jymmbco schreef:en dan te denken aan de reactie van de TB die plotseling een vrachtwagen ziet liggen op de sporen.... zal ook wel gevloekt hebben .
Vraagje aan de specialisten : stel dat die trein aan een snelheid van 120 afkwam, hoe lang zou dan een noodremming duren ?
gelukkig was het een AM 96, dit is zowat het best remmend matrieel van de nmbs, met zoals woover zegt magneetremmen, daardoor remmen die stellen enorm kort, moest het een break geweest zijn stond hij zeker 200M verder stil en klasiek zeker 300
greetz 2302
zonder dwarsliggers zouden er geen treinen rijden ...
zowel ms96 als I11 hebben magneetremmen, deze zijn enkel in dienst bij bepaalde snelheden een noodremming vanaf 60 km/u en die magneetremmen komen niet in dienst. de snelheid moet hoger zijn dan 70km/u en eens de snelheid gezakt is onder de 50 km/u komen die magneetremmen terug los en remt de trein verder om de luchtdrukrem zoals hij anders doet.
bij 100 km/u moet de afstand ergens iets van ronde 500 (het juiste getal ontsnapt me voor de zoveelste keer) zijn dacht ik om aan 100% rem te komen, in normale omstandigheden moet een trein boven de 135% rem hebben om 200 km/u te mogen rijden om jullie een paar ideen te geven. (dit is niet het remvermogen bij noodremming wat betreft ms96 of i11)