Ik ben in het ASO afgestudeerd in de richting Moderne talen - Wiskunde (5 uur/week). Ik heb ook nog vier jaar Latijn gevolgd.
Nu heb ik mijn tweede jaar (als we de tweede zittijd er even niet bijnemen ) Toegepaste ingenieurswetenschappen optie Elektromechanica aan de Hogeschool Gent achter de rug.
mijn lager middelbaar onderwijs is net gedaan in ASO moderne wetenschappen.
maar nu ga ik toerisme doen in sint niklaas in een school waar er enkele klassen zicht op de spoorweg hebben
hopelijk passeert er niet te veel BB36000 of mijn punten ...
Ik heb het geschopt tot 'Licentiaat Wetenschappen, groep Scheikunde, Afdeling Biochemie'. Wat een boterham.... Helaas kan je met dit diploma enkel gaan lesgeven (als je in de richting van je diploma wil blijven werken) en daar had ik geen zin in, dus was een doctoraat een logische verlenging van de studie. En da's dan vooral goed als je veel 'papieren' onderzoek wil gaan doen (vaktijdschriftartikels produceren en laboranten het leuke werk laten doen...). dat doctoraat is helaas niet gelukt...
Uiteindelijk is het toch niet met m'n schoon diploma dat ik m'n boterham verdien, want via m'n interesse voor treintjes en internet ben ik als contractueel Functioneel Analist bij de NMBS binnengekomen. Van uw hobby uw beroep maken, kan het beter? Na enkele jaren kregen we bij ICT de kans om statutair te worden, wat ik dan ook gedaan heb, en vanaf toen was het Adviseur spec. Informatica.
Ik ben licentiaat geschiedenis en heb eveneens van mijn hobby mijn beroep gemaakt (NMBS dus) en zolang mijn beroep mijn hobby blijft klaag ik niet. En gezien de soms middeleeuwse omgangsvormen bij de NMBS blijf ik natuurlijk in mijn richting .
Hmm voor vele jobs op de site staan nochtans duidelijke eisen qua opleiding... Doorstromen is één ding maar als nieuwe werkkracht binnen geraken iets anders.
ik zit al 4 jaar op het VTI in lokeren
richting elektro mechanica
de eerste twee jaar had ik een vast lokaal dat uitkeek op het station
maar spijtig dat er nu geen HLE13's meer rijden
Wie kan er mij de juiste graden en benamingen bezorgen van het stationspersoneel ? Er zouden er 7 zijn. Bij de vroegere uniformen werden die graden duidelijk gemaakt met sterren en eventueel kapjes en biezekes. Weet er iemand waar ik die details kan vinden ?