Het afdwingen van de wet niet nee, maar dat wil niet zeggen dat je als spoorinstantie de overtreders extra moet aanmoedigen door ze geen strobreed in de weg te leggen, en ze precies dat te geven wat ze willen. Als jij je deuren 's nachts laat openstaan, en er wordt ingebroken, en je laat ze de volgende nacht opnieuw openstaan, en het gebeurt weer, en zo een aantal keren, is dat dan de fout van de politie dat de inbraken niet stoppen?Da's zeker waar - maar het afdwingen van de wet is geen taak van de diverse spoorinstanties.
Volstrekt niet akkoord. Imago is een belangrijk iets in deze tijd. Vuile treinen die van onder tot boven onder de graffiti zitten geven de NMBS een slecht imago, en schrikken mensen, vaak onbewust, af om met de trein te reizen. Het kost de NMBS niet alleen handenvol geld om die troep op te kuisen, het kost ze ook handenvol aan gemiste inkomsten door imagoverlies. Als graffiti zo'n 'marginaal' probleempje is als jij wil laten uitschijnen, dan moet je mij eens uitleggen waarom men er in al de ons omringende landen hoge prioriteit aan geeft, ook en vooral bij de privé-operatoren (wiens opzet winst maken is, en die dat niet zouden doen als er op termijn geen winst uit te halen was)...de laatste prioriteit is toch het uitzicht van het materiaal?
En 'weinig beschikbare centen'? Er is geen enkel land in de EU waar zoveel overheidsgeld naar de spoorwegen gaat als in België. Weinig beschikbare centen lijkt me dus schromelijk overdreven. We spreken hier ook niet over gigantische bedragen, maar in vele gevallen over eenmalige investeringen (hekken en camera's), en een doorgedreven politiek die, als hij werkt, tot gevolg zal hebben dat het aantal gevallen van graffiti drastisch daalt, en dus ook de kost voor het verwijderen ervan stevig naar beneden tuimelt. Een investering nu, die op termijn geld oplevert.