek voor een land dat niet nr.1 staat in de lijst met meest aantal spoorlijnen / km².
Geen van deze investeringen zijn nodig in België aangezien we allang op dat niveau zitten. En we zitter er nog steeds ver boven nadat hun investeringen klaar zijn...
Winstgevend wilt niets zeggen in een sector waar alles zo zwaar gesubsidieerd wordt. Het zegt alleen iets over de verhouding tussen de kosten en de zak geld die de overheid er tegenaan gooit. Winst maken in openbare dienst is trouwens eerder slecht dan goed, het wil immers zeggen dat je slecht gerekend hebt en meer had kunnen uitgeven ten voordele van de reiziger.DR-fan schreef: ↑20 aug 2024, 09:20 Dus nog eens: arbeidsintensief, relatief lage frequentie, dunbevolkt land ... en toch winstgevend. Zonder de indirecte voordelen van dat plaatselijke personeel te vergeten natuurlijk: een nette en aangename omgeving om op de trein te wachten. Waarom zou het hier dan niet kunnen?
Of je zou kunnen zeggen dat de toegewezen middelen goed werden besteed. Alle vormen van openbaar vervoer worden gesubsidieerd, het is maar wat je er mee doet natuurlijk. Trouwens, als winst "slecht" is bij overheidsbedrijven, waarom zit Infrabel dan zo massaal te besparen op infrastructuur?Shrek schreef: ↑23 aug 2024, 22:08 Winstgevend wilt niets zeggen in een sector waar alles zo zwaar gesubsidieerd wordt. Het zegt alleen iets over de verhouding tussen de kosten en de zak geld die de overheid er tegenaan gooit. Winst maken in openbare dienst is trouwens eerder slecht dan goed, het wil immers zeggen dat je slecht gerekend hebt en meer had kunnen uitgeven ten voordele van de reiziger.
Heb je daar bronnen voor of is dat je buikgevoel? In 2023 vervoerde IR 15% meer reizigers dan in 2022 - zie https://www.transportforireland.ie/news ... il-census/. Dan kan je financieel resultaat al eens beter uitvallen dan begroot. Wat zou daar "slecht" aan zijn? En om de link naar het topic weer te maken: de politiek om bijna overal personeel te hebben, zorgt voor een omgeving waar je je als reiziger goed voelt én het is geruststellend bij problemen.
Nu, van de eerste drie lijnen die men wil heropenen is er één (naar Foynes) waar de werken volop bezig zijn (bedding en bruggen zijn klaar, spoor is al voor 1/3 heraangelegd) en voor de twee andere zijn de contracten voor de technische studies al toegewezen. Ze menen het dus wel degelijk. Wat Rosslare - Waterford betreft, die is nooit gesloten maar de treinen werden "voorlopig" vervangen door bussen. Dat is iets wat we ook jarenlang gekend hebben (Bastogne bv). De lijn wordt enkele keren per jaar bereden door de sproeitrein en werktreinen, dus ze is in prima staat.groentje schreef: ↑21 aug 2024, 07:24 Ik volg Ierland een beetje, en het is niet de eerste keer dat er wilde plannen worden uitgetekend, het moment van de waarheid komt eraan wanneer de budgetten moeten toegekend. Ik ben hoopvol voor enkele projecten, maar eerlijk gezegd ben ik eerder sceptisch dat het hele plan zal worden uitgevoerd. Amper 15 jaar terug dreigden nog enkele lijnen te sluiten, en is ook de lijn van Rosslare naar Waterford gesloten (niet opgeheven, gelukkig, dus qua vergunningen ze kan relatief eenvoudig terug in dienst genomen worden).
En ja, IÉ maakt winst, maar dat is dan dankzij de subsidies die ze krijgen, dat zegt niets over hoe duur de exploitatie is. Geef de NMBS meer geld, en ze zullen ook meer winst maken...
Politie? Heeft de NMBS geen "service en veiligheid" gastjes?
Herlees het vet gedrukte even.