Zaterdag 20 mei 2017 – Fotogoederentreinen bij de SGB (Goes/NL)

Aankondigingen van evenementen, afspraken en meetings.
pmeeder

Zaterdag 20 mei 2017 – Fotogoederentreinen bij de SGB (Goes/NL)

Bericht door pmeeder »

Zaterdag 20 mei 2017 – Fotogoederentreinen bij de SGB

Op zaterdag 20 mei organiseert de SGB (in samenwerking met Patrick Meeder en Durk Houtsma) een fotodag speciaal voor deelnemende fotografen. De tractie voor de goederentreinen zal vooral voor rekening komen van twee drie-assige locomotieven. Vanuit de SGB komt de in Engeland gebouwde NS 521 tot inzet. Daarnaast kunnen wij tot onze vreugde aankondigen dat ook stoomloc NS 8811 van de SSN, de vroegere 75024 van het Engelse War Department, in actie gaat komen voor onze goederentreinen!

Het programma is als volgt:
- Vanaf 09:00 ontvangst te Goes. Hier kunt u gebruik maken van de looproute door het tractiegebouw en rondkijken op het terrein.
- Om 09:45 verzamelen op het SGB-perron.
- Om 10:00 vertrek naar Hoedekenskerke met onze Duitse railbus, waarbij tijdens de fotostops ook kleine verrassingen niet uitgesloten zijn.
- Rond de middag een korte pauze in Hoedekenskerke.
- Circa 17.00 terugkomst te Goes en einde van het officiële programma, waarna u vrij bent om nog even op het terrein rond te kijken.

De treinen bestaan uit de goederenwagens van de historische collectie van de SGB, in wisselende samenstelling en met wisselende tractie. Naast de twee aangekondigde locomotieven is het niet ondenkbaar dat ook de Sikken van de SGB even “de wei in” mogen.
De deelnemers worden per railbus naar de fotostops gebracht, waar de stoomtrein in vrijwel alle gevallen voorbij komt rijden zodat u zich bij deze loc geen zorgen hoeft te maken over statische foto’s. De 8811 rijdt met schoorsteen voor richting Hoedekenskerke en staat bij de fotostops dus de gehele dag in de door fotografen gewenste positie.

De deelnamebedragen zijn als volgt:
- € 54,- voor donateurs van SGB en SSN
- € 59,- voor reguliere deelnemers

Aanmelden kan door een kaartje te kopen via de webshop op https://www.sgbwebshop.nl .

Om een ieder kans op goede foto’s te bieden is het maximum op 50 deelnemers gesteld. Twijfel dus niet en schrijf je snel in!

Eventuele vragen kunnen gesteld worden via info@destoomtrein.nl . Graag tot ziens op 20 mei!
Plaats reactie