Dode door treinongeval Engeland
Ja wa wilde dan? Nederlandse prijzen?sweek schreef:Ik bedoel dat het net veel te goedkoop is en totaal niet in verhouding tot de werkelijke kosten van het vervoer staat, vooral met speciale biljetten als een Omni- of Gopass.
Hier is een geweldige aanbieding 2 personen 1e klas reizen voor 35 euro in lente en herfst.

In Frankrijk klagen de mensen over de dure trein in België.sweek schreef:Realistische prijzen, wat helemaal niet tot minder passagiers hoeft te lijden. In landen als Duitsland, Japan en Nederland waar de prijzen hoger liggen wordt meer gebruik gemaakt van het vervoer!
Het geld dat daarmee binnenkomt kan worden geïnvesteerd in nodige frequentieverhogingen bijvoorbeeld.

Waar wil je dan wel precies komen? MOET alles dan ten koste van mensenlevens per se gedacht worden aan privatiseringen? Waarom kan de staat zelf niet meer managementgericht denken (wat trouwens al gebeurd bij ons)sweek schreef:Kijk, als mensen zo denken ga je nooit ergens komen.TBbart schreef:allez, privatisering leid dus tot ontsporingen...
mooie vooruitzichten,
En het spooronderhoud in het VK is net niet (meer) geprivatiseerd.
Blijkbaar zijn het nog wel privebedrijven die het onderhoud uitvoeren, weliswaar in opdracht van de staat?
Bijna overal in Belgie heb je om het uur nen trein van sochtends tot savonds, waar vind je dat nog? In frankrijk alleszins niet om maar een voorbeeld te geven...
Wat die prestigeprojecten betreft heb je misschien wel een punt, daar word soms veel te veel geld aan uitgegeven...
Zowel een privaat als een staatsbedrijf kan zijn werk goed of slecht doen. Ik wil dat het goed wordt gedaan wordt, en ik denk dat een privaat bedrijf dat efficienter kan doen.Miljaarde schreef:Waar wil je dan wel precies komen? MOET alles dan ten koste van mensenlevens per se gedacht worden aan privatiseringen? Waarom kan de staat zelf niet meer managementgericht denken (wat trouwens al gebeurd bij ons)sweek schreef:Kijk, als mensen zo denken ga je nooit ergens komen.TBbart schreef:allez, privatisering leid dus tot ontsporingen...
mooie vooruitzichten,
En het spooronderhoud in het VK is net niet (meer) geprivatiseerd.
Nee, er is gewoon één staatsbedrijf, Network Rail, die al het onderhoud uitvoert. En het is dus de schuld van dat staatsbedrijf dat dat nu is gebeurt.Blijkbaar zijn het nog wel privebedrijven die het onderhoud uitvoeren, weliswaar in opdracht van de staat?
In Nederland is om het half uur de norm, met om het kwartier in het stedelijke gebied. Dat gaat uiteindelijk zelfs naar zes treinen per uur. Een uurdienst is gewoon niet erg aantrekkelijk.Bijna overal in Belgie heb je om het uur nen trein van sochtends tot savonds, waar vind je dat nog? In frankrijk alleszins niet om maar een voorbeeld te geven...
In veel andere landen rijden de treinen ook stukken frequenter hoor. Japan, Zwitserland, Duitsland, Nederlands dus, Denemarken en ook Engeland bijvoorbeeld.
effe verduidelijken dat in belgie ook al een deel prive is, de uitbouw van het net, spoorvernieuwing en dergelijke meer gebeurd al is geregeld door andere firma's in vlaanderen zie je toch al is geregeld een Nederlandse firma (waar de naam me even van ontsnapt) aan de sporen werken, ze was onder meer al bezig ooit met vernieuwen van sporen op L25 tussen mechelen en antwerpen en op nog andere plaatsen ook.
Hierin verschillen wij dus van mening: Een staatsbedrijf hoeft niet per se minder efficient te zijn, zolang je maar voldoende prikkels aanbiedt aan de personeelsleden... Waarom geen privebedrijven met vergelijkbare arbeidsomstandigheden (op ieder vlak) als de staatsbedrijven? Daar zou ik me best mee kunnen verzoenen...Zowel een privaat als een staatsbedrijf kan zijn werk goed of slecht doen. Ik wil dat het goed wordt gedaan wordt, en ik denk dat een privaat bedrijf dat efficienter kan doen.
en ik nodig u toch uit om eens stil te staan bij het volledige sociale systeem in het VK, (onder andere dus ook bij de spoorwegen) dan zul je merken dat de sociale systemen naar Angelsaksisch model (zoals ook in de VS) erg magertjes uitvallen ten opzichte van ons systeem. Maandag stond er trouwens nog een uitgebreid interview in de Morgen met Bea Cantillon van het steunpunt van gelijke kansen beleid. Ze had het onder andere over de heel ongemerkte achteruitgang van ons systeem 'waar we zo trots op zijn' onder druk van globalisering, doorgedreven liberalisereing (en bij uitbreiding dus ook privatisering)
Soit, in de geschiedenisboeken staan ook veel foto's van betogende mensen tijdens het tatcher-tijdperk die toch gekenmerkt was door veel asociale maatregelen...
Ik vraag me af of al die -in mijn ogen- absurde vooruitgangsoptimisten op dit forum dit er echt allemaal voor over hebben om niet elk uur, maar wel elk half uur een trein te hebben...
Dit zal wel wat kosten natuurlijk, ook aan personeel en dat is zo al moeilijk te vinden, al ben ik er op zich niet tegen...In Nederland is om het half uur de norm, met om het kwartier in het stedelijke gebied. Dat gaat uiteindelijk zelfs naar zes treinen per uur. Een uurdienst is gewoon niet erg aantrekkelijk.
In veel andere landen rijden de treinen ook stukken frequenter hoor. Japan, Zwitserland, Duitsland, Nederlands dus, Denemarken en ook Engeland bijvoorbeeld.
Mvg
Wat zijn die arbeidsomstandigheden dan? Zekerheid van werk en dat soort dingen lijken mij de grote verschillen tussen overheids- en privébedrijven, en dat is net iets waar ik van af wil omdat het de efficiëntie ten goede zou komen indien mensen die het niet goed doen ook niet hun werk mogen blijven doen.Miljaarde schreef:Hierin verschillen wij dus van mening: Een staatsbedrijf hoeft niet per se minder efficient te zijn, zolang je maar voldoende prikkels aanbiedt aan de personeelsleden... Waarom geen privebedrijven met vergelijkbare arbeidsomstandigheden (op ieder vlak) als de staatsbedrijven? Daar zou ik me best mee kunnen verzoenen...Zowel een privaat als een staatsbedrijf kan zijn werk goed of slecht doen. Ik wil dat het goed wordt gedaan wordt, en ik denk dat een privaat bedrijf dat efficienter kan doen.
Ik woon in het VK - dat had je al gezien neem ik aan - en kom af en toe ook in de VS. En ik ben helemaal niet zo'n voorstander van een oneindig aantal sociale voorzieningen waar anderen dan weer op mogen voortleven.en ik nodig u toch uit om eens stil te staan bij het volledige sociale systeem in het VK, (onder andere dus ook bij de spoorwegen) dan zul je merken dat de sociale systemen naar Angelsaksisch model (zoals ook in de VS) erg magertjes uitvallen ten opzichte van ons systeem.
Kijk naar de werkloosheid die in België veel hoger ligt, kijk naar hoeveel belastingen je moet betalen in België, en kijk naar welk land bedrijven het meest aangetrokken zijn. Londen is niet voor niets de financiële hoofdstad van de wereld geworden in de laatste paar jaren, en de Britse economie draait zeer goed. En nochtans gaan ook de spoorwegen met grote stappen vooruit in het liberale VK; er rijden meer en meer treinen, het goederenvervoer begint ook zeker aan te sterken, PPPs zorgen dat de staat veel minder hoeft uit te geven aan al deze nieuwe ontwikkelingen enz.
En nog hebben we een vrij goed werkende NHS en een wat mij betreft functioneel sociaal vangnet, welke alleen in noodzakelijke gevallen zijn werk doet en daarmee mensen stimuleert.
Nee, ik ben dus geen socialist.

Tatcher heeft het dan ook heel slecht gedaan, op zo'n beetje alle vlakken.Soit, in de geschiedenisboeken staan ook veel foto's van betogende mensen tijdens het tatcher-tijdperk die toch gekenmerkt was door veel asociale maatregelen...
Nou, nee, ze hebben er voldoende reizigers voor, en weten ook dat aantrekkelijke dienstregelingen (zoals 4x en strak om de 15 minuten) veel mensen trekken. En de NS en veel van die andere spoorbedrijven maken winst!Dit zal wel wat kosten natuurlijk, ook aan personeel en dat is zo al moeilijk te vinden, al ben ik er op zich niet tegen...
Mvg
Geen achteruitgang in loon, geen achteruitgang in recupdagen, of toch niet voor wie het niet wil. Wist je dat de nmbs regelmatig recupdagen laat uitbetalen voor wie het wil? (vorig jaar in december nog en ik ben er trouwens op ingegaan. ) Toch behoorlijk management voor een staatsbedrijf dacht ik zo...Wat zijn die arbeidsomstandigheden dan?
Geen verstrakking van de diensten, zo krijg je gestresseerdere bestuurders die meer fouten gaan maken.
Ook belangrijk voor veel mensen: geen beknibbeling op pensioenrechten
wel een mentaliteitsverandering in het algemeen...
Nou, nee, ze hebben er voldoende reizigers voor, en weten ook dat aantrekkelijke dienstregelingen (zoals 4x en strak om de 15 minuten) veel mensen trekken. En de NS en veel van die andere spoorbedrijven maken winst![/quote]Dit zal wel wat kosten natuurlijk, ook aan personeel en dat is zo al moeilijk te vinden, al ben ik er op zich niet tegen...
Mvg
Ik geef het u op een blaadje, de nmbs zal tegen 2009 op een break even draaien en erna met winst draaien, de cijfers evolueren nu al 3 jaar in die richting en dat is NIET dankzij privatiseringen...
Mvg
Er zijn in spoorwegland nu eenmaal heel veel functies die een opleiding vereisen, soms een behoorlijk lange en dure... Dat maakt dat je mensen minder vlug aan de deur zult zetten, zelfs al doen ze hun werk niet altijd even goed en gemotiveerd. Dan is het vaak rendabeler om te investeren in hun motivatie enz... Heel wat mensen gaan beter functioneren als ze weten dat er een vangnet hebt als je fouten maakt, er zijn er natuurlijk ook andere...Wat zijn die arbeidsomstandigheden dan? Zekerheid van werk en dat soort dingen lijken mij de grote verschillen tussen overheids- en privébedrijven, en dat is net iets waar ik van af wil omdat het de efficiëntie ten goede zou komen indien mensen die het niet goed doen ook niet hun werk mogen blijven doen.
Lang leve de uitwisseling van ideeen...
Groetjes