we zijn hier vreed off-topic aan het gaan, maar nu we toch bezig zijn
De kabel leent zich niet echt tot een "gedeeld gebruik", de kabel is concurrentieel met ADSL omdat er voldoende bandbreedte beschikbaar is. Indien elk concurrerend bedrijf zijn eigen stukje bandbreedte gaat gebruiken zal er moeten gekozen worden: lagere snelheden of meer knooppunten (en dus meer kosten)
Volgens mij zitten de klanten op geen van beide te wachten.
Trouwens het feit dat er in Nederland meerdere kabelISP's zijn is gewoon omdat die kabelboeren daar niet samenwerken voor internet (op sommige andere vlakken wel) je kan dus enkel kiezen bij wie je aansluit indien je bereid bent om in de juiste gemente te gaan wonen
Telenet heeft trouwens nergens een monopolie, tenzij je in een van die buitengebieden woont waar je geen ADSL kunt hebben.
Tja, het is uiteraard zo dat je met de kabel moeilijk meerdere ISP's kan leveren. In het Brusselse is dit mogelijk, daar kan je kiezen tussen Telenet en Chello (nu ja, UPC is wel overgenomen). Men gebruikt daar wel gescheiden coaxkabels.
Ik ken een persoon die aangesloten is bij Chello en die haalt hogere snelheden en heeft een oneindige trafiek. Ik zeg nu niet dat iedereen een oneindige trafiek nodig heeft, zelfs niet dat 10% van de klanten ooit last heeft van Telenet zijn limieten, maar door de hoge kostprijs van trafiek kan je onmogelijk iedereen gratis internet geven, laat staan gratis internet met UMTS in de trein
Trouwens, ik heb hier nu al enkele malen Telenet aangehaald maar er zijn nog bedrijven die medeveranwoordelijk zijn voor de hoge trafiekkosten in België, en ik heb het zoals gezegd niet alleen over consumenteninternet.
Laatst gewijzigd door Dietrich op 11 mar 2007, 19:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Dietrich schreef:Tja, het is uiteraard zo dat je met de kabel moeilijk meerdere ISP's kan leveren. In het Brusselse is dit mogelijk, daar kan je kiezen tussen Telenet en Chello (nu ja, UPS is wel overgenomen). Men gebruikt daar wel gescheiden coaxkabels.
Neen, niet waar, je kan alleen kiezen als je bereid bent te verhuizen. Elke Brusselse gemeente heeft zijn kabeloperator. Voor sommigen is dit Brutélé, voor anderen Wolu-TV, UPC (nu Telenet) of Coditel.
Enkel in een gedeelte van Leuven, dat is de enige plaats waar er gedeelteijk 2 netten liggen, maar dat zal niet blijven duren.
Die situatie is volgens mij ook commercieel niet leefbaar, de kabel kost evenveel aan aanleg en onderhoud, of er nu 10% klanten zijn of 100%.
Als je dan weet dat een net pas rendabel is bij 50% aansluitingen (ongeveer, in landelijke gebieden moet dat percentage nog hoger zijn).
Lang leve het draadloos internet, lang leve die onwetende Telenet-klant ergens in mijn geburen waar ik door zijn domheid gretig gebruik kan maken van zijn internetverbinding. Spijtig genoeg gaat dit niet op de trein...
paljas schreef:Lang leve het draadloos internet, lang leve die onwetende Telenet-klant ergens in mijn geburen waar ik door zijn domheid gretig gebruik kan maken van zijn internetverbinding. Spijtig genoeg gaat dit niet op de trein...
in sint-michiels en hier van hetzelfde laken,de mensen halen die draadloze routers in huis,maar beveiliging da moeten ze nog leren ze
bedankt voor de gratis bandbreedte
paljas schreef:Lang leve het draadloos internet, lang leve die onwetende Telenet-klant ergens in mijn geburen waar ik door zijn domheid gretig gebruik kan maken van zijn internetverbinding. Spijtig genoeg gaat dit niet op de trein...
Hangt er maar van af. Ik heb ooit eens met netstumbler op 35 km meer dan 200 APs gevonden, waarvan vele open. Alleen gaat een trein een beetje te rap. Met mijn GSM (via UMTS en EDGE) kon ik echter prima onder weg internetten, dus ik het het daarbij gelaten.
Ik heb eens wat geëxperimenteerd en ben zo via een onbeveiligd draadloos netwerk aan de login gegevens van de desbetreffende klant geraakt. Ik heb er niets mee gedaan, alleen een vriendelijk e-mailtje gestuurd naar de ISP (fulladsl) met de vraag om hun klanten wat beter in te lichten over de gevaren van draadloze netwerken .
Steven schreef:awel moet toch mogelijk zijn dat je via uw operator thuis een soort kaartje in uw pc of zo moet steken dat als je surft op de trein dit via uw factuur van uw operator aangerekend kan worden
Bestaat inderdaad gewoon: Option (een Leuvens bedrijf) bied een dergelijke kaart samen met Proximus aan. Daarmee kan je al prima op de trein surfen, al zou een mobile Wifi hotspot, zoals op sommige ICE's nog handiger zijn.
Op dit moment wordt een (test)oplossing met hotspots in de trein geïnstalleerd in een Thalys toestel door Siemens. De rollout wordt dacht ik volgend jaar verwacht.
In elk rijtuig zijn 2 wireless access points aanwezig.
Er is eveneens een proxyserver + webserver met portal aanwezig.
De uplink van de trein zelf naar internet wordt voorzien dmv een m-router (multilink router) in het 3e rijtuig gebruik makend van (niet limitatief):
- satelliet (1 Mbit)
- GPRS/EDGE
- UMTS/HSDPA/HSUPA
- WLAN wanneer de trein stilstaat
- Wimax in de toekomst