sinds vande week rijd er geen enkele ram M6 op de IC-Gronny schreef:Blijven er nog M6 op Antwerpen-Oostende of wordt dit enkel ms96 ?Steven schreef:
de meeste toch, enkel de eerste en laatste en nog een paar andere zullen nog ms96 zijn.
M6 BDx
Het is maar om te weten waar de ms96 van de IC-e naartoe gaan. Ik zag deze ochtend nog eens een ms96 ipv break op de ir-c vandaar mijn vraag.Steven schreef:er komende de komende jaren genoeg M6 maak u geen zorgen, de nmbs heeft recent nog is een derde bijbestelling gedaan van 50 rijtuigen (das dus schijf 4)
die loks rijden nooit op halve kracht, wel is voorzien om ze op beperkte aanzetstroom te plaatsen (speciale schakelaar in de machinekamer), door deze schakelaar zo te plaatsen zal de stroom bij het aanzetten beperkt worden, maar de eigenlijke totale kracht blijft gelijk hoor. eens de trein zijn snelheid heeft is die stroom iets minder van belang he.
Een groot deel gaat naar De Panne. Deze verbinding zou volledig ver-96-t moeten worden.ronny schreef:Het is maar om te weten waar de ms96 van de IC-e naartoe gaan. Ik zag deze ochtend nog eens een ms96 ipv break op de ir-c vandaar mijn vraag.Steven schreef:er komende de komende jaren genoeg M6 maak u geen zorgen, de nmbs heeft recent nog is een derde bijbestelling gedaan van 50 rijtuigen (das dus schijf 4)
BDJ
Ha, dan toch volledig? Want ik heb altijd gehoord dat er 's morgens en 's avonds nog twee diensten met een Break gedaan zouden worden (in verband met de grotere capaciteit in tweede klasse). En hoe zit het dan in het weekend? Zullen er dan toch 96's komen op de ir-i gekoppeld aan de L naar Aalst?Bartjedj schreef:Een groot deel gaat naar De Panne. Deze verbinding zou volledig ver-96-t moeten worden.ronny schreef:Het is maar om te weten waar de ms96 van de IC-e naartoe gaan. Ik zag deze ochtend nog eens een ms96 ipv break op de ir-c vandaar mijn vraag.Steven schreef:er komende de komende jaren genoeg M6 maak u geen zorgen, de nmbs heeft recent nog is een derde bijbestelling gedaan van 50 rijtuigen (das dus schijf 4)
BDJ
Twee fotootjes van deze toch wel speciale stammen vandaag (sorry voor de matige kwaliteit, het was flink aan het regenen):


de aanzetstroom wordt beperkt tot 75%, maar bij lage snelheid is de adhesie tussen wielen en rail de bepalende factor.Steven schreef:die loks rijden nooit op halve kracht, wel is voorzien om ze op beperkte aanzetstroom te plaatsen (speciale schakelaar in de machinekamer), door deze schakelaar zo te plaatsen zal de stroom bij het aanzetten beperkt worden, maar de eigenlijke totale kracht blijft gelijk hoor. eens de trein zijn snelheid heeft is die stroom iets minder van belang he.
Ik meen gelezen te hebben dat een loc pas zijn volledige elektrische vermogen aanspreekt vanaf zo'n 60 km/u.
dus bij vertrek uit stilstand zal het maximale vermogen dat ontwikkeld kan worden het dubbele zijn van dat van 1 loc; tussen 0 km/u en 60 km/u zal het maximale vermogen progressief afnemen tot 1,5 maal het maximale vermogen van 1 loc, boven de 60 km/u is het maximale vermogen altijd 1,5 maal het maximale vermogen van 1 loc
dat heeft niets met voordelen te maken. de bestuurder moet kennis hebben van het stuurrijtuig of hij mag er niet mee rijden, zo eenvoudig is dat. angezien nog niet alle bestuurders een opleiding hebben genoten om met een M56 stuurrijtuig te rijden zullen ze niet altijd voorop hangen.Stijn014 schreef:Wat is het voordeel van het stuurstandrijtuig te koppelen aan de loc? De ir3418 van woensdag reed zo ook.
In dit geval is het gewoon omdat de twee stukken in Brugge zelfstandig verder moeten kunnen rijden. De 27 die je ziet hoort nog bij het eerste stuk, de M6 BDx erachter hoort al bij het tweede stuk.
Laatst gewijzigd door Steve op 30 nov 2007, 11:21, 2 keer totaal gewijzigd.
hij had het volgens mij eerder over de samenstellingen van 1 loc, stuurrijtuig + gewone rijtuigen.MIVB-reiziger schreef:In dat geval is het gewoon omdat de twee stukken in Blankenberge zelfstandig verder moeten kunnen rijden. De 27 die je ziet hoort nog bij het eerste stuk, de M6 BDx erachter hoort al bij het tweede stuk.