Neem toch maar aan dat lijn 89 in die tijd een voorkeursbehandeling heeft gekregen die schril afstak tegen de manier waarop zowat elke andere lijn werd aangepakt. Vooral tussen Zottegem en Denderleeuw kon niets meer stuk. Anzegem lag blijkbaar al te ver, want het verloor zijn bediening met de semi-directe treinen naar Brussel.
Neem toch maar aan dat lijn 89 in die tijd een voorkeursbehandeling heeft gekregen die schril afstak tegen de manier waarop zowat elke andere lijn werd aangepakt. Vooral tussen Zottegem en Denderleeuw kon niets meer stuk
Op sommige uitzonderingen na. Ik vermoed dat er in Herzele geen DeCroo-gezinde coalitie aan de macht was, want dit station werd in de renovatiegolf die lijn 89 te beurt viel wel ferm overgeslagen.
In Sint Denijs Boekel daarentegen werd een splinternieuw stationsgebouw opgetrokken, dat intussen als station reeds gesloten is.
In elk geval, dat waren nog eens tijden, toen een politicus zich zo rechtstreeks met het beheer van de NMBS moeide.
In elk geval, dat waren nog eens tijden, toen een politicus zich zo rechtstreeks met het beheer van de NMBS moeide.
Er is alleen een korte periode geweest in het begin van de jaren 90 toen Minister van Verkeer Dehaene bewust niet ingreep in het bestuur van de NMBS. Sinds de sossen zowat alle verkeer in België controleren, is die toestand wel even veranderd. Nu moeien ze zich werkelijk met alles: exploitatie, tarifering... Die bemoeizucht wordt gekocht met een erg ruime financiering, waarvan alleen wereldvreemden geloven dat ze vol te houden is. De sanering achteraf zal brokken maken.
Jonathan schreef:Ik denk dat Bobby wil zeggen dat:
Afgeschreven=Volgens de boekhouding niets meer waard.
Maar in de boekhouding wordt alles zo rap mogelijk afgeschreven. Een auto is al na 5 jaar niets meer waard. Zo maken ze kosten en moeten minder belastingen betalen.
De NMBS doet hetzelfde, die maken dan ook kosten, en moeten dan minder belastingen betalen. Wat de afschrijvingtijd van een trein is, weet ik niet, maar die zal ook niet erg hoog liggen, daar zal de NMBS wel voor gezorgd hebben.
groot verschil tussen NMBS en (de meeste) private bedrijven:
NMBS maakt geen winst en betaalt dus ook geen belastingen op die winst.
NMBS kan dus de meerkost van leasing niet recupereren door minder belastingen te betalen.
bobby schreef:
Kan er in de M4 rijtuigen zonder airco in het verluchtingskanaal geen "ijsbak" als luchtkoeler geinstalleerd worden, die in de zomer met ijs of pekelwater (tot -16°C) gevuld kan worden, zodat men op p-treinen die een hele dag in de zon staan toch een low-cost airco kan hebben.
Koelen met ijs, dat is zo 19de eeuws. (Werd in de VS vaak gedaan, en daarom wordt de capaciteit van airco's nog steeds in "tonnen" uitgedrukt).
Ik denk ook dat het onpractisch is, want waar haal je het ijs vandaan. Moet je een ijsfabriek bouwen, en dan kan je beter gewoon airco in de rijtuigen installeren.
koelen met ijs is misschien wel ouderwets, maar voor treinen met 1 rit s morgens en 1 rit s avonds is dit een veel voordeliger oplossing dan een echte airco. Vooral omdat we niet gans het jaar airco nodig hebben.
Laatst gewijzigd door carlos op 28 feb 2007, 08:46, 1 keer totaal gewijzigd.
die naar jemelle en hoei lopen over, maar door de vele korte perrons die er zijn maken ze die trein geen 12 rijtuigen lang (kan de omvormer van een M5 ook niet aan, ideale is 8 voor die omvormer, maar meestal zijn het er 9 of 10), al wat richting ottignies namen gaat loopt altijd over van het volk, ze hebben daar ook gebrek aan capaciteit, zelfs nu 2115/2116/2117 met M6 gereden worden (de gewone ic naar luxemburg) zitten die nog tot de nok gevuld (op de laatste twee rijtuigen na, waar je op zowat 90% bezetting kan tellen aangezien deze rijtuigen maar in een paar stations effectief aan perron staan)