Trammist schreef:- Ja, volledige ondertunneling (cfr. Madrid) - mét tol
=?= het ArupUK-SumResearch-voorstel?
Wat mij betreft is dit de beste oplossing. In Madrid is de centrale ring op een hééél goedkope manier zo goed als volledig ondertunneld. Een delegatie ven de Vlaamse regering is gaan kijken...en vond het fantastisch, na de voorstelling van de Lange-WapperBRUG en een vraag over Madrid vielen alle vertegenwoordigers van de BAM uit de lucht...Waar ligt Madrid, hebben ze dan al tunnels in Madrid? Leeft Franco nog???

...
Trammist schreef:Voor mij persoonlijk is het duidelijk : ik kies voor het BAM-tracé mét Lange Wapper. Tol, liever niet, maar zouden ze het tóch doen, dan moeten ze wel consequent blijven.
Een volledige tunnel zou uiteraard ideaal zijn, maar ik wéét gewoon dat dit technisch onmogelijk is.
Een volledige ondertunneling is technisch WEL mogelijk en slechts enkele procenten duurder dan dan de BRUG. Waarom duurder? Omdat bij de kostprijs voor de brug ondermeer BTW en dergelijke cadeautjes weggelaten zijn wat NIET het geval is bij de volledig TUNNEL.
TOL liefst wel: het gevolg is dat enkel verkeer dat er echt door moet betaald en niet alles door de al zwaarbelaste belastingsbetaler moet gedragen worden (een meerderheid gaat deze BRUG of TUNNEL nooit gebruiken).
Trammist schreef:Wat óók bewezen is, is dat de Lange Wapper/OWV de ENIGE OPLOSSING te zijn die de werkelijke verkeersstromingen kàn opvangen.
Trammist schreef:Bij alle andere opties is er enkel onderzocht óf ze gerealiseerd kunnen worden, en zelfs dàt is niet echt duidelijk geworden.
ARUP-SUM heeft TOTAAL NIET gekeken naar de verkeersstromingen!
SHIT jong, dan hebben die mannen hun werk niet goed gedaan zeker...
Of toch:
Zes indicatoren werden aangeduid door de Vlaamse overheid, waarop elk traject zowel individueel als collectief moest worden geëvalueerd: - Mobiliteit en verkeersveiligheid - Technische haalbaarheid - Financiële haalbaarheid - Leefmilieu ( geluid en luchtkwaliteit ) - Mens en leefomgeving - Timing en uitvoerbaarheid Deze Evaluatiestudie heeft geresulteerd in een eindrapport dat op gemotiveerde wijze, voor elk van de aangewezen indicatoren en voor elk van de drie tracés, de voor- en nadelen, een onderlinge afweging en een globale eindbeoordeling geeft. Dit rapport kunt u hier raadplegen: Evaluatierapport. Omwille van het feit dat het studieteam ArupUK-SumResearch heden niet overtuigd is dat één van de onderzochte en geëvalueerde tracés aanzien kan worden als een complete, robuuste en evidente oplossing - omwille van duidelijke redenen - is het studieconcern toch op zoek gegaan naar een meer complete oplossing, die de globale evaluatie en de impact van de indicatoren als het ware in een maatschappelijke constellatie en economische verhouding brengt, aan de hand van een aantal concrete aanbevelingen. Dit 7de hoofdstuk Maatschappelijke Evaluatie en Aanbevelingen kunt u hier lezen en raadplegen. Bij dit Evaluatierapport hoort een uitgebreide bijlage, met alle tabellen en grafische tekeningen en illustraties en kaarten: deze kunt u hier consulteren en downloaden - Bijlage Evaluatierapport
EVALUATIERAPPORT:
http://www.sum.be/news/news.php?ID=95&lang=1
Ze hebben zelfs te veel gedaan, dat was wel even verschieten voor de Vlaamse regering:

"Hebben wij toch niet gevraagd???"
PS:
ARUP en
SUM zijn organisaties die wereldwijd actief zijn, enkele van hun realisaties:

Kortrijk, SUM

hina Central Television (CCTV) Headquarters Buildings & Cultural Centre, Beijing, China; ARUP

Stonecutters Bridge, Hong Kong, China; ARUP